Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19, 2024
Follow Us
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 11:56

Η "Βασίλισσα" διεισδύει στην κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας

Θα δούμε τελικά ποδόσφαιρο, έστω και λίγο (πάλι) καθυστερημένα. Αλλά όπως λέει και ο λαός, «κάλιο αργά, παρά ποτέ». Ναι, γιατί με τον παραλογισμό που επικρατεί στο ποδόσφαιρο ανά τη χώρα, υπάρχει και το ΠΟΤΕ!!!

Αφού διατηρήθηκαν επί μήνες διάφορες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με τις ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο στη Superleague2 και αυτές που περίμεναν να δουν ποιες συνθήκες διαμορφώνονται για το νέο πρωτάθλημα και ανάλογα να δηλώσουν ή συμμετοχή, τελικά το δεύτερη τη τάξει πρωτάθλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου.

Δηλαδή είχε απόλυτο δίκιο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, όταν στις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα κυπέλλου της ομάδας του με τη Βέροια στην Ηγουμενίτσα, είπε με θλίψη ότι το πρωτάθλημα της Superleague 2 θα αρχίσει το Νοέμβριο.
Και είμαι βέβαιος ότι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση. Απλά ο άνθρωπος είναι κωλοπετσομένος στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και μπορεί και εκτιμά με μεγάλη προσέγγιση τις εξελίξεις.

 

Η Βέροια δείχνει ότι είναι έτοιμη για τη νέα προσπάθεια. Οι άνθρωποι που χειρίζονται τις τύχες της κρατούν …χαμηλά τη μπάλα. Χωρίς πολλές φανφάρες, καθώς γνωρίζουν ότι με τα λόγια δεν επιτυγχάνονται μεγάλοι στόχοι. Χρειάζεται προσγειωμένη αντιμετώπιση και των θετικών και των αρνητικών καταστάσεων που, σίγουρα, θα προκύψουν στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Δουλειά, δουλειά και δουλειά, με προσήλωση στον πρώτο στόχο και μετέπειτα στον δεύτερο και στον τρίτο…

 

Να σας πω την αλήθεια, κάτι λογικές «μια πόλη, μια ομάδα», «ομάδα λαϊκής βάσης» και άλλα παρόμοια, εδώ δεν τα πιστεύω. Άλλωστε η Βέροια της ελληνικής πραγματικότητας δεν μπορεί να γίνει μονομιάς …Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.
Ωστόσο οφείλω να παραδεχθώ ότι κινδυνεύω να διαψευστώ. Ο Στέφανος Αποστολίδης είναι αυτός που το πιστεύει και κοντά του παρασύρει κι άλλους. Ήδη η Βέροια έχει πολύ περισσότερα έσοδα προερχόμενα από την λαϊκή βάση (διαφημίσεις, διαρκείας κ.λ.π.). Επίσης ισοβαρής με αυτά, είναι η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψε με άλλους τοπικούς φορείς, όπως είναι ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών και Κέντρων Ψυχαγωγίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών.

Δεν μπορώ να προβλέψω σε ποιο ύψος μπορούν να φτάσουν τα οικονομικά κέρδη της ΠΑΕ Βέροια, μέσα από την κάρτα μέλους που θα μπορούν προμηθευτούν οι πολίτες μόνο με 20 ευρώ ώστε να έχουν εκπτώσεις στα καταστήματα της πόλης.

Είμαι βέβαιος όμως πως η συμμετοχή της «βασίλισσας του βορρά» σε κοινές δράσεις που θα διοργανώνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, μόνο κέρδος θα επιφέρει. Μπορεί να μην είναι άμεσα οικονομικό, αλλά άμεσα παρεμβατικό ανάμεσα στον κόσμο και στην κοινωνία.
Μπράβο τους. Αξίζουν στήριξη ΟΛΩΝ μας!!!

 


Κάποια πράγματα δεν γίνονται μόνο με το χρήμα. Αρκεί να έχεις όρεξη για να διορθώσεις άσχημες εικόνες. Και η όρεξη «περισσεύει» στον Στέφανο Αποστολίδη. Κι αυτό φαίνεται…
Με δικές του πρωτοβουλίες και μεγάλη επιμονή, αλλά και με την διάθεση χρημάτων από τα έσοδα της ΠΑΕ, ανακαινίσθηκαν οι τουαλέτες κάτω από την κερκίδα της «Θύρα 4» οι οποίες ήταν εγκαταλελειμμένες εδώ και πολλά χρόνια.
Με αυτές τις πρωτοβουλίες η ΠΑΕ Βέροια ως κοινωνικός φορέας δείχνει ότι αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια την μερίδα των νεαρών φιλάθλων, αλλά και εκείνων που για λόγους οικονομικής στενότητας, προμηθεύτηκαν ή προμηθεύονται φθηνότερα εισιτήρια διαρκείας των 100 ευρώ.

 

Σε προηγούμενα σχόλιά μου, εξέφρασα την διαφωνία μου για την αναστολή των πρωταθλημάτων των ΕΠΣ, με πρόσχημα το Μητρώο. Εκτός απροόπτου οι επίσημες αθλητικές δραστηριότητες ξεκινούν και πάλι, χωρίς να αλλάξει κάτι με το Μητρώο.
Δηλαδή όλα πήγαν στον βρόντο. Οι ΕΠΣ προσπάθησαν να δείξουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο, αλλά δυστυχώς γι αυτές, «πνίγηκαν» στο πείσμα τους. Γιατί εναντιώθηκαν σε ένα νόμο που στόχο μεσοπρόθεσμα έχει την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, βασισμένη σε νέους κανόνες.
Κάποιοι ήθελαν να κάνουν κόντρα με τις άλλες ηγεσίες, «πατώντας» πάνω στην πλάτη των πολύπαθων παραγόντων και των ομάδων τους.

 

Οι πρόεδροι των ΕΠΣ ας ψηφίζουν στις εκλογές της ΕΠΟ με γνώμονα το συμφέρον των ομάδων των ενώσεών τους και όχι εξυπηρετώντας άλλα «συμφέροντα». Και τους ρωτάω: Γιατί δεν διαμαρτύρονται προς την διοίκηση της ΕΠΟ που μοίρασε όλο κι όλο 10.000 (συνολικά 691.592 ευρώ) σε κάθε ΕΠΣ για το 2021, ενώ το συνολικό ποσό που έπρεπε να διατεθεί στις ΕΠΣ ανέρχονταν στα 2,5 εκ.
Γιατί, λοιπόν, δεν «επαναστατούν» κατά τη διοίκησης της ΕΠΟ που δεν μοίρασε τα λεφτά που έπρεπε και αυτή με την σειρά της να ενισχύσει τα τοπικά σωματεία; Γιατί σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης που επηρεάζει αφάνταστα τα ερασιτεχνικά σωματεία, η διοίκηση της ΕΠΟ καταβάλλει «τρελές» αμοιβές σε στελέχη της. Αμοιβές που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία.
Άντε να δούμε τις διοικήσεις των τοπικών ΕΠΣ να σηκώνουν παντιέρα διαμαρτυρίας για τις σπατάλες της ΕΠΟ, σε βάρος των ερασιτεχνικών σωματείων!!!

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κερκίδα" της Δευτέρας