Τρίτη, Μαϊος 21, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 21:53

Με επισημότητα η κορύφωση των εκδηλώσεων της 202ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

Με την αρμόζουσα επισημότητα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της 202ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, την Κυριακή 12 Μαΐου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης, οι τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας κύριοι ΒεσυρόπουλοςΚοτίδηςΜπαρτζώκας και Τσαβδαρίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαιτζίδης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Φορείς του Δήμου Νάουσας και της Ημαθίας.

Το πρωί, στον Ιερό Ναό Μεταµορφώσεως του Σωτήρος, πραγματοποιήθηκε  Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο µε τη συµµετοχή των Σεβασµιωτάτων Μητροπολιτών: Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαµερίου κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόµου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, Βεροίας, Ναούσης και Καµπανίας κ. Παντελεήµονος.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία και στη συνέχεια στο Χώρο Θυσίας, έγινε η Επιµνηµόσυνη δέηση, η ρίψη Στεφάνου στον ποταµό της Αράπιτσας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης  Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσιο Σταμενίτη και η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων.

Τον Πανηγυρικό της Ηµέρας εκφώνησε ο κ. Πέτρος Στοΐδης, Φιλόλογος, ενώ με συγκίνηση παρουσιάστηκε από μέλη του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού  «Αράπιτσα», ο ιστορικός χορός «Μακρυνίτσα» προς τιµήν της θυσίας των Ναουσαίων Ηρωίδων γυναικών.

Έπειτα, στην Οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκε η  παρέλαση πολιτιστικών, αθλητικών σωματείων και φορέων, σχολείων, τµηµάτων Ελληνικής Αστυνοµίας και Ελληνικού Στρατού.

Το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Νάουσας παρέθεσε επίσημο γεύμα στο Κτήμα Κυρ Γιάννη, ενώ το βράδυ της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», διεξήχθη η Επετειακή µουσική συναυλία «Τραγούδι, λυγµός, παράπονο της λευτεριάς ο λόγος... ο Χαλασµός» µε τη συµµετοχή οργανικών, φωνητικών και χορευτικών συνόλων. Η  Καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας ήταν του κ. Δηµήτρη Κίτσου.

 Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή 19 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στην Οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο  «20ος Δρόµος Θυσίας» αγώνας δρόµου αποστάσεων 6.500µ. & 1.000µ. αθλητών και πολιτών όλων των ηλικιών προς τιµήν των Ηρωίδων του Ολοκαυτώµατος, ενώ φέτος ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.