A+ A A-

«Όλος ο κόσμος ένα παραμύθι» την Παρασκευή στο VERIA THESS puppet

nternational Puppet & pantomime festival of Veria

VERIA THESS puppet  18    

15- 22  Οκτωβρίου2018

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ/ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ /ΑΓΟΡΑ/ΔΗ.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ/ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΗΑΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας της Βέροιας

***ενισχύουμε το κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Βέροιας. Προσφέρουμε ένα τρόφιμο μακράς διαρκείας (αντί εισιτηρίου) ***


Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε 7 μέρες συνεχόμενης γιορτής στην πόλη μας! Για τρίτη συνεχή χρονιά 13! παραστάσεις από 13 βραβευμένους θιάσους, 13 διαφορετικά έργα, που προέρχονται από 5 διαφορετικές χώρες ( ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ), εκθέσεις, εργαστήρια για μαθητές, master classes και σεμινάρια για ενήλικες θα φιλοξενηθούν στο Χώρο Τεχνών και στη «Στέγη»! Φέτος, το «Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών», εγκαθίσταται στον 2Ο όροφο του Χώρου Τεχνών… Για πρώτη φορά η πλατεία Εληάς μεταμορφώνεται σε… Ανοιχτή Πλατεία Κουκλοθεάτρου με  ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, κουκλοπαίκτες, κλόουν και εφευρέτες.. Θεατρικά έργα χωρίς λόγια, με πολύ μουσική, κίνηση και εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων ώστε να ερμηνεύσουν ιστορίες από διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις για να μυήσουν …μεγάλους και μικρούς στη μαγεία του Κουκλοθέατρου. Καλό χειμώνα, με αγάπη!

Αναλυτικό Πρόγραμμα και Βιογραφικά Θιάσων

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

8.30μ.μ / ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΕΡΕΜΕΤΑ

ACTION ART ( Ελλάδα)

«όλος ο  κόσμος ένα παραμύθι»

Μια παράσταση με παραμύθια που ανήκουν στην παγκόσμια άυλη κληρονομιά , όπου η τέχνη της αφήγησης, της μουσικής και του τραγουδιού- της ερμηνείας, συναντώνται για να συνομιλήσουν  και να υφάνουν το δικό τους παραμύθι,.

Η Ροδάνθη Δημητρέση, είναι αφηγήτρια, παιδαγωγός, εικαστικός. Το 1995 εκπαιδεύτηκε στην προφορική αφήγηση παραμυθιών, μύθων, θρύλων και στην παιδαγωγική τους αξιοποίηση, δίπλα στον Jean Porcherot αφηγητή εμπνευστή και ιδρυτή των festivals Nuitdes Contes & Rencontres Contées/Γαλλία. Από το 2000 είναι μέλος του Ateliers du Conte aux Ateliers de la rue Raisin στη Γαλλία. Το 2009 συμμετείχε στην ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Action Art. Οργάνωσε το Εργαστήριο Αφηγητών της Action Art και   πολυγλωσσικές ομάδες αφήγησης, δίνοντας παραστάσεις στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014, τις Γιορτές Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμο Κοζάνης, στην Παραθινούπολη, festivals, σχολεία, κ.α.

Πραγματοποιεί σεμινάρια για την Εκπαίδευση στην τέχνη της Αφήγησης, την Παιδαγωγική αξιοποίηση του παραμυθιού, εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, σε σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και άλλους φορείς. Πραγματοποιεί διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα με  αφήγηση και άλλες μορφές τέχνης. Ετήσια  οργανώνει τετραήμερο σεμινάριο σε συνεργασία με τον αφηγητή Jean Porcherot.

Αφηγείται στο εξωτερικό σε festivals ,στην Ελλάδα σε μουσεία σε συνδυασμό με ευρήματα και έργα τέχνης, σε σχολεία, βιβλιοθήκες, νοσοκομεία, πολιτιστικούς χώρους, βιβλιοπωλεία κλπ., Συμμετέχει με  performance,αφηγήσεις, εισηγήσεις για την εικαστική έκφραση ,την τέχνη της αφήγησης  σε tableronde, ημερίδες, συνέδρια ( στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Βουλγαρία ,  Διεθνές Συνέδριο του <<Πολύδρομο>> ,Παιδαγωγική Σχολή ,Α.Π.Θ, Αrsis, Praksis, κ.α.  ).

Επιμελήθηκε καλλιτεχνικά και οργανωτικά συνεργαζόμενη με άλλους φορείς: 2000, πενταήμερο πρόγραμμα δίγλωσσων αφηγήσεων και σεμιναρίων. 2012-2017 «Μάης Παραμυθιών»,  πρόγραμμα διάρκειας ενός μήνα.  2016,2017 διήμερο αφιέρωμα για το παραμύθι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ Elephantastico. 2016,2017 «Μέρες Παραμυθιών» στα Καβείρια  του Δήμου Σαμοθράκης.

Επιμελήθηκε  έκδοση  συλλογής παραμυθιών  στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος της  ΕΠΝ Θεσσαλονίκη 2014 και στο πλαίσιο τρίμηνου προγράμματος για τους πρόσφυγες, έκδοση κουρδικών, συριακών παραμυθιών στην ελληνική και αραβική γλώσσα .

Eργάστηκε στη ΧΑΝΘ ως υπεύθυνη οργάνωσης προγραμμάτων. Εργάστηκε στο ΚΕ.ΘΕ.Α (ΙΘΑΚΗ)1987-1991 με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου2018

11.00π.μ. ARIMA PUPPET THEATRE “Street Variete”

12.00μ CIA. LANUTTI & CORBO “Zirk Comedy”

13.00 ΝΙΣΤΑ «Οι γείτονες»

 

11.00π.μ.ARIMA PUPPET THEATRE “Street Variete”

Κουκλοθέατρο Άριμα (Κρήτη)«Κάγκουν»

Τεχνική: Μαριονέτες με νήματα.

Σκηνοθεσία και κατασκευές: Κωστής Ζαϊμάκης

ΤΟ κάγκουν είναι μία παράσταση κουκλοθέατρου δρόμου.  Ένας μικρός κόσμος από μαριονέτες  σαν ενα πλωτό νησάκι απάνου στο πεζοδρόμιο . Θα χωρέσουν όλα τα όνειρα μέσα σε μία βαλίτσα; Όλα τα πράγματα της παράστασης χωράνε σε μία βαλίτσα. Η σκηνή είναι ελαφριά και οι κούκλες δεν είναι πολύ μεγάλες.  Ένα βολικό μέρος και ώρα και η παράσταση αρχίζει.

Οι κούκλες δημιουργούν τον δικό τους κόσμο.  Αν αφήσεις τον εαυτό σου μπορείς να ταξιδέψεις μαζί τους.

Μία παράσταση κουκλοθέατρου δρόμου είναι ένας ελεύθερος κόσμος έκφρασης και επικοινωνίας. Καθε περαστικός με τον τρόπο του αναγνωρίζει  στο κουκλοθέατρο μια ουσιαστική προσφορά... Ένα Κάγκουν καταπληκτικο.

Ο Κωστής Ζαϊμάκης είναι κουκλοπαίχτης και κουκλοποιός, ηθοποιός, μουσικός, κλόουν και καλλιτέχνης του δρόμου. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος από θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Συνεργάστηκε με το θέατρα,  Όμμα Στούντιο, DamietvanDalsum, AngelusNovus, κουκλοθέταρο AYUSAYAκ.α

Ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη το θέατρο Τέχνης Νεύμα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ίδρυσε το κουκλοθέατρο Άριμα. Είναι μέλος του Ελληνικού κέντρου της διεθνούς ένωσης Κουκλοθεάτρου  UNIMAκαι του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

 

12.00μ.CIALANUTTICORBOZirkComedy(οπτικό Θέατρο - κωμωδία)
Κωμικό θέατρο δρόμου με κωμική μαγεία.

Χωρίς λόγια
Ηπαράσταση

Μια παράσταση που περιλαμβάνει κλόουν, μουσική και παράξενη μαγεία.

Ένα μικρό τσίρκο ταξιδεύει στην πόλη. Η σκηνή του έχει μια ποικιλία πράξεων: ξεκαρδιστική, παράλογη, μαγική, ανόητη και ποιητική.

Ένα σουρεαλιστικό, εμπνευσμένο από όνειρο τσίρκο, όπου η κωμωδία και η ποίηση παίρνουν τον έλεγχο και μεταφέρουν το κοινό σε ένα διαχρονικό ταξίδι.

Κατάλληλο για ακροατές όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα για εκείνους που υποφέρουν από έλλειψη γέλιου και απορίας.

Ο θίασος

Γεννιέται από τη συνάντηση δύο καλλιτεχνών στη ζωή και στη σκηνή. Domenico Lannutti (Ιταλία) και Gaby Corbo (Αργεντινή), και οι δύο στη σκηνή από το 1995.

Domenico Lannutti: κωμικός, ηθοποιός, μάγος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και δάσκαλος του κωμικού θεάτρου.

