Σάββατο, Οκτώβριος 19, 2024
Follow Us
Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 15:38

Δείτε πως θα γίνουν οι εγκαταστάσεις της Κουλούρας με το Τελωνείο

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων της Κουλούρας με στόχο να εγκατασταθεί εκεί το Τελωνείο και άλλες συναφείς επιχειρήσεις. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η ΑΜΑΛΘΕΙΑ και ο προϋπολογισμός του έργου 25 εκ. ευρώ.

Το μεσημέρι της Τρίτης παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο η ένταξη του έργου, το τι πρόκειται να γίνει εκεί και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας χαρακτήρισε την ένταξη των έργων ως μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος σημείωσε ότι αποτελεί μεγάλη ηθική ικανοποίηση για αυτόν η συμβολή στην επίλυση θεμάτων του νόμου. Ο κ. Βεσυρόπουλος σημείωσε ότι οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν και οι εγκαταστάσεις ήταν μια ανοιχτή πληγή. Ο υφυπουργός είπε ότι στο κτίριο σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές και ήθελε συνολική ανακατασκευή.

Ο κ Βεσυρόπουλος είπε ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025, θα δώσει ζωή στην περιοχή, θα αναβαθμίσει το Τελωνείο και θα δημιουργήσει εξαγωγικό κόμβο στην περιοχή.

Είναι σε ιδανική περιοχή και πληροί τις προϋποθέσεις για δημιουργία κόμβου διεθνών μεταφορών, σχολίασε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης δεν έκρυψε την συγκίνηση του, είπε ότι οι θετικές εξελίξεις είναι προϊόν συνεργασίας όλων των φορέων και προανήγγειλε θετικές εξελίξεις για τον κάθετο άξονα.

Τέλος, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βιργιαζίδης χαρακτήρισε το έργο πόλο ανάπτυξης.

Pliroforiodotis.gr