Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 11:50

Εικαστική έκθεση "Γυναίκα θα πει...", στην αίθουσα "Καμίνι", στη Νάουσα

O Δήμος Ηρωικής Πόλης στο πλαίσιο των δράσεών του για τον Μάρτιο, μήνα αφιερωμένο στη γυναίκα, διοργανώνει την εικαστική έκθεση "Γυναίκα θα πει..." στην αίθουσα "Καμίνι" από σήμερα Δευτέρα  27 Μαρτίου έως και την Κυριακή  2 Απριλίου 2023 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η έκθεση περιλαμβάνει συλλογή φωτογραφιών της Εύας Εξηντάρα που απεικονίζουν τη γυναίκα του σήμερα σε όλες τις διαφορετικές φάσεις της ζωής της. Ο φακός σε ρόλο “παπαράτσι” καταγράφει σκηνές της πολυπλοκότητας της γυναικείας δύναμης μέσα στην κάθε ημέρα.
Η εικαστικός Καλλιόπη Λαφάρα αποδίδει την γυναικεία φιγούρα ερμηνεύεται ως αναφορά σε πρωτόγονες μορφές – σύμβολα γονιμότητας. Οι μορφές δομούνται ζωγραφικά πάνω και μέσα στο φυσικό τοπίο, τα στοιχεία του τοπίου συνυπάρχουν με την ανθρώπινη σάρκα, η οποία μετατρέπεται σε πλαστική ύλη που σχετίζεται με το περιβάλλον. Τα μέλη των σωμάτων, και ακόμη και τα ίδια τα σώματα, ξεπηδούν μέσα από τη φύση και λειτουργούν είτε ως δομικά στοιχεία της φύσης (δέντρο, κλαδί, χώμα, νερό), είτε ως ενδείξεις γυναικείας παρουσίας στη φύση. 
Συμμετέχει το Τμήμα Αρχαρίων Decoupage των Εικαστικών Εργαστηρίων Δήμου Η.Π.Νάουσας με γυναικεία πορτραίτα μιας άλλης εποχής, παρουσιάζουν την ομορφιά του τότε, με την τεχνική του ντεκουπάζ, όπως επίσης και μαθητές των σχολείων της Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάουσας με ζωγραφικά έργα τους εμπνευσμένα από την γυναίκα.
 
Έναρξη έκθεσης: Δευτέρα 27 Μαρτίου, ώρα 19:30, αίθουσα "Καμίνι".
Διάρκεια: 27 Μαρτίου - 2 Απριλίου, ώρες: 10:00-14:00 & 18:00-20:00
Copyright © 2023 - 24oresimathia.gr | All rights reserved | Development by LEONweb