Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 17:13

Ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στην Ημαθία: «Εργαζόμαστε για την ισόρροπη ανάπτυξη στη χώρα, ώστε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στην περιφέρεια»

Τις στοχευμένες δράσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση για την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας, με όρους κοινωνικής συνοχής, ώστε η ελληνική περιφέρεια να διατηρήσει και να αυξήσει τον πληθυσμό της, ανέπτυξε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στους αυτοδιοικητικούς, θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Π.Ε. Ημαθίας, στην ολοήμερη περιοδεία του, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τον Δήμο Βέροιας και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος του παρουσίασε αναλυτικά τα έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, υποδομών, ενεργειακής αναβάθμισης, αστικών αναπλάσεων και αγροτικής οδοποιίας που υλοποιούνται στον δήμο, αλλά και τον προγραμματισμό που κάνει για την ανάδειξη του πλούσιου αρχαιολογικού και κτηριακού αποθέματος της Βέροιας.

Ακόμη, επισκέφθηκε τον Δήμο Νάουσας, όπου η Δημοτική Αρχή του ανέπτυξε τους δυο άξονες της πολιτικής που εφαρμόζει για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής. Ο πρώτος αφορά στον πρωτογενή τομέα, δίνοντας έμφαση στη μεταποίηση, ενώ ο δεύτερος βασίζεται στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Κατά την παρουσία του στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ο κ. Κωνσταντινίδης είχε συναντήσεις εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιώργο Μπίκα, ενώ επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, καθώς και τον Διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στη Βέροια, Υποστράτηγο Νικόλαο Γιαννόπουλο.

Επίσης, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας που ανακαινίζεται, εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζεται και ενισχύεται με προσωπικό, με τον Διοικητή του κ. Ηλία Πλιόγκα, να σημειώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ύψους 11,4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΥΜΕΠΕΡΑΑ (ενεργειακή αναβάθμιση) και το ΕΣΠΑ, ενώ προκηρύχθηκαν 9 θέσεις μόνιμων γιατρών και 26 θέσεις μόνιμων νοσηλευτών. Ακολούθως, ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, η οποία επαναλειτούργησε τον Νοέμβριο, μετά από 10 χρόνια, φιλοξενώντας σήμερα 300 δόκιμους αστυνομικούς.

Η παρουσία του κ. Κωνσταντινίδη στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ "Τα παιδιά της άνοιξης" και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας. Στην πρώτη, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, συγχαίροντας τα στελέχη της δομής για το ποιοτικό επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών. Στη δεύτερη, ενημερώθηκε για τις εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιούνται με στόχο τη διαφύλαξη του ποντιακού πολιτισμού, αλλά και για τους 973 τόμους βιβλίων που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη, η πλειοψηφία των οποίων μεταφέρθηκαν από το Φροντιστήριο της Αργυρούπολης του Πόντου στον ξεριζωμό.

 Τέλος, ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εξαγωγικής επιχείρησης Alexander A.E. και ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του με συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ημαθίας, παρουσία του προέδρου Σταύρου Γιανναβαρτζή και μελών της. 

Εκεί, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ανέφερε ότι «όλοι κρινόμαστε από την αποτελεσματικότητα και την παραγωγή έργου», κάνοντας ειδική αναφορά στη στενή συνεργασία που έχει με τους Βουλευτές Ημαθίας όσον αφορά στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να πετύχουμε ισόρροπη ανάπτυξη, ώστε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στην περιφέρεια, στον τόπο τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «οι ευοίωνες ενδείξεις για τον τουρισμό το 2024 δεν αφορούν μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας». Και συνέχισε: «Όσα πετύχαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια δεν έχουν προηγούμενο. Στις δυσκολίες και τα προβλήματα η Νέα Δημοκρατία έχει απαντήσεις. Η κυβέρνηση ακούει και συναισθάνεται, γιατί είμαστε κοντά στην κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες μας εμπιστεύονται, βλέποντας την ανάταξη και σταθερή ανάπτυξη της πατρίδας μας, σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης αποτελεί την εγγύηση ότι έρχονται ακόμα καλύτερες ημέρες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης.