Κυριακή, Σεπτέμβριος 08, 2024
Follow Us
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 14:48

Φαίνεται ότι όλες οι ομάδες "βράζουν" στο ίδιο καζάνι

 Την ώρα που γράφονται αυτά τα σχόλια, δεν γνωρίζω τα αποτελέσματα τν αγώνων της Κυριακής απόγευμα στο πρωτάθλημα της Superelague2 που ξεκίνησε το ΠΣΚ. Όμως το πρώτο δείγμα έδειξε κάποια πράγματα τα οποία μπορούμε να περιμένουμε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στον Βόρειο Όμιλο, ο Πανσερραϊκός χρειάστηκε «σπρώξιμο» με ένα πέναλτι στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα για να αποσπάσει την ισοπαλία με 1-1 από τον πιο «φτωχό» του ομίλου Θεσπρωτό. Και μάλιστα στην έδρα της Σερραϊκής ομάδας…

Είναι αυτό που λένε, όσοι βλέπουν πιο ψύχραιμα το ποδόσφαιρο, ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ ομάδων. Και γω συμφωνώ σ΄ αυτό, αν και περιμένων μία, δύο ομάδες να παρουσιαστούν αδύναμες στην εξέλιξη του πρωταθλήματος λόγω εξωαγωνιστικών συνθηκών, όπως είναι το οικονομικό.

Πιστεύω πως δεν θα δούμε φαβορί που να κάνει την περσινή πορεία της Βέροιας και να παίρνει το πρωτάθλημα με διαφορά οκτώ βαθμών και βάλε!!!

 

Βέβαια σε κάθε τομέα της ζωής …ποτέ μην λες ποτέ!!! Ιδιαίτερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες όπως είναι η διαιτησία και οι φίλες προσκείμενες ομάδες σε ένα «σύστημα».

Στη βάση αυτή, θα πω πως ο Πανσερραϊκός, η Νίκη Βόλου και η Λάρισα, έχουν τον πρώτο λόγο, με πρώτη απ΄ όλους την Σερραϊκή ομάδα. Κι αυτό στην λογική ότι ο Πανσερραϊκός είναι συμπαθής σε μεγάλη ΠΑΕ που επηρεάζει καταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα, σε αντίθεση με τη Λάρισα που είναι σε «κόντρα» με το …χαλιφάτο. Όμως η Λάρισα έχει μια μεγαλύτερη δυναμική, συνδέεται με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί και βέβαια έχει τον λαό της που αποτελεί μια μικρογραφία μεγάλης ομάδας.

 

Βέβαια υπάρχει και η Νίκη Βόλου που είναι καλή ομάδα. Από πέρσι έδωσε τα διαπιστευτήριά της και φέτος με την ενίσχυση που έκανε, αναμένεται να είναι περισσότερο ανταγωνιστική, ενώ κι αυτή ανήκει στην «σφαίρα» του …χαλιφάτου της Βόρειας Ελλάδας. Άρα θεωρείται δικαίως ένα από τα φαβορί. 

 

Με αυτά τα σκεπτικά, όλες οι ομάδες «βράζουν» στο ίδιο καζάνι, αλλά όποια θα έχει μεγαλύτερη σταθερότητα, εύνοια και τύχη, θα αποτελέσει το …πρώτο πιάτο που την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα υπάρχει στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Τη Βέροια την βγάζω έξω από την διαδικασία αυτή; Φυσικά και όχι. Απλά χρειάζεται λίγη τύχη στις πρώτες αγωνιστικές, να αποφύγει τυχόν άδικες διαιτησίες, ώστε τον Γενάρη να μπορέσει η διοίκηση να προβεί σε ένα retouch στο υλικό της για να αποκτήσει μεγαλύτερη αγωνιστική δυναμική μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος.

