Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 13:48

Κάποιοι παράγοντες ...μαλλί αλλάζουν, μυαλό δεν αλλάζουν!!!

Έκπληξη είχαμε στις εκλογές της Superleague2 για την εκλογή Προέδρου της. Για την ώρα να ευχηθούμε να είναι …καλορίζικος ο Πέτρος Μαρτσούκος στα ηνία της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του επαγγελματικού πρωταθλήματος της χώρας μας. Και είναι προφανές γιατί λέω «για την ώρα».

Ο μεγάλος χαμένος Λευτέρης Αυγενάκης, -συγγνώμη- ο Αντώνης Ροκάκης, έκανε ένσταση και ζητάει ακύρωση των εκλογών και την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.

 

Αυτό ξέρετε τι μηνύματα αποπνέει; Πρώτον ότι η τριάδα των κρητικών (Αυγενάκης, Μαρινάκης Ροκάκης) απέτυχαν να ελέγξουν την Superleague2, κάτι που πέτυχε με τον Μαρτσούκο ο Μελισσανίδης με την βοήθεια του ΠΑΟΚ. Επιπλέον ξέρετε πως το σκέφτονται οι άνθρωποι; Θα βγουν στην Superleague2 δύο ομάδες, η Κηφισιά και ο Πανσερραϊκός που είναι της επιρροής της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική περίοδο να είναι αποδυναμωμένη η επικράτηση του Ολυμπιακού στην επιρροή ομάδων.   

 

Όμως η εκλογή Μαρτσούκου φοβάμαι ότι μπορεί να δημιουργήσει και εμπόδια στην πολυπόθητη χρηματοδότηση των ομάδων της Superleague2. Πρώτα απ΄ όλα δεν έγινε ούτε καν συνάντηση του νέου προέδρου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, παρά το αίτημα που ήδη έγινε. Από την στιγμή που δεν εκλέχθηκε ο «δικός» του, ο Λευτεράκης θα τηρήσει την υπόσχεσή του για χρηματοδότηση των ομάδων με ένα ποσό που ίσως και να ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ; Ή μήπως με το πρόσχημα ότι υπάρχει εκλογοδικεία σε εκκρεμότητα, θα καθυστερήσει την καταβολή των χρημάτων, ενώ οι ομάδες «καίγονται» και ασφυκτιούν για λεφτά;

Οσονούπω θα μάθουμε τι σκαρώνουν και πάλι, με θύματα (χωρίς εισαγωγικά) τις ομάδες!!!

 

Ένα άλλο συμπέρασμα που βγήκε από τις διαδικασίες των εκλογών, είναι ότι οι παράγοντες δεν βάζουν μυαλό!!! Ενώ βλέπουν ότι καταστρέφεται μια επαγγελματική κατηγορία, αυτοί κοιτούν ποιος θα επικρατήσει για να έχει τον έλεγχο. Κοιτούν να εκλέξουν έναν πρόεδρο «υποχείριο» και όχι έναν πρόεδρο ικανό να διαχειριστεί τα σοβαρότατα ζητήματα του συνεταιρισμού τους και του ποδοσφαίρου.

Είναι λυπηρό!!!

 

Θα αναρωτηθείτε τι ψήφισε η ΠΑΕ Βέροια. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο εκπρόσωπος της «βασίλισσας» έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο των Χανίων, τον Αντώνη Ροκάκη. Και μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν με την θέση αυτή ικανοποίησαν επιθυμία και ενός πολιτικού παράγοντα.

Αν η Βέροια ψήφισε τον Ροκάκη για το καλό και μόνο του ποδοσφαίρου, ορθά έπραξε!!!

Υ.Γ.: Αλήθεια, γιατί στην Αθήνα για τις εκλογές κατέβηκε όχι μόνον ο Πρόεδρος, αλλά και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια και μάλιστα την ίδια μέρα με ξεχωριστά αυτοκίνητα;

 

Το σκηνικό με την μέτρηση του ύψους των δοκαριών των εστιών του γηπέδου του Περιστερίου πριν την αναμέτρηση του Ατρομήτου με την ΑΕΚ, που είχε αναβληθεί, δεν άφησε ανεπηρέαστους τους παράγοντες και ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων, όλων των επιπέδων. Γέμισαν οι αθλητικοί χώροι με …υποψιασμένους!!!

Για παράδειγμα σε καθιερωμένο αγώνα «χαβαλέδων», όπως και οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται, που γίνεται στο γήπεδο της Ραχιάς, πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, μετρήθηκε το ύψος των εστιών!!!

Ευτυχώς βρέθηκαν με το προβλεπόμενο ύψος και το ματσάκιον διεξήχθη κανονικά, χωρίς ενστάσεις και αναβολές!!!

Υ.Γ.: Αλήθεια μπήκε κανένα γκολ; Οι δύο ομάδες έφτασαν στα αντίπαλα καρέ;

 

-Καλό θα είναι προπονητές εθνικών ομάδων και δη νέων να μην εκτίθενται σε κοινή θέα με μάνατζερ ποδοσφαιριστών, όπως έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στην Βέροια.

 

Ο βεροιώτης προπονητής Δημήτρης Χριστοφορίδης που αποτελεί μέλος των προπονητών της κλιμακίων της ΕΠΟ για την κατηγορία των Νέων, καλό είναι να τηρεί ίσες αποστάσεις απ΄ όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Γιατί στην προπονητική ημέρα προεπιλογής ποδοσφαιριστών, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος Εθνικών Ομάδων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στο Ταγαροχώρι, ενημέρωσε μόνο ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, προφανώς της αρεσκείας του.

Υ.Γ.: Στην ζωή μας πολλές φορές αναγκαζόμαστε να φέρουμε στο μυαλό μας τα σοφά λόγια «Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος».

 

Μια συνάντηση γεμάτη θύμησες από μια ξεχωριστή εποχή του βεροιώτικου ποδοσφαίρου έγινε πριν λίγες μέρες και μάλιστα εκτός έδρας. Στην αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής μεταξύ της Μηχανιώνας και του Μ. Αλεξάνδρου Ορφανίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΠ Βέροιας Δημήτρης Αναστασίου συναντήθηκε με έναν πρώην συμπαίκτη του και δύο αντιπάλους του. Τον τερματοφύλακα Νίκο Γρηγοριάδη με τον οποίο έπαιξαν μαζί στην ΑΕΠ της Β΄ Εθνικής και τους «αντιπάλους» του Νίκου Καραπιπέρη επιθετικό της «βασίλισσας» του βορρά και το τερματοφύλακα του Εθνικού Βαγγέλη Καρασάββα.

Φυσικά να θυμηθούν από τις συγκλονιστικές αναμετρήσεις εκείνων των εποχών!!!

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας

Copyright © 2023 - 24oresimathia.gr | All rights reserved | Development by LEONweb