Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 09:13

Εκδήλωση του 3ου ΓΕΛ Βέροιας για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας, η Σχολική Κοινότητα του 3ου ΓΕΛ Βέροιας πραγματοποίησε στις 13-3-2023 εκδήλωση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονέων για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σημερινή πραγματικότητα. 
Αρχικά μια ομάδα μαθητών, με συντονίστρια την καθηγήτρια, κα Δέσποινα Παπαδοπούλου, Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, μοιράστηκαν με το κοινό εμπειρίες των συμμαθητών τους πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Αυτές οι εμπειρίες είχαν απαντηθεί ανώνυμα σε ερωτηματολόγιο που είχε μοιραστεί από τη Διεύθυνση του Σχολείου σε όλους τους μαθητές. Δύο μαθήτριες τραγούδησαν τραγούδια της Taylor Swift, η οποία υπήρξε θύμα εκφοβισμού, και στους στίχους περιγράφει όσα έζησε. 
Στη συνέχεια η Ψυχολόγος, κα Παρασκευή Αγγελή ανέλυσε το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού με μια διαδραστική παρουσίαση, που περιλάμβανε εικόνες, βίντεο, παιχνίδια ρόλων και αλληλεπίδραση με το κοινό. Τέλος, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Σχολείου και της Οικογένειας προκειμένου να αναγνωρίζονται τα προειδοποιητικά σημάδια φαινομένων ενδοσχολικής βίας και έδωσε στους γονείς συμβουλευτικές οδηγίες αντιμετώπισής τους. 
Η συμμετοχή του κοινού ήταν ενεργή και ουσιαστική.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, ο Διευθυντής της ΔΔΕ Ημαθίας κ. Σάκης Αλατζόγλου και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Μαριάννα Λούκα. 
 
Copyright © 2023 - 24oresimathia.gr | All rights reserved | Development by LEONweb