Σάββατο, Οκτώβριος 26, 2024
Follow Us
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 12:43

Μπορεί να μην ξετρελαίνουν, αλλά ίσως να αποδειχθούν μεταγραφές ουσίας για τη Βέροια

Καλή Χρονιά σε όλους σας με την ευχή οι αγαπημένες σας ομάδες να πετύχουν, εύκολα ή, δύσκολα τους στόχους που έχουν βάλει από την έναρξη των αγωνιστικών πρωταθλημάτων τους.

Όμως πάνω απ΄ όλα υγεία και κάθε πράγμα στον καιρό του κ.λ.π., κ.λ.π..

Όσοι διαβάζετε το «Κοκτέιλ» θα θυμάστε το σενάριο που σας ανέφερα με την περίπτωση της Καβάλας. Θα «τσουλήσει» όπως, όπως τις πρώτες αγωνιστικές, θα αναβάλει κάποια παιχνίδια λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική από την αρχή της χρονιάς καθώς θα ενισχυθεί.

Νομίζω ότι επιβεβαιώθηκα και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Στους δύο πρώτους αγώνες που έδωσε μέσα στο 2022, πήρε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα το ένα εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Β΄. Δηλαδή θα δούμε μια Καβάλα που με νύχια και με δόντια θα παλέψει για την σωτηρία της και θεωρώ ότι κάτι θα πετύχει στο τέλος.

Το άσχημο για τη Βέροια είναι ότι θα βρει την καβαλιώτικη ομάδα σε μια περίοδο φορτσαρίσματος. Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου μέσα στην Καβάλα μέσα σε ένα κλίμα ψυχολογικής ανάτασης και ρεβάνς στη Βέροια στο φινάλε του πρωταθλήματος που και οι δύο ομάδες θα θέλουν βαθμό ή βαθμούς για να πετύχουν τον στόχο τους. Δηλαδή εκεί που άλλες ανταγωνιστικές ομάδες για την «βασίλισσα του βορρά» πέρασαν χαριστικά με νίκες 6-0 από την Καβάλα, για τη Βέροια θα είναι αγώνας ντέρμπι ή «ζωής και θανάτου».

Γι αυτό όλοι λέμε ότι η μέχρι πρότινος συνθήκες με την συμμετοχή της Καβάλας στο πρωτάθλημα, ήταν αθέμιτες…

 

Σε τρεις μεταγραφές προχώρησε μέχρι στιγμής η Βέροια. Κουατένγκ, Αντέμ και Καπνίδης. Με το άκουσμά τους δεν ξετρελάθηκαν οι φίλαθλοι, αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή για να διαπιστώσουμε στην πράξη κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα στην επίτευξη του στόχου της. Ίσως αυτοί που διαχειρίζονται τα πράγματα στη «βασίλισσα» να ξέρουν καλύτερα. Ναι, χρησιμοποιώ το ίσως, γιατί το αποτέλεσμα με κάνει να έχω τα ερωτηματικά μου.

Για παράδειγμα από την ενδεκάδα που παρατάσσει ο κόουτς στους περισσότερους αγώνες, οι εννιά από τους ένδεκα, είναι παίκτες από την περσινή σεζόν. Ένας Γιακουμάκης και ένας Γαβιρηλίδης είναι αυτοί που μέχρι τώρα πήραν φανέλα βασικού. Όλοι οι υπόλοιποι είναι παγκίτες!!!     

Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για πετυχημένες μεταγραφές το καλοκαίρι. Και για να μην βγάλω σκάρτους τους παίκτες που ήρθαν στη Βέροια, θα πω πως δεν ταίριαξε η «χημεία» τους με την οικογένεια της «βασίλισσας». Όμως και στο ποδόσφαιρο, η λεγόμενη «χημεία» είναι μία παράμετρος στις επιλογές!!!

 

Έχω την αίσθηση με τις μεταγραφές που έγιναν μέχρι στιγμής, ότι δεν ήρθαν παίκτες που θα κάνουν την διαφορά, αλλά παίκτες που θα δώσουν την δυνατότητα στον Παύλο Δερμιτζάκη να έχει περισσότερες επιλογές που θα έρχονται από τον πάγκο. Αυτό είναι καλό γιατί η ομάδα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια σταθερότητας στο πρωτάθλημα, καθώς σε περιόδους ντεφορμαρίσματος θα έχει την δυνατότητα να πάρει λύσεις από ισάξιους παίκτες. Πέραν τούτου, όταν έχει παίκτες που είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο, αυξάνεται και ο ανταγωνισμός.

«Τι ποιείς, άνθρωπε; Τούτο ου δει προλέγειν. Αυτό φανήσεται*» που έλεγε ένας Ρωμαίος αυτοκράτορας.

*Τι κάνεις άνθρωπε; Δεν χρειάζεται να το λες από πριν. Αυτό [που κάνεις] θα φανεί.

 

Έχω την προαίσθηση ότι η διαδικασία των rapidtest στον αθλητικό χώρο είναι διάτρητη. Οι πολλές αναβολές αγώνων μέσα στην μεταγραφική περίοδο, είναι αυτές που μου προκαλούν τις όποιες αμφισβητήσεις μου.

Ξέρει κανείς να με ενημερώσει πιο ολοκληρωμένα;

 

Την «Banka στον αέρα…» τίναξε στο μεταγραφικό παζάρι ο Αστέρας Τριποτάμου. Μεταγραφές του επιπέδου Μπαλάφα, στο τοπικό πρωτάθλημα δεν περνούν απαρατήρητες. Όμως θέλω να δω και τις μάχες που θα γίνουν μέσα στην …λασπουριά!!!

 

Δεν αντιλέγω, πως η Βέροια έχει μια σοβαρή ιδιοκτησία που κάνει μελετημένες, κατά πολλούς μετρημένες, κινήσεις. Προσπαθεί να αποφύγει λάθη που κοστίζουν στα ταμεία της ΠΑΕ και των ιδιοκτητών.

Όμως εκείνο που με κάνει να «χρεώνω» λάθος σ΄ αυτούς τους ανθρώπους, είναι ότι δεν ψάχνουν να πάρουν και κάποιους παίκτες οι οποίοι είναι μικρής ηλικίας (από 18 έως 23 χρονών περίπου, ανάλογα με την κατηγορία) και δείχνουν ότι είναι ταλέντα. Να κάνουν επένδυση σε κάποια παιδιά και ας είναι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας.

Γιατί κοιτάω τους παίκτες που παίζουν ή είναι πρώτες επιλογές για το βασικό σχήμα, και δεν υπάρχει ούτε ένας που λες ότι θα τον πουλήσω και θα πάρω αφενός κάποια χρήματα, αλλά και θα δείξω ότι αξιοποιώ τα νέα παιδιά για τα οποία η Βέροια θα αποτελέσει «σκαλοπάτι» στην καριέρα τους.

Και μην μου πείτε ότι πρωταθλητισμός και ταλέντο δεν συμβαδίζουν. Δείτε την ιστορία της Βέροιας και θα διαπιστώσετε ότι όταν η Βέροια κέρδιζε ανόδους, είχε και κάποιους παίκτες που «έπαιξαν» με επιτυχία στο μεταγραφικό παζάρι. Και αν θέλετε και άλλα παραδείγματα; Η Νάουσα και η ΑΕΠ Βέροιας.    

Υ.Γ.: Και ο Λεβαδειακός πάει για την άνοδο και προπορεύεται στο νότιο όμιλο, αλλά έχει και έναν Νίκα που προκαλεί το μεταγραφικό ενδιαφέρον.

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας