Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 21:30

Ιταλικά δημοσιεύματα: Η μαγευτική Βέροια καυχιέται την αρχαία Βεργίνα

Πριν λίγες μέρες η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας "Αιγές" και η Σχολική Χορωδία της Βέροιας, με την παρουσία του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, επισκέφθηκαν την ιταλική πόλη Cava de' Tirreni, στα πλαίσια των διαδικασιών αδελφοποίησης των δύο πόλεων-Δήμων.

Μετά την αποχώρηση της βεροιώτικης αποστολής, οι Ιταλοί κατέγραψαν στο διαδίκτυο και όχι μόνο κολακευτικά λόγια τόσο για τη Βέροια, όσο και για τη Βργίνα, με τον ιστορικό πλούτο της γης της. Διαβάστε τι αναφέρουν:

Η Ιταλική Φιλελληνική Εταιρεία χαιρετίζει με μεγάλη χαρά την έναρξη των διαδικασιών για τη σύναψη συμφώνου φιλίας - αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων Cava de' Tirreni, όπου βρίσκεται η έδρα της Φιλελληνικής, και της Βέροιας, μιας υπέροχης ελληνικής πόλης λίγα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Η Βέροια καυχιέται στην επικράτειά της την αρχαία Βεργίνα, που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας του Φιλίππου Β' και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και που σήμερα στεγάζει το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Στην φωτογραφία μας ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης με τον Δήμαρχο της Cava de' Tirreni Βινσένζο Σερβάλι

 

 

Πολυμέσα