Τρίτη, Μαϊος 07, 2024
Follow Us
Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 22:09

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η 7η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Σκύδρας

Κερδίζοντας τις εντυπώσεις και την ουσία ξεκίνησε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 η 7η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Σκύδρας κι αυτό αποδείχθηκε ξεκάθαρα από τη σωστή προετοιμασία, τη συμμετοχή εκθετών από διάφορες περιοχές, την ποικιλία των εκθεμάτων, το φαντασμαγορικό λούνα παρκ, τις υπαίθριες ταβέρνες, τη συνεργασία των συλλόγων - των εθελοντών - των χορηγών, την υποστήριξη των τοπικών επαγγελματιών κι επιχειρήσεων και τη συμβολή των μέσων ενημέρωσης.

Όλα τα παραπάνω και με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες είχαν σαν  αποτέλεσμα τη αθρόα προσέλευση και συμμετοχή επισκεπτών και συμπολιτών μας στην πρώτη μέρα της 7ης Εμποροπανήγυρης.

Ανάλογη αναμένεται η συνέχεια τις επόμενες μέρες μέχρι την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού καλοκαιρινού θεσμού, την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023.

Την 7η Εμποροπανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης κι Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, οι Βουλευτές του Νομού Λάκης Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Υποδιευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Δημήτριος Γεωργίτσας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Ζέρζης και Γιάννης Ανεστάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας και πολλοί προσκεκλημένοι, επισκέπτες και συμπολίτες μας.

Η 7η Εμποροπανήγυρη ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμού από τον Δεσπότη μας και τους σεβαστούς πατέρες Αντώνιο Κορέστη, Αθανάσιο Ρούντο, Ευστράτιο Ιμβριώτη, Δαβίδ Πασατά, Ιωάννη Φασουλάκο, Δημήτριο Χατζή, Μωυσή Σάγγα και Θεόφιλο Γαργάλα.

Ακολούθησε ο παρακάτω σύντομος χαιρετισμός από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη:

«Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, ήταν ιδιαίτερα τιμητική. Να δώσω συγχαρητήρια στη Δήμαρχο και στη Δημοτική Αρχή που ξεκίνησε ένα θεσμό που συνεχίζει κάθε χρόνο, κάθε χρόνο και καλύτερα. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι χρήσιμες, γιατί παρουσιάζονται καινοτομικά προϊόντα, αλλά και οι έμποροι παρουσιάζουν όλα τα προϊόντα που έχουν και έτσι οι πολίτες μπορούν να τα δουν.

Ταυτόχρονα είναι ένας χώρος κι ένα διάστημα που μπορούν να γίνουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έχουμε ακούσει.

Να ευχηθώ Δήμαρχε να έχει μακροημέρευση αυτή η προσπάθεια που κάνετε , και κάθε χρόνο να βλέπουμε περισσότερα και καλύτερα δρώμενα και γεγονότα. Συγχαρητήρια».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας:

«Θέλω πραγματικά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή, όχι μόνον για την εξαιρετική διοργάνωση, για 7η χρονιά αυτού του σημαντικού θεσμού, εδώ στη Σκύδρα, αλλά για την εν γένει συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και  τα σημαντικά έργα που μπορέσαμε να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε συνεργαζόμενοι μαζί στον καλύτερο βαθμό.

Θέλω Δήμαρχε και εκλεκτά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκύδρας να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και θέλω βέβαια να πω ότι για μένα είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Σκύδρα, σ΄έναν τόπο που πραγματικά αγαπώ και στον οποίο ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους επενδύουμε πολλά αυτά τα χρόνια. Και θα έλεγα, θα πρότεινα Δήμαρχε, εφόσον συμφωνείς κι εσύ, από εδώ και στο εξής, λόγω ακριβώς  του εξωστρεφούς χαρακτήρα αυτού του θεσμού, να μπορέσουμε να εξετάσουμε από του χρόνου να συνδιοργανώνουμε κι ως Περιφέρεια μαζί πράγματα που θ΄αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το θεσμό, την Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, και θα δώσουν και την προστιθέμενη αξία που θέλουμε στον τόπο μας.

Είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι μαζί με τη σκληρή δουλειά, με καλή συνεργασία, που είναι το κλειδί, θα πετύχουμε και θα καταφέρουμε όλα όσα έχουμε βάλει ως στόχο για την Πέλλα μας, για τη Σκύδρα.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση σας να είμαι σήμερα εδώ. Να είστε καλά».

Ακολούθησε η ομιλία της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου η οποία μετά το καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες προς τους προσκεκλημένους είπε τα εξής:

«Με χαρά κ. Περιφερειάρχη αποδεχόμαστε την πρότασή σας για συνδιοργάνωση, είτε αυτής της εκδήλωσης είτε οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης. Είμαστε εδώ, περιμένουμε. Κι εμείς ευχαριστούμε ολόθερμα για τη συνεργασία, τόσο εσάς προσωπικά, τους συνεργάτες σας, όπως και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας» και συνέχισε τον λόγο της η Δήμαρχος Σκύδρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού – ομιλίας της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου:

«Η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας  ξεκίνησε το 2015 από την παρούσα Δημοτική Αρχή  και χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση κι επιτυχία της έγινε ένας θεσμός μ΄ευρεία απήχηση.

Μια πρωτοβουλία, ένας θεσμός με πολυθεματικό χαρακτήρα που είχε  κι έχει ως πολλαπλό σκοπό να συμβάλει

· στην  εξωστρέφεια του τόπου μας,

· στην ανάδειξη, προβολή των ανταγωνιστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων και του παραγωγικού μας πλούτου,

· στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στους συντελεστές του οικονομικού ιστού,

· στη διατήρηση κι ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου,

· στην υποστήριξη και προαγωγή των αρχών της αλληλεγγύης και της προσφοράς μέσω ποικίλων εκδηλώσεων ανθρωπιστικού χαρακτήρα,

· στην ενδυνάμωση της συνεργασίας με τους συλλόγους οι οποίοι μέσα και από την Εμποροπανήγυρη μπορούν ν΄ αναδείξουν τις δράσεις τους,

· στην ανάδειξη κι επιβράβευση των διακρίσεων  και των επιτυχιών των συμπολιτών μας και κυρίως της νεολαίας,

· στην προσέλκυση επισκεπτών,

· στη διέξοδο από την καθημερινότητα μέσα από την παράδοση, την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση, τις κοινωνικές επαφές

 και γενικότερα

· στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της  ανάπτυξης του τόπου μας σ΄όλους  τους τομείς.

Από το 2015 λοιπόν, μέχρι τώρα, μ΄εξαίρεση το 2020 και 2021 που  η Εμποροπανήγυρη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης,  τ΄αποτελέσματα και η προοπτική του θεσμού έχουν δικαιώσει  κι αυτήν την πρωτοβουλία μας.

Να υπογραμμίσω με την ευκαιρία ότι αλλάξαμε την ημερομηνία της Εμποροπανήγυρης για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους σκοπούς της, ενώ σχεδιάζουμε παράλληλα πρωτοβουλίες για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμισή της όπως είναι η παρουσίαση – αφιέρωμα κάθε Κοινότητας με δικό της περίπτερο σε κάθε διοργάνωση, η ανάπτυξη συνεργασίας με άλλους Δήμους που πραγματοποιούν εμποροπανηγύρεις και άλλα. 

Σεβασμιότατε, σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι

Η κοινωνία και η χώρα μας βρίσκονται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων,   ζητημάτων και προβλημάτων.

Ειδικά αυτή την περίοδο η Χώρα μας, μαστίζεται από τις πυρκαγιές που δυστυχώς είχαν ως επιπτώσεις τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, περιουσιών, υποδομών και γενικότερα τις βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Να εκφράσουμε λοιπόν τα συλλυπητήρια μας για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν,  να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις φωτιές, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τα συγχαρητήριά μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, στον Στρατό, στην Αστυνομία σε όλες τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ευχόμενοι να είναι οι τελευταίες φωτιές.

Επιπλέον, οι διεθνείς σχέσεις είναι τεταμένες, η παγκόσμια ειρήνη κλυδωνίζεται, οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωζώνης επανέρχονται ενώ οι επάλληλες κρίσεις δοκιμάζουν τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας μας.

Οι αγρότες μας βρίσκονται μια ακόμη χρονιά αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των γνωστών προβλημάτων που τους ταλανίζουν.

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ έχετε στην εποπτεία σας και τον ΕΛΓΑ κι όπως έχετε δηλώσει πιστεύουμε ότι θα συμβάλλετε στην στήριξη της αγροτικής οικονομίας κι ανάπτυξης του τόπου μας.

Η πολιτεία γενικότερα πρέπει να θεσπίζει ένα δίχτυ προστασίας των πολιτών που θα τους βοηθάει σε μια δύσκολη περίοδο να σταθούν στα πόδια τους.

Ο δημόσιος πλούτος να κατανέμεται δίκαια.

Δεν μπορεί κάποιοι να χάνουν τα σπίτια τους για λόγους πραγματικής αδυναμίας ν΄ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και σε πάμπλουτους να χαρίζονται δάνεια και οφειλές στο Δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Φίλες και φίλοι,

Ως Δήμος Σκύδρας, ως Δημοτική Αρχή θέσαμε και θέτουμε στόχους με μετρήσιμα αποτελέσματα πετυχαίνοντας για παράδειγμα το δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των συνανθρώπων μας σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς.

Έτσι, τα δυόμιση χρόνια της θητείας μας, ήταν χρόνια που αντιμετωπίζαμε τον  κορονοϊό, εξ αιτίας του οποίου χάσαμε συνανθρώπους μας,  δοκιμάστηκε η κοινωνία μας, διακόπηκε η εκτέλεση έργων και η χρηματοδότηση τους, καθώς δόθηκε προτεραιότητα στη σωτηρία των ανθρώπινων ζωών.

Αυτά τα χρόνια εμείς ήμασταν στην πρώτη γραμμή, δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο μας που μας χρειάστηκε, υποστηρίζοντας εξ ολοκλήρου το Κέντρο Υγείας Σκύδρας, με απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, με την εβδομαδιαία διενέργεια τεστ κόβιντ για όλους, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητα και μάλιστα με ελάχιστο προσωπικό, καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων ασκούσε τα καθήκοντα του με τηλεργασία ή βρισκόταν σε άδεια λόγω της πανδημίας.

Δεν εγκαταλείψαμε όμως  ποτέ το πρόγραμμα μας και με την πρώτη ευκαιρία, με πολύ αγώνα, συνεχείς διεκδικήσεις, καταφέραμε και υλοποιήσαμε σειρά έργων,  κάποια από τα οποία ενδεικτικά θα αναφέρω.

- Μετατρέψαμε το γήπεδο Σκύδρας σ΄ ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, πραγματοποιώντας έργα και παρεμβάσεις που πλησιάζει  το 1.000.000 ευρώ, στην πλειοψηφία είναι χρήματα που λάβαμε από προγράμματα και έκτακτες χρηματοδοτήσεις που διεκδικήσαμε. Κατασκευάσαμε ταρτάν, τοποθετήσαμε προβολείς, αθλητικό χλοοτάπητα, εξωτερικά όργανα γυμναστικής, τοποθετήσαμε περιμετρικά δάπεδο, διαμορφώσαμε την είσοδο, βάψαμε την περίφραξη, ανακαινίσαμε  το κλειστό γήπεδο (αποδυτήρια, είσοδος, σκεπή), προμηθευτήκαμε καινούργιο ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων, κάναμε παρεμβάσεις στην εσωτερική κερκίδα, τοποθετήσαμε καινούργια καθίσματα στην εξωτερική κερκίδα.

- Ανακαινίσαμε το κλειστό ΔΑΚ Καλυβίων, το οποίο και προσαρμόσαμε στους απαιτούμενους όρους για τη διεξαγωγή αγώνων της ΑΙ κατηγορίας, στην οποία έπαιζε η ιστορική ομάδα της Σκύδρας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, την οποία στηρίξαμε ουσιαστικά. Έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ περίπου.  

- Από τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών,  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του προγράμματος LEADER, που με ετοιμότητα και γνώσεις διεκδικήσαμε, λάβαμε χρηματοδοτήσεις   για τις ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, στη Σκύδρα και στα χωριά μας, στηρίζοντας αποτελεσματικά και ουσιαστικά τους αγρότες μας και την αγροτική παραγωγή, έργα προϋπολογισμού 5.132.600 ευρώ.   