Όμως με βάση την μέχρι τώρα εικόνα της, θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να γίνει, είναι η εμπέδωση στο αγωνιστικό τμήμα πως η Βέροια δεν είναι η «κακομοίρα» της κατηγορίας, αλλά η ομάδα που έχει βαριά φανέλα και πάντα υψηλούς στόχους. Έτσι ώστε όταν μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, να μοχθούν με τη νοοτροπία της μεγάλης ομάδας της κατηγορίας και της περσινής πρωταθλήτριας. Με μεγαλύτερο πάθος και αυτοπεποίθηση…  

 

Πολλοί προβληματίστηκαν από την ισοπαλία της Βέροιας με τα πιτσιρίκια του ΠΑΟΚ Β. Δηλαδή θεωρούν ότι αυτά τα ταλέντα που δουλεύουν σε υπερ-επαγγελματική βάση, με εφοδιασμένα με φιλοδοξίες για μια καριέρα στην μεγάλη ομάδα και όχι μόνο, θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος για τις άλλες ομάδες; Νομίζω ότι θα κάνουν πολλές «ζημιές», αρκεί να παρουσιάζουν την ίδια αγωνιστικότητα σε όλους τους αγώνες.

Η Βέροια δεν ήταν άσχημη. Αν είχε καλύτερα «τελειώματα» στις δέκα περίπου καλές ευκαιρίες και στιγμές που είχε, τότε σήμερα θα μιλούσαμε αλλιώς. Όπερ σημαίνει πως η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στην αποτελεσματικότητα. Και αυτό είναι θέμα επιλογών του προπονητή και προφανώς η απόκτηση ενός «εκτελεστή».

 

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος, το δένδρο που έπεσε στο γήπεδο της Κουλούρας, κατέστρεψε την πινακίδα που βρίσκεται πάνω από τα αποδυτήρια και πρόβαλλε το λογότυπο της Βέροιας η οποία κάνει χρήση των εγκαταστάσεων για τα τμήματα υποδομής.

Νομίζω ότι πρέπει όχι μόνο να αντικατασταθεί, αλλά με την καινούργια κατασκευή να μπει το σήμα της «βασίλισσας» με τα παραδοσιακά χρώματά της, δηλαδή το βυσσινή με το μπλε.

Εκτός και αν αυτοί που διαχειρίζονται τα τμήματα υποδομής, έχουν άλλο σκεπτικό!!! 

 

Στον αγώνα της πρεμιέρας όλα λειτούργησαν άψογα. Αν και Παρασκευή και το εργάσιμο της ημέρας, η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Όμως παρατήρησα και κάποια «θέματα» που υπάρχουν στην διαχείριση των φιλάθλων στο τμήμα των εισιτηρίων διαρκείας VIP. Δεν μπορεί να στρογγυλοκάθονται στις πολυθρόνες (;) των επισήμων κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας που βάση του αριθμού τους η θέση τους είναι αλλού. Επίσης δεν μπορεί να κάθονται στις ίδιες θέσεις επαγγελματικά στελέχη της ΠΑΕ, λες και είναι μεγαλομέτοχοι και Πρόεδροι, καταλαμβάνοντας θέσεις που διατίθενται για προσκεκλημένους όπως είναι ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι φορέων του ποδοσφαίρου και των τοπικών πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών.

Έτσι, τουλάχιστον, επιβάλλει το …πρωτόκολλο και έτσι συμβαίνει σε όλες τις θέσεις επισήμων των γηπέδων ανά τον κόσμο…

 

Είχα εκφράσει την αντίδρασή μου και παλαιότερα με παρόμοια περίπτωση, το ίδιο κάνω και τώρα με άλλη περίπτωση.

Δεν μπορεί πρώην παράγοντας της ομάδας και εκκολαπτόμενος ατζέντης ποδοσφαιριστών και κινείται σε μη επιτρεπτούς χώρους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ιδιαίτερα όταν του χρεώνουν υπαίτιο για την απώλεια ποδοσφαιριστή από το περσινό ρόστερ προς ίδιο όφελος.

Επειδή δεν του είπε κανένας τίποτα, μην το εκλαμβάνει και ως αδυναμία. Γι αυτό ας περιοριστεί στα επαγγελματικά του καθήκοντα, αλλά από την απόσταση που επιβάλλεται να τηρείται. Το χθες δεν είναι σήμερα και το σήμερα δεν είναι αύριο. 

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας