Σάββατο, Ιούλιος 20, 2024
Follow Us
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 10:23

Μεγάλη ανταπόκριση στη συλλογή μεταχειρισμένων παιχνιδιών και βιβλίων «Επιχείρηση Replay»

Με τη συγκινητική συμμετοχή πολιτών της Βέροιας που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη ζέση και ευαισθησία στο κάλεσμα συλλογής μεταχειρισμένων βιβλίων και παιχνιδιών, πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη δράση «Επιχείρηση Replay» που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και συνέλλεξε το προσωπικό του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Η δράση συλλογής επαναχρησιμοποιούμενων παιχνιδιών και βιβλίων έτυχε ευρείας ανταπόκρισης από επώνυμους και ανώνυμους πολίτες και ολοκληρώθηκε με την παράδοσή τους σε κοινωνικές δομές της Βέροιας. Εκείνες με τη σειρά τους θα τις διανείμουν σε παιδιά και οικογένειες, οι οποίες, ειδικότερα τις μέρες των γιορτών, έχουν ανάγκη από στήριξη και αγάπη.

Ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και μέλος του Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος παρέδωσαν χάρτινες ανακυκλώσιμες σακούλες γεμάτες με βιβλία και παιχνίδια στην πρόεδρο του «Ομίλου Προστασίας Παιδιού», κα Καίτη Γαλλίκα, στην εκπρόσωπο του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί», κα Ελίζα Καραβασίλη, στον πρόεδρο του «Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας», κ. Ιωάννη Βελέντζα και στη διευθύντρια Πρόνοιας του Δήμου Βέροιας, κα Αναστασία Δούκα, για τις δομές του Παραρτήματος Ρομά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στόχος της δράσης με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά τους δημότες που χάρισαν απλόχερα ένα βιβλίο ή ένα παιχνίδι ως πράξη αγάπης και φιλίας προς τα παιδιά που θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν.

Δίνουμε ραντεβού σε επόμενη ανάλογη δράση, πάντα με τη βοήθεια και τη συμβολή όλων των πολιτών της Βέροιας.