Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 21:27

Την Δευτέρα η συνεδρίαση του «7ου Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Δήμου Βέροιας»

OΔήμος Βέροιας, η Δ/νση και οι σύμβουλοι Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, επιθυμώντας να αναδείξουν και να στηρίξουν στην πράξη τη Διεθνή  Σύμβαση (1989) για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έχουν αποδεχτεί την πρόταση  εφαρμογής εκπαιδευτικού προγράμματος που κατέθεσε  η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων κ. Τζήμα Συρμούλα.

Η πρόταση απευθύνεται σε μαθητές/τριες ΣΤ΄ τάξης των  Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας και αφορά  το7Ο  Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας ως ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί για εβδομο συνεχόμενο σχολικό έτος. Βασική επιδίωξή του είναι η διενέργεια μίας συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων», στην οποία θα παρουσιαστούν οι απόψεις και οι θέσεις των παιδιών/κατοίκων του Δήμου Βέροιας.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023-Παγκόσμια ημέρα παιδιού και ώρα 09:30΄π.μ. θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου Βέροιας συνεδρίαση του  «7ου Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Δήμου Βέροιας» όπου οι μαθητές/τριες  θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Η παρουσίαση θα γίνει είτε ατομικά, εφόσον πρόκειται για ατομική εργασία, είτε από έναν εκπρόσωπο της ομάδας της τάξης στην περίπτωση που η πρόταση είναι ομαδική.

Τη συνεδρίαση θα χαιρετίσουν διαδικτυακά, ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης και ο καθηγητής παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου της Κρήτης κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης. Συντονιστής της συνεδρίασης θα είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Αριστομένης Λαζαρίδφης Στα έδρανα του προεδρείου παρίστανται ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, η Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Τζήμα Συρμούλα, η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε.Ημαθίας κ. Έφη Γώτη, και οι σύμβουλοι εκπαίδευσης κ Αικατερίνη Παπαγεωργίου, κ. Πομάκης.

Στο τέλος, οι Παίδες - Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να συζητήσουν, να τοποθετηθούν αναφορικά με τις εισηγήσεις των μελών της συνεδρίασης και να δεχθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους.  Η φάση αυτή δεν είναι τόσο διαδικασία προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολό της ως θεσμού, ως κεντρικού οργάνου και ως συστήματος λειτουργιών του Δήμου, αλλά ως άσκηση εκπαίδευσης της πολιτικής σκέψης και του πολιτικού λόγου του μαθητή «Δημοτικού Συμβούλου» στο πλαίσιο της οργανωμένης στην ολομέλεια  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων

Με ευθύνη του Δήμου θα κρατηθούν τα Πρακτικά  της Ολομέλειας της Συνεδρίασης 2023 του 7ου Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων Βέροιας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συνεδρίαση είναι δημόσια και θα προβάλλεται ταυτόχρονα ζωντανάστο Youtube κανάλι του Δήμου Βέροιας: https://www.youtube.com/@dimos-verias

Με τιμή

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων

Τζήμα Συρμούλα