Σάββατο, Ιούλιος 20, 2024
Follow Us
Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 10:03

Γιορτή της Μητέρας: Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη

Η μάνα, η μητέρα, η μαμά. Τόσοι χαρακτηρισμοί, τόσα ποιήματα, τόσα τραγούδια για αυτό το υπέροχο πλάσμα, για τη δημιουργό της ζωής και το στήριγμα της κοινωνίας. Τη μητέρα την έκαναν Ύμνο και Εικόνα. Την τραγούδησαν ποιητές, τη ζωντάνεψαν ζωγράφοι. Και όλοι με τα έργα τους γέμισαν τις καρδιές μας με συγκίνηση και ύψωσαν τις ψυχές μας σε ένα ευλαβικό προσκύνημα  προς τη μητέρα, αυτή που είναι η πηγή της χαράς και της ευδαιμονίας, το στήριγμα και το θεμέλιο της ολοκληρωμένης κοινωνίας.

Η αγάπη της μητέρας δεν έχει όρια και φραγμούς. Είναι ωκεανός χαράς, είναι γλυκό χάδι. Είναι λιμάνι παρηγοριάς. Είναι φως και ελπίδα. Είναι αυτή που εξακολουθεί να υπάρχει και όταν δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Η μητέρα είναι μια έννοια χωρίς εθνικότητα, χωρίς πατρίδα, χωρίς χρονολογία. Είναι ένα πανανθρώπινο σύμβολο και σήμερα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, ενώνοντας όλους τους ανθρώπους της γης στην ίδια σκέψη και στους ίδιους στοχασμούς.

Σε μια εποχή που αλλάζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς ο ρόλος της μητέρας διαρκώς γίνεται πιο απαιτητικός και πιο δύσκολος .

Ο Δήμος μας τη χρονιά που πέρασε ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τις Κοινωνικές του Υπηρεσίες με σκοπό να ενισχύσει  το σπουδαίο ρόλο της Μητέρας και της οικογένειας. Είναι επιτακτική  ανάγκη η πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση  να στηρίξουν την Ελληνίδα μητέρα και τη μητρότητα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και παίρνοντας εκείνες τις αποφάσεις που θα βελτιώσουν τη θέση της και θα στηρίξουν το ρόλο της.

Με τη σκέψη μας στη μητέρα που μας έφερε στον κόσμο, ας ενώσουμε όλοι και όλες τις ευχές μας και  μέσα από τα μύχια της ψυχής μας να ευχηθούμε σε όλες τις Αλεξανδρινές μητέρες και σε όλες τις μητέρες της γης να έχουν μια ζωή γεμάτη υγεία, χαρά και αγάπη για αυτές προσωπικά αλλά και για τα παιδιά τους.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μάνες.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