Πέμπτη, Μαϊος 02, 2024
Follow Us
Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 23:31

Μεγαλείο εθελοντισμού στη Ρητίνη

55 φιάλες αίματος συγκέντρωσε η Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ρητίνης

92 εθελοντές δήλωσαν παρών στην εκκίνηση της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας

Λίγες μόνο μέρες μετά την εκπληκτική κινητοποίηση των κατοίκων της Ρητίνης για τη συνδρομή στην κατάσβεση της φωτιάς στα Πιέρια, φαίνεται  πως το πνεύμα του εθελοντισμού βρήκε φιλόξενο χώρο και μεγαλουργεί στην Ρητίνη.

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, οργανώθηκαν δύο δράσεις στις οποίες η ανταπόκριση και η συμμετοχή  ήταν μοναδική.

 

Η εθελοντική αιμοδοσία

Μια από τις εκδηλώσεις προσφοράς του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ρητίνης είναι η ίδρυση και λειτουργία για αρκετά χρόνια της Εθελοντικής Ομάδας Αιμοδοσίας, η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα καλεί τα μέλη και τους κατοίκους της Ρητίνης σε εθελοντική αιμοδοσία. Ο αριθμός των φιαλών αίματος που συγκεντρώνει σε σχέση με τον πληθυσμό του χωριού είναι πάντα αξιόλογος. Το ρεκόρ μέχρι τώρα ήταν 49 φιάλες.

Το πρωί της Κυριακής  φάνηκε πως αυτό το ρεκόρ δεν θα παρέμενε. Όπως και έγινε! Από τις 9.30 μέχρι τις 13.30 προσφέρθηκαν εθελοντικά 55 φιάλες αίματος, αριθμός που αποτελεί πλέον το νέο ρεκόρ της Ομάδας.

Η Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ρητίνης κατατάσσεται πλέον στις σταθερές και μεγάλες σε προσφορά  εθελοντικές ομάδες αιμοδοσίας της Πιερίας! 

 

Το ξεκίνημα της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας

Με αφορμή τη φωτιά στα Πιέρια και την αξιέπαινη εθελοντική συμμετοχή στην κατάσβεση και υποστήριξη από Ρητινιώτες και Ρητινιώτισσες, έγινε κατανοητό από όλους πως θα πρέπει να υπάρξει μια μόνιμη και οργανωμένη εθελοντική ομάδα δράσης. Η ομάδα αυτή μπορεί να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και υποδομή ώστε να συνδράμει σε κάθε περίπτωση και με ποικίλες δράσεις για την προστασία των Πιερίων, αλλά και σε κάθε άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στο χωριό.

Η πρόσκληση του Χιονοδρομικού Αθλητικού Συλλόγου (Χ.Α.Ο.Σ) ήταν ανοιχτή για την Κυριακή 7 Απριλίου για να δηλώσουν συμμετοχή όσοι και όσες επιθυμούν και μπορούν να υποστηρίξουν δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

Παρά τα ηλικιακά όρια που θέτει η διαδικασία εγγραφής και πιστοποίησης μιας Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας η συμμετοχή ήταν απρόσμενα μεγαλύτερη από την αναμενόμενη!

Υποβλήθηκαν περισσότερες από ενενήντα (90) αιτήσεις γεγονός που δείχνει πως η τελευταία κινητοποίηση για την φωτιά στα Πιέρια δεν ήταν μια παροδική προσφορά ανάγκης αλλά μια αφόρμηση για να καταστεί η Ρητίνη ένα Κέντρο σταθερής κι οργανωμένης Εθελοντικής Προσφοράς.

Η επιτυχία των δύο εκδηλώσεων εθελοντισμού στη Ρητίνη την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, θα πρέπει να έχει την ανάλογη υποστήριξη από θεσμικούς φορείς, διότι σε μια περίοδο αποχής και απραξίας φαίνεται πως στα ορεινά της Πιερίας, υπάρχει ακόμη δυνατή η φλόγα του εθελοντισμού, της συλλογικής δράσης, του φιλότιμου και της προσφοράς!