Σάββατο, Απρίλιος 20, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 20:42

«Επενδύουμε στο Βιβλίο» της Future Library παρουσιάστηκε στη Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, έγινε σήμερα η επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας «Επενδύουμε στο Βιβλίο 2023 - 2025», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με κεντρικό μήνυμα «Επενδύουμε στο Βιβλίο» με τον Future Library να προωθεί την ανάπτυξη του εμπλουτισμού των συλλογών των βιβλιοθηκών, προκειμένου 20.000 βιβλία κάθε χρόνο (2023-2025) να βρίσκονται στα ράφια των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα και στα χέρια των αναγνωστών τους.

Τους παρόντες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αναφερόμενος στο έργο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και στις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή ώστε ο Δήμος να κάνει βήματα μπροστά, όπως έγινε με την ψηφιακή μετάβαση των υπηρεσιών, κάτι που κατατάσσει τη Βέροια στην 9η θέση «έξυπνης» πόλης.

Ο πρώην Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και συνιδρυτής της Future Library, Γιάννης Τροχόπουλος έκανε την παρουσίαση της δράσης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ιδρυτής του «Αρκτούρου» Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκαν στην σημασία του διαβάσματος βιβλίων, τονίζοντας πως πρέπει οι βιβλιοθήκες κάθε γωνιάς της χώρας μας, θα πρέπει να εμπλουτιστούν με όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, η ΚΕΔΕ που είναι υποστηρικτής της δράσης, θα διαθέσει φέτος 30.000 ευρώ για την ενίσχυση με νέα βιβλία, 10 μικρών βιβλιοθηκών.

 Εκτός από τους προαναφερόμενους ομιλητές, παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Συρμούλα Τζήμα, Γεωργία Μπατσαρά κ.α.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης.