Παρασκευή, Μαϊος 17, 2024
Follow Us
Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 11:08

Οι ομορφιές και οι νοστιμιές της Βέροιας στην Διεθνή Έκθεση «Philoxenia» (φωτο + Vid)

Στην ετήσια συνάντηση των τουριστικών επιχειρήσεων, των φορέων και των οργανισµών στην Ελλάδα, την Διεθνή Έκθεση «Philoxenia» που άνοιξε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου τις πόρτες τις στην  Θεσσαλονίκη και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή, συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Βέροιας.

Η τριήμερης διάρκειας έκθεση συνδέει τους φορείς του τουρισμού με την παγκόσμια τουριστική αγορά και αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού φορέων και επιχειρήσεων του κλάδου.

Χθες Σάββατο το «24 ΩΡΕΣ ΗΜΑΘΙΑ» επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Νάουσας όπου εκεί βρήκε τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Λάζαρο Ασλανίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Αλέξανδρο Τσαχουρίδη και στελέχη του γραφείου τουρισμού του Δήμου Βέροιας, όπως επίσης και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Βέροιας με τον Πρόεδρό του Αναστάσιο Παγούρα.

Το περίπτερο του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκαν δεκάδες στελέχη άλλων Δήμων καθώς και φορέων τουριστικού ενδιαφέροντος.  Το Σάββατο βράδυ εντοπίσαμε την Αντιδήμαρχο Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Κατερίνης  Μαρία Τερζίδου στην οποία ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης της απένειμε ως αναμνηστικό δώρο το βιβλίο για την ιστορία της Βέροιας.

Επίσης αντιπροσωπεία του Δήμου Βέροιας που αποτελούνταν από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και τους Αντιδημάρχους Λάζαρο Ασλανίδη και Αλέξανδρο Τσαχουρίδη επισκέφθηκαν το περίπτερο του τιμώμενου Δήμου Ηρακλείου όπου αντάλλαξαν δώρα με τον Δήμαρχο της πόλης της Κρήτης Βασίλη Λαμπρινό.

Την παράσταση έκλεψε το χορευτικό συγκρότημα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας το οποίο με περίσσια ψυχή παρουσίασαν ποντιακού χορούς αποσπώντας τα χειροκροτήματα των επισκεπτών.

Επίσης ο Δήμος Βέροιας με τη μεγάλη συνδρομή των μελών του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών μοίραζε στους επισκέπτες ρεβανί το οποίο, όπως μας είπαν, ήταν 200 κιλά περίπου, ενώ πρόσφεραν και περισσότερα από 1.500 donuts.

 «Είναι η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα και νομίζω ότι η παρουσία μας θα παίξει το ρόλο της, γιατί προσπάθειά μας είναι η παρουσία του Δήμου Βέροιας σε όσο το δυνατό περισσότερα γεγονότα που αφορούν τον τουρισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης, ενώ ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης επισήμανε πως στόχος μας είναι «να γνωρίσουν οι αγορές όσο το δυνατό γίνεται τον Δήμο μας, προκειμένου να αναπτύξει διάφορες συναντήσεις, να προβάλλει τις ομορφιές του. Η Δημοτική Αρχή δίνει έμφαση στον θεματικό τουρισμό, δηλαδή κυρίως πολιτιστικό, θρησκευτικό, μαθητικό αλλά και συνεδριακό. Να αναδείξουμε τον Δήμο Βέροιας ως ένα εξαιρετικό προορισμό και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών».

Πολυμέσα