Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 07:53

Οικολογική Ομάδα Βέροιας: "Εξαφανίζουν" την λυματολάσπη στην Τάφρο "66"

Από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας και τον εκπρόσωπό της Νίκο Ασλάνογλου, έγιναν γνωστά τα εξής:

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας, μάθαμε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Βέροιας ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, βραβεύτηκε για τις επιδώσεις του στον βιολογικό καθαρισμό του. Είναι αλήθεια αυτό. Αυτά που δεν είπε κανένας είναι τα παρακάτω.

1) Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου για την υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος (λυματολάσπη) από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του Βιολογικού Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 7.300.000€.

2) Στην βάση δεδομένων της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και σε επικαιροποιημένα στοιχεία, ο βιολογικός Αλεξανδρούπολης παράγει 66.950 τόνους λυματολάσπης, μετά από πάχυνση και αφυδάτωση. 

Δηλαδή, λειτουργεί κλασικά όπως σε όλον τον κόσμο. Εκεί, εμπλουτίζουν την διαδικασία με μικροοργανισμούς που δεν εξαφανίζουν την ιλύ αυτή. Μόνο στη Βέροια εξαφανίζεται και αυτό είναι αλήθεια. Στην Τάφρο 66  καθημερινά και όλο το 24ωρο.

Η φωτογραφίες είναι σημερινές (Πέμπτη) στις 9.30 πρωί και 4.30 απόγευμα. Τρεις μήνες μετά το «τεχνικό πρόβλημα στις αντλίες», συνεχίζουν προκλητικά αδιάφορα. Και όλοι είναι στις θέσεις ευθύνης τους.