Σάββατο, Ιούλιος 27, 2024
Follow Us
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 15:13

Πρώτο βήμα διάλυσης και δύο (ακόμα) βήματα για την σωτηρία της!!!

Όσα θετικά μπορούμε να πούμε γι αυτό το Σαββατοκύριακο που πέρασε, τα δυσάρεστα είναι αυτά που επισκιάζουν την επικαιρότητα. Δυστυχώς το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, πάει από το κακό στο χειρότερο και η αίσθησή μου είναι πως αυτοί που το έχουν στα χέρια τους είναι …θεατές!!!

Ας ξεκινήσω με τα θετικά. Αυτήν την περίοδο, φαίνεται ότι το μπάσκετ είναι αυτό που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα αθλήματα στην περιοχή της Βέροιας και δη της Ημαθίας.

Ο Φίλιππος Βέροιας με την γνωστή συνταγή τα μεθοδικότητας, εργατικότητας, οικογενειακού» κλίματος και σταθερότητας, δείχνει ότι βαδίζει με σταθερά βήματα στην Β΄ Εθνική και αν συνεχίσει έτσι μέχρι τέλος μπορεί να πετύχει τον στόχο της επανόδου στην Α2 κατηγορία.

 

Στα χνάρια του Φιλίππου, αλλά σε χαμηλότερο επίπεδο, βρίσκονται και οι άλλες ομάδες μπάσκετ της Βέροιας κ.α. Οι Αετοί, ο ΑΟΚ, ο ΓΑΣ Μελίκης, ο Άθλος Αλεξάνδρειας κ.λ.π., συνεχίζουν με ικανοποίηση τις αγωνιστικές τους παρουσίες, με ρεαλιστικούς στόχους που φαίνεται ότι μπορούν να τους πετύχουν.

Το σημαντικότερο είναι ότι λειτουργούν ως οργανισμοί προσφέροντας αυτό μπορούν, χωρίς έντονους κλυδωνισμούς, στο άθλημα του μπάσκετ.

 

Θα πω πως στα θετικά, έστω και με αυτές τις συνθήκες, συγκαταλέγεται και η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας. Εκεί που όλοι εκτιμούσαν πως δεν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, τελικά συμμετέχει και μάλιστα το Σάββατο πέτυχε και την πρώτη της νίκη.

Θα μου πείτε ότι είναι «επιτυχία» που μια τόσο ιστορική ομάδα, να έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στην Α2 κατηγορία; Κι όμως, εδώ ταιριάζει η αρχαία φράση «Το μη χείρον βέλτιστον». Δηλαδή, το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο.

Ας ευχηθούμε ότι αυτοί ή αυτός που έχει την ευθύνη λειτουργίας του τμήματος, να βρει τις λύσεις ώστε η ανδρική ομάδα χάντμπολ θα «βγάλει» την χρονιά, χωρίς βαθμολογικές συνέπειες.

 

Πάμε και στα «άσχημα» των ημερών. Ο Φιλοπροοδευτικός Αθλητικός Σύλλογος Νάουσα, εν συντομία Φ.Α.Σ. Νάουσα, είναι ποδοσφαιρική ομάδα που ιδρύθηκε το 1962 από την συνένωση του Παναουσαϊκού και του Ολυμπιακού Νάουσας και έχει καταφέρει να αγωνιστεί μία φορά στην Α΄ Εθνική την περίοδο 1993-94, με αρκετά χρόνια στη Β΄ Εθνική και τις τελευταίες δεκαετίες στην Γ΄ Εθνική και την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας.

Μια ομάδα που την δεκαετία του ΄90 «γέμισε» με παίκτες τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και επάνδρωσε τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών επιπέδων.

Μία ομάδα που εντυπωσίασε με το ελκυστικό ποδόσφαιρο που έπαιξε με τα ταλέντα που διέθετε εκείνα τα χρόνια. Ομάδα που χειροκροτήθηκε από τους αντιπάλους!!!

 

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, αυτή η ιστορική ομάδα της Ημαθίας έκανε το πρώτο βήμα για την διάλυσή της. Για πρώτη φορά, απ΄ όσο γνωρίζω, δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί και δεν παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο σε επίσημη διοργάνωση, έστω και σε αυτό το επίπεδο. Λυπηρό, πολύ λυπηρό!!!

Για την 1η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας, στο ΔΑΚ Νάουσας παρουσιάστηκε μόνο η φιλοξενούμενη ομάδα του Κοπανού και έτσι ο διαιτητής της αναμέτρησης τηρώντας τους προβλεπόμενους χρόνους, έκλεισε το φύλλο αγώνα, με το οποίο κατοχυρώνονται οι τρεις βαθμοί νίκης στον Κοπανό, μηδενίζεται η Νάουσα και τις αφαιρούνται -3 βαθμοί.

 

Αν και στις επόμενες δύο αγωνιστικές η Νάουσα δεν κατέβει να αγωνιστεί, τότε αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και όταν τα επόμενα χρόνια θα επαναδραστηριοποιηθεί, θα ξεκινήσει από την χαμηλότερη κατηγορία, την Γ΄.

Όμως υπάρχουν ακόμη δύο αγωνιστικές, δηλαδή 15 μέρες, ώστε να ολοκληρωθεί το …theend της Νάουσας και από το τοπικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον για την φετινή αγωνιστική χρονιά.

Και το επισημαίνω αυτό, μπας και τις μέρες αυτές αναληφθεί μια πρωτοβουλία από τον Δήμο Νάουσας και τους εκεί τοπικούς παράγοντες και επιχειρηματίες, ώστε να «τρέξουν» την ομάδα για να μην διαλυθεί. Άλλωστε ένα ποσό 15-20.000 ευρώ μπορεί να βρεθεί για να «βγει» η χρονιά.

 

Θα μου πείτε πως δεν έχει παίκτες. Σε μια τέτοια περίπτωση, ας θυμηθούμε το τι έγινε στην Καβάλα. Ας αποτελέσουν την ομάδα πιτσιρικάδες, κάποιοι που προφανώς έχουν δελτία συμμετοχής στην ομάδα, παλαίμαχοι που κρατούν τα «κότσια» τους, καλαθοσφαιριστές, τζουντόκα κ.λ.π.

Πρέπει να κερδηθεί χρόνος ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση και η Νάουσα να μπορέσει να σταθεί στα «πόδια» της, χωρίς να φτάσει στο σημείο να διαλυθεί.

Ας δούμε έστω και την ύστατη στιγμή, υπάρχει φιλότιμο και αγάπη για την ομάδα της πόλης τους!!!

 

Και ένα ερώτημα για την ΠΑΕ Βέροια η οποία ξεκινάει το Σαββατοκύριακο τις επίσημες υποχρεώσεις της για την Superleague2: Στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια και στους αγώνες κυπέλλου, η αποστολή μετακινήθηκε με μισθωμένο λεωφορείο από ιδιωτική επιχείρηση.

Τι απέγινε το δικό της λεωφορείο που είχε τα προηγούμενα χρόνια; Ξέρεις κανείς να μας απαντήσει;      

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας