Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 21/5/2026 η δράση ενημέρωσης με θέμα «Εμμηνόπαυση και Οστεοπόρωση» (Πρόληψη, Διάγνωση και Διαχείριση), στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουλούρας: « Μακαιδόνων Γαία».
Με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε η παραπάνω ενημερωτική δράση. Η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και το Κέντρο Υγείας Βέροιας είχε στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την έγκαιρη παρέμβαση για την προστασία της γυναικείας υγείας.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, εξειδικευμένοι επιστήμονες του Κέντρου Υγείας ανέλυσαν τη στενή σύνδεση της εμμηνόπαυσης με τη ραγδαία απώλεια οστικής μάζας. Οι ομιλήτριες τόνισαν ότι η πτώση των οιστρογόνων αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης, καθιστώντας απαραίτητη την ενημέρωση για την αποφυγή καταγμάτων. Βασικά σημεία που αναδείχθηκαν κατά την ομιλία τους ήταν: Η Έγκαιρη Διάγνωση, η Πρόληψη μέσω Διατροφής και η Φυσική Δραστηριότητα. Παράλληλα με τις ομιλίες, στο πλαίσιο της δράσης έγινε ενημέρωση για τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών και ακτινολογικών εξετάσεων και επίσης, λήψης παραπεμπτικών από το Κέντρο Υγείας.
Ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων – Πρόνοιας – Αλληλεγγύης - Προσχολικής Αγωγής και Εθελοντισμού κ. Αθανάσιος Δέλλας ευχαριστούν τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βέροιας, κα Αθανασιάδου Χριστίνα, τη γυναικολόγο κα Εμιλία Γιορντάνοβα, τη μαία κα Γουμένη Κυριακή και την Τεχνολόγο/Ακτινολόγο κα Κοντογιάννη Μαρία. Επίσης, ευχαριστούν το σύλλογο «Μακεδόνων Γαία» για την πρόσκληση και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κουλούρας κα Στεργιοπούλου.
Το συντονισμό της δράσης είχε η Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κα Φυντανάκη Ηλιάνα η οποία, μετά το πέρας της παρουσίασης, δήλωσε σχετικά: «Η ανταπόκριση των γυναικών μάς επιβεβαιώνει την ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση γύρω από θέματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής τους. Η πρόληψη σώζει ζωές και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά θα συνεχίσει να στηρίζει την τοπική κοινωνία με ανάλογες πρωτοβουλίες».