Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 14:15

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά

Από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας αποτίει φόρο τιμής  στην μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ελληνικός λαός, και η νεολαία, έσπασαν τον γύψο, που οι δικτάτορες έβαλαν στην Ελλάδα, τον Απρίλη του ’67.

Το τότε μήνυμα των φοιτητών για τα ύψιστα ιδανικά παραμένει και σήμερα, 50 χρόνια μετά, ζωντανό.

Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας: εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι και φωνάζουμε «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία».

Η 17 Νοέμβρη εμπνέει διαχρονικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα και την νικηφόρα προοπτική των μαζικών συλλογικών Αγώνων.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι επιτακτική η ανάγκη η σημερινή γενιά των νέων να μην πάει χαμένη.

Δεν ξεχνάμε ότι η δικαίωση των αγωνιστών του Πολυτεχνείου περνά μέσα απ’ τους δικούς μας καθημερινούς αγώνες για διασφάλιση της δημοκρατίας, σταθερή δουλειά για όλους, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας.

Τα συνδικάτα  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, απαιτώντας μεταξύ άλλων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, δημόσια παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη. 

Το Πολυτεχνείο θυμίζει ότι τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, δεν χάθηκαν, παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση και θα είναι ένα κάλεσμα σε κάθε ανοικτό μυαλό για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης.

Χρέος όλων μας να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα ιδεώδη του Πολυτεχνείου και μέσα από τις προσωπικές και συλλογικές μας επιλογές να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για έναν καλύτερο κόσμο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΤO ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!