Παρασκευή, Ιούνιος 21, 2024
Follow Us
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 21:22

Τα προβλήματα των αγροτών στον Πρωθυπουργό από τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη

Για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών μας είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του Προέδρου της Κυβέρνησης στον Νομό της Πέλλας, ζητώντας την καταλυτική συνδρομή του για την επίλυσή τους, επ’ ωφελεία του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής.

Προεξάρχοντα αυτών, το ζήτημα των παραγωγών που δεν συμπεριλήφθηκαν στην πληρωμή των ενισχύσεων ύψους 26,2 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό κρίσης της ΕΕ καθώς και το ζήτημα της επίσπευσης της αποζημίωσης ανά στρέμμα μέσω των κρατικών ενισχύσεων de minimis των πληγέντων παραγωγών του Νομού Ημαθίας από τις καταστροφικές και άκαιρες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού.

Αποζημιώσεις που όχι μόνο πρέπει να δοθούν γρήγορα αλλά και δίκαια, προκειμένου οι αγρότες μας να μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι για τα ζητήματα αυτά έχει ήδη συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεωργαντά προκειμένου να βρεθεί σύντομα η πλέον ενδεδειγμένη λύση.