Με μια όμορφη και ξεχωριστή εξόρμηση καλωσόρισε τον Οκτώβριο το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α. 2.
Ομάδα ωφελούμενων του πρωινού τμήματος της δομής είχε τη χαρά να επισκεφθεί το Οινοποιείο Αργυράκη, όπου ξεναγήθηκε στο κτήμα και γνώρισε από κοντά τον κόσμο του αμπελιού, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.
Ο κ. Κωνσταντίνος Αργυράκης υποδέχθηκε την ομάδα μας με ιδιαίτερη ζεστασιά και, με απλό, ευχάριστο και κατανοητό τρόπο, μίλησε στους ωφελούμενους για το σταφύλι, το κρασί και τη διαδικασία της ζύμωσης.
Οι ωφελούμενοι είχαν, μάλιστα, την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα που βρίσκονταν ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας και δεν περιείχαν αλκοόλ, γεγονός που έκανε την επίσκεψη ακόμη πιο βιωματική και ενδιαφέρουσα.
Μέσα από τέτοιου είδους εξορμήσεις, οι ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α. 2 αποκτούν νέες εμπειρίες και γνώσεις, έρχονται σε άμεση επαφή με την τοπική παραγωγή και τους ανθρώπους της και έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις έξω από το πλαίσιο της δομής.
Παράλληλα, οι επισκέψεις στην κοινότητα συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ενίσχυση της αυτονομίας και την ουσιαστική κοινωνική συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία.
Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α.) ευχαριστεί θερμά τον κ. Κωνσταντίνο Αργυράκη για την υπέροχη φιλοξενία, τον χρόνο που αφιέρωσε στην ομάδα μας, τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας, καθώς και για τα όμορφα δωράκια που πρόσφερε στους ωφελούμενούς μας.
Γιατί κάθε έξοδος στην κοινότητα είναι μια ευκαιρία για γνώση, εμπειρία, συμμετοχή και συμπερίληψη.