Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 13:59

Εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα από την Αναπτυξιακή Ημαθίας και τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού

Το κοινωνικό της πρόσωπο που εκφράζεται μέσα από τους ανθρώπους που την διοικούν, δείχνει η Αναπτυξιακή Ημαθίας (ΑΝ.ΗΜΑ). Σήμερα ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ημαθίας κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης μαζί με την Πρόεδρο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Κατερίνα Γαλίκα και την Ταμία του Ομίλου Χαρά Τσιαρτσιώνη συναντήθηκαν με δημοσιογράφους της Ημαθίας και γνωστοποίησαν μία μεγάλη, σε σκοπό, εκδήλωση που διοργανώνουν για να στηρίξουν δύο συντοπίτες μας που χρειάζονται την βοήθεια όλων μας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου στο μπάσκετ της Ελιάς στη Βέροια και θα συμμετάσχουν οι γνωστοί καλλιτέχνες Νίκος Ζωϊδάκης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Βαγγέλης Ιντζεβίδης και ο βιρτουόζος στο κλαρίνο Κώστας Σιώπης. Εκτός από τους συνδιοργανωτές, την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και ο Δήμος Βέροιας. Η τιμή εισόδου θα είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν σε δύο συντοπίτες, ενός που πρόσφατα κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του και ενός άλλου που έχει ανάγκη από ένα αναπηρικό καρότσι.  

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Ιεροψάλτης, Διευθυντής και δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Γιώργος Ορδουλίδης που έχει την καλλιτεχνική ευθύνη, ενώ ο γνωστός βεροιώτης καλλιτέχνης του ποντιακού τραγουδιού Κώστας Καραπαναγιωτίδης, χαρακτήρισε το μουσικό πρόγραμμα ως ένα «παραδοσιακό σεργιάνι».

Να διευκρινίσουμε ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς σ΄ αυτήν την φιλανθρωπική εκδήλωση, κατά την οποία το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας θα παρουσιάσει ένα μικρό μέρος χορών.  

Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και στη Νάουσα στις 20 Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση του συσσιτίου Νάουσας, ενώ έγινε γνωστό ότι διοργανώνονται και άλλες δύο εκδηλώσεις, μία στη Νάουσα και μία στη Βέροια με θέμα τα ναρκωτικά, σε συνεργασία του Ινστιτούτου (P.A.D.A.) Αντιναρκωτικής Δράσης του οποίου Ιδρυτής και Πρόεδρος είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ραχωβίτσας.   

«Είναι γνωστό το αναπτυξιακό έργο μας στηρίζοντας μέσα από τα προγράμματα τοπικές επιχειρήσεις της Ημαθίας. Όμως η Αναπτυξιακή Ημαθίας έχει και το κοινωνικό της πρόσωπο και προς αυτήν την κατεύθυνση αναλάβαμε σε συνεργασία με τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού να διοργανώσουμε αυτές τις κοινωνικές εκδηλώσεις για να στηρίξουμε συντοπίτες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση» είπε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ημαθίας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης.

Από την δική της πλευρά, η Πρόεδρος του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Κατερίνα Γαλίκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συνεργασία που έχει με την Αναπτυξιακή Ημαθίας και τόνισε ότι «ως κοινωνικός φορέας δεν θα μπορούσε ο Όμιλος να μην συμμετέχει και να βοηθήσει στην επιτυχία τέτοιων εκδηλώσεων που αφορούν τον συνάνθρωπό μας».

Παρόντες στην συνάντηση ήταν εκ μέρους του Δήμου Βέροιας ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θανάσης Δέλλας, ενώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων παρέστη για λίγο χρονικό διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ο οποίος συνεχάρη και τον Θεόφιλο Τεληγιαννίδη και την Κατερίνα Γαλίκα για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτών των κοινωνικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.