Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 08:02

Ο Αυγενάκης προκάλεσε ασφυξία στις ομάδες της Superleague2

Φυσικό επακόλουθο οι εξελίξεις και η διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague2. Αυτά που συνέβησαν την προηγούμενη βδομάδα, κυριολεκτικά και με το δίκιο τους, εξόργισαν όχι μόνο τους διοικούντες των ΠΑΕ, αλλά και το σύνολο των φιλάθλων των ομάδων της πολύπαθης κατηγορίας.

 

Και σ΄ αυτά υπάρχει ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που εκτελώντας χρέη του ενός και ευτραφούς κυρίου του ελληνικού ποδοσφαίρου, πετσόκοψε τα χρήματα από το στοίχημα, που δικαιούνται οι ομάδες της Superleaague2.

Δηλαδή δεν μιλάμε για μια μείωση η οποία μπορεί να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης. Μια μείωση που είναι καταστροφική για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια απόφαση που δεν έχει λογική, για επιεικώς …λογικά μυαλά.

 

Η χρηματοδότηση των ΠΑΕ της Superleague2 από τα έσοδα του στοιχήματος, ήταν μια Κοινή Υπουργική Απόφαση  τριών υπουργείων. Μια απόφαση που οι ομάδες θα έβαζαν στα ταμεία τους από 285.000 ευρώ. Μεγάλη ανάσα, ιδιαίτερα για τις ομάδες που δεν έχουν πλούσιους παράγοντες ή παράγοντες με αγνώστου προέλευσης έσοδα που προκαλούν ερωτηματικά.

Κι όμως, αν περάσει η πρόθεση του Αυγενάκη, θα πάρουν μόλις 60.000 ευρώ. Μιλάμε για πραγματική ασφυξία που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα λειτουργικότητας στις ΠΑΕ με μεγαλύτερα θύματα τους εργαζόμενους σ΄ αυτές, όπως είναι οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι συνεργάτες τους και το διοικητικό προσωπικό.

 

Είμαι βέβαιος ότι η εξελίξεις θα είναι θετικές για τις ΠΑΕ της Superleague2, γιατί υπάρχει ομοφωνία αντιδράσεων οι οποίες θα κλιμακωθούν στην συνέχεια, αν δεν δοθεί λύση και μάλιστα άμεσα.

Δεν μπορεί να χρεωθεί μια κυβέρνηση και σε προεκλογική περίοδο, ανεκδιήγητες και προκλητικές αποφάσεις ενός στελέχους της και εν προκειμένω του φίλου μας του Λευτεράκη.

Από την, κατ΄ αρχήν, απόφαση του φίλου μας του Λευτεράκη, θίγονται 30 ομάδες πόλεων και μεγάλων συνοικιών της χώρας μας. Απ΄ τον «βορρά μέχρι το νότο, να μ΄ αγαπάς δεν βρήκα τρόπο, αυτός ο δρόμος γράφει επάνω επιστροφή…» που λέει και το άσμα του Βασίλη Καρρά.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει καλά τι αντίκτυπος υπάρχει…

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες που κάνει η Superleague2 διαδραματίζει η ΠΑΕ Βέροια, δια του Αντιπροέδρου της. Ο Στέφανος Αποστολίδης επισκέφθηκε τον δικό μας Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και μετά από κατατοπιστική συζήτηση αποφασίστηκε να δοθεί έκτακτη  οικονομική ενίσχυση 3.000.000 ευρώ για τις  ομάδες της Supereague2.

Αυτό σημαίνει ότι τα 1.700.000 ευρώ του Αυγενάκη και τα 3.000.000 ευρώ που θα βγάλει ο Απόστολος, συγκεντρώνεται ένα ποσό κοντά στα 5.000.000 ευρώ. Άρα υπολείπεται ένα ποσό των 3.000.000 ευρώ για να πάρουν οι ομάδες της κατηγορίας το ποσό του αρχικού σχεδιασμού, δηλαδή 280.000 ευρώ περίπου η κάθε μία ομάδα.

Γι αυτό θεωρώ ότι το ζήτημα σύντομα θα πάρει τέλος, και το μόνο που θα απομείνει είναι ο δικαιολογημένος χαρακτηρισμός του πιο αποτυχημένου Υφυπουργού Αθλητισμού!!!

 

Ο Στέφανος Αποστολίδης ξέρουμε ότι είναι ένας δυναμικός και αυθόρμητος άνθρωπος. Όμως αυτή η αγωνιστικότητά του φέρνει και αποτελέσματα. Γι αυτό μόλις «τακτοποιηθεί» η υπόθεση της χρηματοδότησης των  ΠΑΕ, μπορούμε ως βεροιώτες και ημαθιώτες γενικότερα, να ενθυμούμαστε την λαϊκή παροιμία «κοντά από τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα».

Γι αυτό και οι υπόλοιπες 29 ομάδες της Superleague2 να δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό στη δυναμική και το ειδικό βάρος της «βασίλισσας» του βορρά.   

 

"Το μήλο κάτω από την μηλιά" λέει μια λαϊκή παροιμία και αυτό ισχύει για τον Βαγγέλη Τσιουγγαρή και τον γιο του Θόδωρο. Για όσους δεν θυμούνται, ο Βαγγέλης Τσιουγγαρής με καταγωγή από την Συκιά Δήμου Βέροιας, έπαιξε ποδόσφαιρο στην ΑΕΠ Βέροιας και στην ΠΑΕ Βέροια. Τα τελευταία χρόνια μαζί με την σύζυγό του και τα παιδιά του ζουν στην Κόρινθο και εργάζεται σε φορέα υγείας και συγκεκριμένα στο ΕΚΑΒ.

Ο Βαγγέλης, λοιπόν, έχει ένα ποδοσφαιρικό αστέρι, τον γιο του Θόδωρο ο οποίος σύντομα θα απασχολήσει το ποδοσφαικό status. Το πρώτο βήμα ο 18χρονος σέντρ μπακ το έκανε στον "Πήγασος" Αθλούπολη ακι από εκεί μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής του Αστέρα Τρίπολης.

Τελευταία έκανε το τρίτο σημαντικό του βήμα καθώς αποκτήθηκε από την ιταλική Μπολόνια. Σ΄ αυτό συνέβαλαν δύο γνώριμοι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ανδρέας Νινιάδης και Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς οι οποίοι έχουν τα δικαιώματα του Θοδωρου Τσιουγγαρή.

Περιχαρής ο πατέρας του νεαρού, ο Βαγγέλης Τσιουγγαρής, στέλνει δημόσια το μήνυμα στον γιο του τονίζοντας ότι "έχουμε ακόμη πολλά βήματα να κάνουμε!!! Με σκληρή δουλειά και υπομονή θα επιτευχθεί ο στόχος!!!", ενώ δεν ξέχασε τους μάνατζερ του γιου του στους οποίους εκφράζει "ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εξαιρετικούς και τίμιους ατζέντες Ανδρέα Νινιάδη και Πεντραγκ Τζόρτζεβιτς".

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας