Πέμπτη, Μάρτιος 28, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 20:31

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας

Η Ημέρα που τιμούμε τη Μητέρα αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία να εκφράσουμε στο ιερό πρόσωπό της τα συναισθήματα της ευγνωμοσύνης, του σεβασμού και της αγάπης.

Με τη Γιορτή της Μητέρας τιμούμε το μεγάλο μας στήριγμα, τη μορφή της, που μας συνοδεύει πάντα στα δύσκολα και στα εύκολα. Η ανεκτίμητη αξία της προσφοράς, της αγωνίας και της αυταπάρνησης είναι διδάγματα ζωής, τα οποία κουβαλάμε στο πιο σπουδαίο κομμάτι της ψυχής μας.

Τα ιδανικά και η πρόοδός μας ξεκινά από τον ρόλο της μητέρας. Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ίδια στη σύγχρονη εποχή. Η στήριξή της από τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περνά μέσα από την ευαισθησία και την πρόνοια απέναντι στις εργαζόμενες μητέρες αλλά και εκείνες που στερούνται εργασίας, τις πολύτεκνες και εκείνες που έχουν ανάγκη από ενδυνάμωση, υποστήριξη και καθοδήγηση.

Η μάνα είναι πάντα παρούσα. Συμμετέχει και συμπάσχει. Στα προβλήματα και στον πόνο. Βρίσκεται πάντα εκεί. Να νουθετεί, να νοιάζεται, να προστατεύει.

Τιμούμε τον ιδιαίτερο δεσμό της μητέρας με τα παιδιά που έφερε στον κόσμο, ως το πρόσωπο πουυμνήθηκε από τους αρχαίους χρόνους ακόμα, ως το υπέρτατο όν. Ατελείωτες σελίδες λογοτεχνών και εμπνεύσεις καλλιτεχνών έχουν πλέξει το εγκώμιο της διαχρονικής αξίας της μητρότητας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Μητέρεςτης Βέροιας!

Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης