Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 22:05

5 +1 Αξέχαστες Εμπειρίες στις Κυκλάδες

Αναμφισβήτητα ο πιο hot προορισμός στην Ελλάδα το καλοκαίρι είναι οι Κυκλάδες. Εκατομμύρια κόσμου πλημμυρίζουν κάθε χρόνο τα υπέροχα αυτά νησιά του Αιγαίου για να κάνουν τις διακοπές τους. Ωστόσο, και οι περισσότεροι εσωτερικοί τουρίστες θα καταλήξουμε σίγουρα σε κάποιο Κυκλαδίτικο σοκάκι ένα βραδάκι του Αυγούστου.Ψάξαμε λοιπόν, να βρούμε ποιες εμπειρίες πρέπει να κάνεις σε κάθε νησί για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Σαντορίνη

Η μαγεία αυτού του νησιού μπορεί να εμπεδωθεί με δύο απλούς τρόπους. Ο ένας είναι ο γύρος του νησιού με βάρκα. Διάλεξε την διαδρομή και την ώρα που θες και σάλπαρε. Εμείς προτείνουμε απόγευμα για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα και φυσικά  μια διαδρομή προς τη Θηρασιά και το ηφαίστειο. Την βάρκα θα την βρεις πανεύκολα, απλά ψάξε Santoriniboatrentalhttps://www.google.com/maps/place/Santorini+Boat+Rental/@36.3373181,25.4332017,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x1499cfca5b239213:0x9fc3cd1b8dfd6044!8m2!3d36.3373181!4d25.4332017, και ένας ολόκληρος κόσμος θα ανοίξει μπροστά σου. Ο δεύτερος τρόπος είναι το κλασσικό και παραδοσιακό ηλιοβασίλεμα από την Οία. Η παγίδα εδώ είναι πως είναι τόσο δημοφιλές που πάντα θα έχει κόσμο αλλά αξίζει την προσπάθεια.

Αμοργός

Ένα νησί για εξερευνητές. Αν αγαπάς την φύση και τις πεζοπορίες, η Αμοργός είναι το νησί σου. Η πιο διάσημη διαδρομή είναι φυσικά αυτή που οδηγεί στο Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας. Το άγριο τοπίο του νησιού θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό από έκπληξη και θαυμασμό, και φυσικά η θέα θα σε ανταμείψει για το δίωρο ανηφορικό περπάτημα. 

Κύθνος

Δεν γίνεται να μην έχει βρεθεί μπροστά σου μια φωτογραφία από την παραλία Κολώνα της Κύθνου, καθώς είναι το πιο διάσημο σημείο του νησιού. Όσες όμως φωτογραφίες και να δεις τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό το γεωμορφολογικό θαύμα με τα 240 μέτρα αμμουδιάς που ενώνει το νησί της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά. Το σχήμα αυτής θυμίζει κολώνα εξου και το όνομα της παραλίας.

Αντίπαρος

Για τους λάτρεις του camping, ένα είναι το ιδανικό κυκλαδίτικο νησί, η Αντίπαρος. Απομονωμένα, χωρίς πολύ κόσμο αλλά με ωραία χαλαρή ζωή, εκεί θα ζήσεις τις μποέμδιακοπές που πάντα έψαχνες.

Σύρος

Εδώ θα μπορούσαμε να πούμε πως η ξεχωριστή εμπειρία που μπορεί να σου προσφέρει η Σύρος είναι τα λουκούμια, αλλά θα αντισταθούμε στην λιγούρα και θα πάμε στις πραγματικές εμπειρίες ζωής. Τα νερά και ο βυθός της Σύρου είναι υπέροχα για scubadiving. Μια μοναδική εμπειρία ζωής στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, με ειδική ομάδα που λειτουργεί στην Σύρο πολλά χρόνια και εξυπηρετεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

Μήλος

Το νησί της Αφροδίτης, είναι ένας από τους πιο μαγικούς προορισμούς που μπορείς να πας το καλοκαίρι. Όχι μόνο για το φαγητό και τις εικόνες αλλά γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια βουτιά στο σεληνιακό τοπίο στο Σαρακήνικο. Αυτό το εξωγήινο σχεδόν τοπίο δημιουργήθηκεαπό το ηφαιστειακά πετρώματα και η διάβρωση των κυμάτων έχει δημιουργήσει μια σπηλιά κατά μήκος της ακτής. Οι Σαρακηνοί πειρατές έβρισκαν καταφύγιο σε αυτές τις σπηλιές και από αυτούς πήρε το όνομά της η παραλία.

Το συμπέρασμα είναι ένα! Όπου και να πάτε με την παρέα σου, οι Κυκλάδες έχουν πάντα κάτι να σας προσφέρουν. Πολιτισμό, ιστορία, διασκέδαση, χαλάρωση ότι και αν επιλέξετε θα βρείτε σίγουρα αυτό που θα σας ενθουσιάσει!