Τρίτη, Οκτώβριος 22, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 10:23

Προβλήματα στις συνοικίες του Παπάγου και της Καλλιθέας καταγράφηκαν από την Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου έγινε η πρώτη Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων εντός του αστικού ιστού της Βέροιας και επικεντρώθηκε στις συνοικίες του Παπάγου και της Καλλιθέας μέχρι τους Λαδόμυλους. 

Ενώ η προσέλευση μπορεί να μην ήταν η αναμενόμενη, η διαδικασία και η συζήτηση με τους κατοίκους που παρευρέθησαν κρίθηκε απολύτως γόνιμη και αρκετά δημιουργική.

Τέθηκαν θέματα όπως η έλλειψη πεζοδρομίων, αναγκαίες εργασίες στο αποχετευτικό δίκτυο, παρεμβάσεις σε δρόμους, η πιθανότητα απομάκρυνσης κάποιων ανενεργών περιπτέρων και πολλά άλλα.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Κοινότητας Βέροιας απάντησαν σε κάποια από τα ερωτήματα των πολιτών, ενώ ενημέρωσαν για τις υποδομές και υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας, όπως το application “Δημότης Βέροιας” και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Παράλληλα εκφράστηκε η πρόθεση για τη σταδιακή δημιουργία ¨ομάδων δράσης” σε γειτονιές και συνοικίες.

Οι παρευρισκόμενοι, έδωσαν ραντεβού για την άνοιξη, με τα μέλη της Κοινότητας να καταγράφουν τα θέματα και να υπόσχονται πως θα προσπαθήσουν όσο μπορούν όχι απλά να τα μεταφέρουν στη Διοίκηση του Δήμου, αλλά να προτείνουν και δημιουργικές λύσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν στην Ανοιχτή Συνέλευση των Κατοίκων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσία τριών πρώην Δημάρχων και συγκεκριμένα οι κ.κ. Βλαζάκης, Χασιώτης και Ουσουλτζόγλου οι οποίοι κατά τις θητείες τους θεσμοθέτησαν αντίστοιχα τα συνοικιακά συμβούλια, τις απολογιστικές συνελεύσεις και τα τοπικά συμβούλια σε δημοτικά διαμερίσματα.