Παρασκευή, Μάρτιος 01, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 15:48

Εξαίρεση της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας από την κατάργηση των ΝΠΔΔ και Κοινωφελών Επιχειρήσεων των δήμων

Την εξαίρεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας από το άρθρο 29 του ν. 5056/2023 αποφάσισε με την υπ’αρ.103036/29.11.2023 (ΦΕΚ 6719/30.11.2023 τεύχος Β’) το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα στην απόφασητου Αναπληρωτή Υπουργού, Θεόδωρου Λιβάνιου, αναγράφεται ρητά η «εξαίρεση από την αυτοδίκαιη λύση για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, των οποίων η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης τεκμηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας τους».

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών έρχεται μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Βέροιας με τον Αν. Υπουργό και την κατάθεση του κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη στον Υπουργό της υπ’ αρ. 460/6-11-2023 απόφασης-αίτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Ο Δήμαρχος Βέροιας εκφράζει τη ικανοποίησή του για την απόφαση του Υπουργείου και τονίζει:

«Η Κ.Ε.Π.Α. αποτελεί πρότυπο πολιτιστικού οργανισμού όχι μόνο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αλλά ακόμη και σε εθνικό ενδεχόμενα και σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για έναν καλά συγκροτημένο οργανισμό, που έχει μέχρι σήμερα τεράστια συμβολή στην τοπική πολιτιστική ανάπτυξη με το έργο της να είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ο ρόλος της Κ.Ε.Π.Α. είναι η ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ψυχαγωγία του τοπικού κοινού και η αναβάθμιση του πνευματικού επίπεδου των κατοίκων της περιοχής. Σκοπός της είναι να προβάλλει και να εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την Βέροια και τη συλλογική πολιτιστική ταυτότητα της τοπικής μας κοινωνίας. Ευχαριστώ θερμά τους βουλευτές κ.κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Αναστάσιο Μπαρτζώκα, Λάζαρο Τσαβδαρίδη και όσους ακόμα βοήθησαν στην τελική ικανοποίηση του αιτήματός μας».