Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 20:38

Λίνα Τουπεκτσή: Αναγκαιότητα η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές για τα κατοικίδια ζώα

Σαν πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας  αλλά και ως μητέρα πενταμελούς οικογένειας με τρία κατοικίδια η κα Λίνα Τουπεκτσή επισκέφθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, μια εταιρία ηγέτη στον κλάδο της, την ΕΛ.ΒΙ.Ζ, μια εταιρεία του ομίλου ΕΥΡΩΦΑΡΜ που εδρεύει στο Πλατύ Ημαθίας. 

Οι ζωοτροφές ΕΛ.ΒΙ.Ζ. παράγονται χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες ανώτερης ποιότητας.

Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Βασίλειο Χαλκιδη, παρουσία του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων κ.  Χαράλαμπου Αβραμιδη και του γραμματέα κ. Ντουλια Δημήτρη, συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Παράλληλα συζητήθηκε η αναγκαιότητα για την μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές για τα κατοικίδια ζώα. 

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή βιομηχανία  ζωοτροφών για κατοικίδια, στην Ελλάδα  1 στους 6 κατοίκους είναι κηδεμόνας τουλάχιστον ενός σκύλου ή γάτας ή και των δύο, αριθμός που αυξήθηκε λόγω   της πανδημίας χωρίς να υπολογίζονται   τα υπόλοιπα κατοικίδια όπως τα πτηνά, τα ψάρια κλπ.

Τα κατοικίδια ζώα παρέχουν συντροφιά και αγάπη και προσφέρουν ψυχολογική ανακούφιση, ενώ για τα παιδιά υπάρχει και εκπαιδευτική σχέση. Οι ζωοτροφές όμως αποτελούν πάγιο μηνιαίο έξοδο κάθε οικογένειας που έχει κατοικίδιο.  

Το αυξημένο ΦΠΑ, οδηγεί σε υψηλό κόστος αγοράς με αποτέλεσμα την επιλογή τροφών χαμηλής ποιότητας.

Θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει την  μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής των κατοικίδιων ζώων όχι ως οικονομικό αλλά ως κοινωνικό μέτρο.