Τρίτη, Οκτώβριος 22, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 15:15

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ηρώου και πεζοδρομίων στην Αλεξάνδρειας

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ηρώου και των παρακείμενων πεζοδρομίων, στη πόλη της Αλεξάνδρειας.

Οι εργασίες ανάπλασης αφορούν:

  • Κατασκευή κεκλιμένου επιπέδου (ράμπα) στη νότια είσοδο της πλατείας για πρόσβαση ειδικών αμαξιδίων ΑΜΕΑ και παιδικών καροτσιών.
  • Αισθητική και πολιτισμική αναβάθμιση του μνημειακού χώρου.
  • Δημιουργία οδηγού όδευσης τυφλών τόσο κατά μήκος και πλάτος της πλατείας, όσο και στον πεζόδρομο που εφάπτεται σε αυτήν.
  • Αντικατάσταση του συνόλου των στοιχείων του αστικού εξοπλισμού, με σύγχρονο (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πέργκολες), σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, κατασκευασμένο από κατάλληλα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον και υψηλής αισθητικής ή/και διατήρηση-συμπλήρωση όσων υφιστάμενων είναι αισθητικά και λειτουργικά άρτια, προκειμένου να επιτευχθεί η συνολική αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας.
  • Αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών, ώστε οι χώροι να αποκτήσουν χρήση, όχι μόνο υπό το φως της ημέρας, αλλά και κατά τις βραδινές ώρες, με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

Ένα ακόμη έργο που ήταν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, σε σχετική δήλωσή του τόνισε:

“Προχωρούμε με συνέπεια το έργο μας για ένα Δήμο σύγχρονο, για μια ανθρώπινη πόλη, προς όφελος των πολιτών μας. Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε”.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