Παρασκευή, Ιούνιος 21, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 21:54

Ανακοίνωση για την πρώτη Ανάσταση και την τελετή της Αναστάσεως στη Βέροια

Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς και φιλακόλουθους Βεροιείς, ότι το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου στις 8:00 π.μ. στον ιστορικό Παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.  

Επίσης, στις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων θα χοροστατήσει στην Ακολουθία της Παννυχίδος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας. Στη συνέχεια λιτανευτικώς θα μεταβεί στην Πλατεία Ελιάς, όπου θα προεξάρχει στην επίσημη τελετή της Αναστάσεως και έπειτα θα επιστρέψει στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα τελέσει την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου στις 10:30 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας, θα λάβει χώρα ο Εσπερινός της Αγάπης προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.