- Αυτό το διάστημα κατασκευάζεται το αποχετευτικό δίκτυο στο Ριζό, ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων Αρσενίου, Πετριάς, Πλευρώματος και σύνδεσης με το ΒΣΣ., ενώ σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η κατασκευή της σύνδεσης της αποχέτευσης του Μαυροβουνίου με τον ΒΣΣ, που καθυστέρησε λόγω της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Έργα προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ περίπου.

- Κατασκευάσαμε αρδευτικό δίκτυο στο Άσπρο συνολικού μήκους 5.178 μέτρων για την άρδευση εκτάσεων συνολικά 511 στρεμμάτων, έργο προϋπολογισμού 450.000,00 ευρώ.

- Προμηθευτήκαμε και τοποθετήσαμε χλοοτάπητα σε γήπεδα στα χωριά μας, με προϋπολογισμό 226.000 ευρώ, από τη Γ.Γ. Αθλητισμού.

- Όπως βλέπετε αυτές τις ημέρες εκτελείται το έργο της αναβάθμισης της οδού Χαρωνίτου στην πόλη της Σκύδρας, έργο προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, που θα  βελτιώσει ουσιαστικά  την εικόνα της πόλης μας, ενώ διεκδικούμε συμπληρωματική χρηματοδότηση για την διαμόρφωση του παρακείμενου χώρου.

- Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πλατείας Σαφραμπόλεως, έργο προϋπολογισμού  356.000,00  ευρώ.

- Ασφαλτοστρώθηκαν και ασφαλτοστρώνονται δημοτικοί οδοί στα χωριά μας, με πόρους του Δήμου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

- Κατασκευάσαμε άλλες έξι νέες, σύγχρονες παιδικές χαρές σε χωριά μας, με συγχρηματοδότηση από το ΠΡΆΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ,  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ 524.000 ΕΥΡΏ.

- Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η κατασκευή παιδικής χαράς στο Άνυδρο με ίδιους πόρους του Δήμου Σκύδρας, προϋπολογισμού 75.000 ευρώ.

- Διεκδικήσαμε από την εταιρία αερίου την κατασκευή τεσσάρων παιδικών χαρών σε χωριά μας.

- Τοποθετήσαμε και άλλους υπόγειους κάδους στην οδό Σαφραμπόλεως και Χαρωνίτου, ενώ παλιότερα δίπλα στο Δημαρχείο.

-  Ανανεώσαμε τον στόλο μας με την αγορά δύο νέων απορριμματοφόρων και δύο φορτηγών.

- Κατασκευάσαμε καινούργιο νηπιαγωγείο στην Πετριά.

- Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις και έργα σε όλες τις σχολικές μονάδες μας.

-  Υλοποιήσαμε τα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης 4 σχολικών κτιρίων, με την τοποθέτηση και φωτοβολταϊκών, αρχικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

- Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών – Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.024.393,96 € για την ΔΕΥΑ Σκύδρας, το οποίο περιλαμβάνει:

· την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων ύδρευσης και

· την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 2 μεγαβάτ οι οποίοι θα καλύπτουν όλο το ρεύμα της ΔΕΥΑ.

- Ολοκληρώσαμε το έργο της ανάπλασης των κοιμητηρίων Σκύδρας, προϋπολογισμού 110.000,00 ευρώ, από ίδιους πόρους του Δήμου μας.

- Προμηθευτήκαμε στέγαστρα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στη Σκύδρα και στα χωριά μας, προϋπολογισμού 46.000,00 ευρώ.

- Εγκρίθηκε από Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έργο συνολικού          προϋπολογισμού 4.202.000,00 €, το οποίο περιλαμβάνει:

· την κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης στα Σεβαστειανά και στο Μαυροβούνι,

· την Προμήθεια Συστήματος Τηλεμετρίας στα δίκτυα ύδρευσης,

· την εγκατάσταση μονάδας καθαρισμού του πόσιμου νερού της Τ.Κ. Νέας Ζωής.

-Εκπονήσαμε σχέδιο αστικής προσβασιμότητας, προϋπολογισμού 37.200 ευρώ, από το Πράσινο Ταμείο.

