Παρασκευή, Οκτώβριος 18, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 13:29

Γιορτάστηκε στη Βέροια η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου εορτάστηκε στην Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας η μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας τελέστηκε εόρτιος Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου και ιερουργούντος του εορτάζοντος Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθηναγόρου Μπίρδα και του Αρχιδιακόνου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Παντελεήμονος Παπαεμμανουήλ.

Συμπροσευχόμενος παρέστη στο Ιερό Βήμα ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες προσήλθαν για να ευχηθούν στον π. Αθηναγόρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελέημων κηρύττοντας τον θείο λόγο ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την ευγενή παρουσία του και ευχήθηκε πατρικώς στον πρώτο του συνεργάτη στο έργο της διοικήσεως.