Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 14:39

Ο Δήμος Βέροιας για την συμμετοχή του στην 38η Philoxenia

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της χώρας μας, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia”, από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στο σταντ του Δήμου Βέροιας, στην «καρδιά» της έκθεσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βέροιας κ. Λάζαρος Ασλανίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας κ. Γιώργος Τσιλογιάννης και στελέχη του Τμήματος Τουρισμού, πρόβαλαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βέροιας πραγματοποιώντας παράλληλα μεγάλο αριθμό Β2Β συναντήσεων με buyers του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου της έκθεσης, τις εντυπώσεις κέρδισε η παρουσίαση της πρωτοβουλίας για την προώθηση τηςΓαστροδιπλωματίας και του γαστρονομικού πλούτου του Δήμου Βέροιας,μέσα από την εκδήλωση με τίτλο «VeriaGastronomy: Παλέτα αυθεντικών γεύσεων».

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε η παλέτα γεύσεων, στην οποία τα τοπικά προϊόντα της Βέροιας συνδυάστηκαν με σύγχρονες γεύσεις, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειάς πρόσφερε μυρωδάτο λικέρ κράνο στους επισκέπτες του σταντ.

Την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου παρουσίασε το παραδοσιακό ποντιακό πιροσκί, γεμιστό με φέτα και πιπεριά Αγίου Γεωργίου. Εξάλλου, καθ’ όλη τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού, το κοινό είχε την ευκαιρία να γευτεί το ξακουστό ρεβανί Βεροίας από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Βέροιας, όπως επίσηςκρασιά από οινοποιία της Βέροιας και τα γευστικά αμύγδαλαΦυτειάς.

Στο περίπτερο της Βέροιας βρέθηκαν επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και στελέχη του Δήμου. Επίσης, το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. ΚωνσταντίνοςΒοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Δήμου Βέροιας κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και η Διευθύντρια της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, κα Κατερίνα Γρηγοριάδου.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Λάζαρος Ασλανίδης θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια προβολής του τόπου μας κατά τη διάρκεια της έκθεσης και συγκεκριμένα τον εθελοντή κ. Σάκη Δαγαλέα, τον Διευθυντή Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Κώστα Δάρλα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Βέροιας κ.Τάσο Παγούρα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φυτειάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου και τους οινοποιούς της Βέροιας για την εξαιρετική συνεργασία και συμμετοχή με στόχο την επιτυχημένη παρουσία της Βέροιας σε ένα τουριστικό γεγονός ανάλογης εμβέλειας.