-Για να στηρίξουμε τους συνδημότες μας υλοποιούμε στο Δήμο και τα νομικά μας πρόσωπα, εργασιακά προγράμματα για την ηλικιακή κατηγορία 55-67, καθώς και προγράμματα για τους συνδημότες μας που έχουν ειδικές ανάγκες, όπως προσλάβαμε εργαζόμενους την περίοδο κόβιντ, οι οποίοι μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο μας, προσλάβαμε το απαραίτητο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, με μεγάλη συμπληρωματική χρηματοδότηση από το Δήμο Σκύδρας.

-Τέλος, είναι γνωστό ότι στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος …

Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας.

Έχουμε το πρόγραμμα, τη βούληση και την αξιοπιστία ν΄ανταποκριθούμε στις οραματικές προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, αντιμετωπίζουμε κάθε είδους δυσκολίες και προβλήματα με σθένος και πυγμή.

Αγκαλιάσαμε κι αγκαλιάζουμε όλους τους συμπολίτες μας, όλη την κοινωνία μας.

Έχουμε τη γνώση την εμπειρία, τη μαχητικότητα τις οποίες εμπλουτίζουμε με το σφρίγος, τις ικανότητες και τη δίψα για αγώνα και προσφορά νέων ανθρώπων που ενισχύουν δυναμικά την παράταξη και τον συνδυασμό μας.

Δεν έχουμε δεσμεύσεις, δεν ξεπληρώνουμε γραμμάτια, δεν κάνουμε υπόγειες συμφωνίες, δεν έχουμε υποβολείς, δεν είμαστε μαριονέτες κανενός.

Υπηρετούμε τον τόπο μας χωρίς υστεροβουλίες , με καθαρά χέρια, με καθαρή και ήσυχη συνείδηση.

Είμαστε αυτοί, όπως μας γνωρίζετε και μας εμπιστεύεστε.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα τη Συμπαραστάτρια του Δημότη και της Επιχείρησης  Σοφία Σαμαρτζίδου, τον Πρόεδρο της Σκύδρας Άκη Αντωνιάδη, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ιωάννα Βέργου, τον Πρόεδρο του ΕΦΑΚΠΠ Αθανάσιο Γίτσα, την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρία Γιακαμόζη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Χαράλαμπο Γεραντίδη που συνεργάστηκαν όμορφα και πέτυχαν, όλους τους Αντιδημάρχους Σκύδρας, τον Πρόεδρο ΔΕΥΑΣ, υπαλλήλους του Δήμου Σκύδρας, όλους τους συλλόγους για την πολύτιμη συμβολή τους, τους εκθέτες μας, τις βιομηχανίες, βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που συμμετέχουν και στηρίζουν την Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, τους Εθελοντές και χορηγούς μας,  όλους αυτούς που πρόσφεραν και προσφέρουν στον τόπο μας, τα μέσα ενημέρωσης κι όλους εσάς τους επισκέπτες, τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας που στηρίζετε αυτόν το θεσμό.

Σεβασμιότατε, σεβαστοί πατέρες, αξιότιμες κυρίες κι αξιότιμοι κύριοι, φίλες και φίλοι.

Η 7η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Σκύδρας είναι το μεγάλο, πολυσύνθετο καλοκαιρινό γεγονός. Είναι η μεγάλη  καλοκαιρινή γιορτή. Μια γιορτή με πλούσια εκθέματα, πολλές και συναρπαστικές εκδηλώσεις και σας

καλώ όλους να  την επισκεφτείτε και να την περιηγηθείτε.

Σας προσκαλώ λοιπόν στην 7η Εμποροπανήγυρη για ν΄αποδράσουμε και να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα, οι μεγάλοι να νιώσουν παιδιά και οι μικροί να συνδέσουν τα παιδικά τους χρόνια μ’ευχάριστες, μοναδικές εμπειρίες.

Το μαγικό ταξίδι της 7ης Εμποροπανήγυρης 2023 του Δήμου Σκύδρας ξεκινάει την Παρασκευή 28 Ιουλίου και διαρκεί πέντε ημέρες μέχρι την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Ας μοιραστούμε κι ας απολαύσουμε τις εμπειρίες και τις ομορφιές αυτού του ταξιδιού όλοι μαζί! Και να ευχηθούμε να έχουμε υγεία όλοι να ξανανταμώσουμε σ΄αυτόν το χώρο, γιατί όπως ξέρετε ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς».