Πέμπτη, Μαϊος 02, 2024
Follow Us
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 21:31

Γόνιμο διήμερο στην Ημαθία με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο

Από το Προσωρινό συντονιστικό της Νέας Αριστεράς Ημαθίας, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η Νέα Αριστερά απλώνει ρίζες στην Ημαθία.

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου υποδεχθήκαμε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στην ιδρυτική μας συνέλευση. Πολιτικός διάλογος, οργάνωση και συλλογικός σχεδιασμός των επόμενων βημάτων μας, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισκέφθηκε συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου τους παρακάτω φορείς:

Τον Α.Σ. Νάουσας, όπου ενημερώθηκε από τονπρόεδρο κ. Ταμπακιαρη και το Δ.Σ τουσυνεταιρισμού για τα οξυμένα προβλήματα των παραγωγών(κόστος παραγωγής, μαύρη αγορά, άνοιγμα τιμώνχωράφι -ράφι,κ.α.), που έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση τηςκαλλιέργειας(δενδροκαλλιέργειες) πάνω από 30%,την μείωση κατά 50% των μελών του Συνεταιρισμούκαι την παντελή απουσία νέων αγροτών. Ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε την συμπαράσταση τοστο δίκαιοτων αιτημάτων τους, ενημέρωσε για τις θέσεις της Νέας Αριστεράς και επιβεβαίωσε την αμέριστηστήριξη του νέου πολιτικού φορέα.

  • ΤονΔικηγορικό Σύλλογο Ημαθίας, όπου συζητήθηκαν τα θεσμικά και επαγγελματικάζητήματα του δικηγορικού σώματος μετά και τις νέεςαυταρχικές τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα καιτου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Από την πλευράτου ο Δημήτρης Τζανακοπουλος εξέφρασε τηστήριξή του στον συνεχιζόμενο αγώνα αλλά καιστην απόφαση του ΔΣ για συνέχιση της αποχής.

Η περιοδεία έκλεισε με την επίσκεψή του στην ΕΛΒΙΖ.Ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΒΙΖ, κ. Βασίλης Χαλκίδης, ενημέρωσε τον Δ. Τζανακόπουλο για τιςδραστηριότητες της βιομηχανίας, τον σημαντικόρόλο τηςστην ελληνική κτηνοτροφία, το εμπορικό ισοζύγιοεισαγωγών εξαγωγών.Αλλά και για τις δυσκολίες της αγοράς από το υψηλόκόστος ενέργειας, τα τραστ στις πρώτες ύλες, τη μαύρη αγορά, την καθυστέρησηεπενδυτικών προγραμμάτων κλπ.). Ο Δ. Τζανακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ.Χαλκίδη για την ενημέρωση,εξέφρασε τηναμέριστη στήριξη της Νέας Αριστεράς στην παραγωγή ελληνικών ζωοτροφών για τους Έλληνες κτηνοτρόφους.