Gaby Corbo: ακροβάτης, ηθοποιός και δασκάλα τσίρκο.

Οι παραστάσεις τους συνδυάζουν κωμωδία, μαγεία, ακροβατικά, μεταμφίεση, ποίηση και τρέλα.

Το 2012 ίδρυσαν το «P.I.P.P.U.» Μικρή εταιρεία για την παραγωγή χιούμορ, με σκοπό να συντηρήσει τις τέχνες για να παράγει εκπλήξεις σε 360°.


13.00 ΝΙΣΤΑ Οι γείτονες

Κουκλοθέατρο με γιγαντοκούκλες .

Η παράσταση 

Η ομαλή συνύπαρξη των γειτόνων ήταν ανέκαθεν δύσκολη υπόθεση. Εδώ παρακολουθούμε την ιστορία δύο γειτόνων ορκισμένων εχθρών. Του Παντελή και του Κότα. Σύμμαχοί τους στη διαμάχη τα πιστά σκυλιά τους. Οι άγρυπνοι φύλακες των σπιτιών τους. Ο έρωτας έρχεται να ανατρέψει την κατάσταση και τις σχέσεις των δύο άσπονδων εχθρών. Η Λούση και ο Ταρζάν  (τα δύο σκυλιά) σαν Ρωμαίος και Ιουλιέτα θα οδηγήσουν τον Κότα και τον Παντελή στη συμφιλίωση μέσα από μία σειρά αστείων και απροσδόκητων γεγονότων. 

 

KOYKΛΟΘΙΑΣΟΣ  «ΝΙΣΤΑ»

Ο κουκλοθίασος ΝΙΣΤΑ δημιουργήθηκε το 2007 από την Δήμητρα Ζάντζα και τον Παναγιώτη Κουλούρη. Πήρε το όνομά του από τα αρχικά της Νίνας και του Στάθη, των δύο παιδιών τους..

Η Δήμητρα και ο Παναγιώτης είναι νηπιαγωγοί. Εργάζονται από το 2001 στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ασχολούνται με το κουκλοθέατρο τα τελευταία 23 χρόνια παίζοντας παραστάσεις κουκλοθεάτρου και διδάσκοντας κατασκευή κούκλας. Στις παραστάσεις χρησιμοποιούν κυρίως γαντόκουκλες και μάπετ.

Με αφετηρία τον παιδικό ανιμισμό πιστεύουν πως το να δίνεις ζωή στα άψυχα πράγματα μέσα από το κουκλοθέατρο είναι μια περιπέτεια αληθινής δημιουργίας που αφορά και τα παιδιά και τους μεγάλους.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ & ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ

 

 Σάββατο 20 Οκτωβρίου2018

5.30μ.μ. /  ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΤΕΓΗ

09.30 μ.μ / καφέ «ΑΡΩΜΑ»

TONI ZAFRA(Spain)

“FRAGMENTS”

 H παράσταση
Ο «Μικροσκοπικός κόσμος» του "FRAGMENTS",αποτελείται από επτάιστορίες χωρίς λόγια. Σε αυτού του είδους τις παραστάσεις, κάθεκομμάτιείναιξεχωριστό και ιδιαίτερο..

Η διαφορετική θεματικήκαιαισθητικήκάθε σόλο νούμερου δημιουργεί μια ποιητική και διασκεδαστική παράσταση, που εκτιμήθηκε από όλους τους θεατές και ειδικά από οικογένειες και παιδιά.Οι τεχνικές που παρουσιάζονται και αποκαλύπτονται, είναι δείγμα της παράδοσης του θεάτρου με μαριονέτες εδώ και πολλές γενιές κουκλοπαικτών.

Η παράσταση είναιμιααυθεντικήπαρουσίασημε εκκεντρικότητεςτηςΜητέραςΦύσης,όπου τα ανθρώπιναόντα, ταζώακαιτααντικείμενα,αναζητούν τον ίδιο τρόπο έκφρασης: τηνποιητικήτηςκίνησης.

 

Η ομάδα

Το1980, ο Τόνι Ζάφρα ξεκίνησε να σπουδάζει θέατρο στην Ανώτερη Σχολή Δραματικών Τεχνών του Θεατρικού ΙνστιτούτουτηςΒαρκελώνης.

Μέχρι το 1984, μαθήτευσε πάνω στις «ΜαριονέτεςτηςΒαρκελώνης» κάτω από τον μαέστρο και υπό την καθοδήγηση του Hary B. Tozer, και εξειδικεύτηκε στην κατασκευή και τον χειρισμό μαριονέταςπου κινείται με νήματα, από μια διπλή γέφυρα χειρισμού κινήσεων.

Το «Παραδοσιακό θέατρο Μαριονέτας του Τόνι Ζάφρα» έχει έδρα στη Βαρκελώνη, όπου ετοιμάζειτα νέαshow τουκαιδιοργανώνεισεμινάρια πάνω στηντέχνη,στην κατασκευήκαιστο χειρισμό τηςμαριονέτας, στο εργαστήριο του αλλά καιστοεξωτερικό. Στόχοςτου θιάσου είναι, πάνωαπ'όλα, νακρατήσειζωντανή την αιώνια παραδοσιακή τέχνη της μαριονέτας για τουςνέουςκουκλοπαίκτες, αποτρέπονταςέτσιτηνεξαφάνισηκαιτηλήθητης.

 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου2018

07.00μ.μ. / ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

blucinQue & Cirko Vertigo (Italy)

“Xstream”

Ένα έργο της Caterina Mochi Sismondi (διεύθυνση  και χορογραφία)

Σύγχρονο τσίρκο, ακροβατικός χορός, μουσική.

Η παράσταση

Πέντε σώματα, πέντε ιστορίες, πέντε μουσικές τεχνικές.

Το Xstream είναι ένα έργο σχετικά με την ακραία ανισορροπία και τη συνεχή ροή, με ζωντανή μουσική.

Ακροβατικές τεχνικές χορού και τσίρκου, σώμα σε συνεχή μετακίνηση.

Πέντε εκτελεστές κινούνται σε ένα κενό χώρο, δίνοντας την αντίληψη να είναι σταθερά έτοιμη, ανασταλεί μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας, σε ένα ανεμοστρόβιλο ασταμάτητων ιδεών, λέξεων, μουσικής και κίνησης. Ο ρυθμός είναι γρήγορος, ο ρυθμός πιέζει, ίσως μια στιγμή παύσης βοηθά την αναπνοή: ένα, δύο, τρία ... ξεκινήστε ξανά! Η επιθυμία να υπερβούμε το όριο, παραμένοντας στη συνεχή ροή του χρόνου και της κίνησης.

Η έννοια των ακραίων είναι έμφυτη με αυτή του ακροβάτη (κρόβατης), της οποίας η ελληνική ετυμολογία μας επιτρέπει να διερευνήσουμε το ύψος, τα άκρα και την κίνηση, έτσι ώστε και τα δύο να περπατούν στα άκρα, στα χέρια και τα πόδια, τόσο στις άκρες, όσο και στην ανοδική κίνηση, να είναι ισορροπημένη στο χαλύβδινο καλώδιο ή σε έναν πόλο που μας δείχνει κατεύθυνση. Αλλάξτε συνεχώς τα ύψη και τροποποιήστε έτσι την οπτική γωνία. Το Xstream επιλέχθηκε από τον Thou του Μόντρεαλ για την πλατφόρμα "Montréal Complètement Cirque" και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Asti Teatro και Kilowatt 2017.

Με τους Jonnathan Rodriguez Angel, Camilo Jimenez, Federico, Ceragioli, Marco Solis, Ruairi Mooney Cumiskey

Φωτισμός: Massimo Vesco

Μουσική: Monica Olivieri καιRuairi Mooney Cuminskey

Παραγωγή: Qanat σε συμπαραγωγή με blucinQue και Fondazione

Cirko Vertigo

 

Ο θίασος Blucin QueCIRKO VERTIGO

Το CirkoVertigoείναι ένα διεθνές κεντρικό σημείο δημιουργίας και παραγωγής παραστάσεων και εκδηλώσεων, ένας επαγγελματικός και ερασιτεχνικός εκπαιδευτικός πόλος για τις τέχνες του τσίρκου και εστία νέων καλλιτεχνών.

Σε καλλιτεχνικό και οργανωτικό επίπεδο, ο Σύλλογος εμπνέεται από την ιδέα της καλλιτεχνικής συλλογικότητας που ενσωματώνει διαφορετικές προσεγγίσεις, ανοίγεται σε ποικιλία εκφράσεων και στον επαγγελματισμό. Η Caterina Mochi Sismondi, σκηνοθέτρια και χορογράφος , είναι μέλος από το 2014. Δουλεύει με την προσωπική της διερευνητική οδό, ισορροπώντας μεταξύ παράδοσης και πειραματισμού, λέξης και κίνησης , χρησιμοποιώντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση : σύγχρονο τσίρκο, θέατρο, χορό, λογοτεχνία, εικαστικά, κλασσική και νεότερη μουσική και επιτόπου performance.

 

Κυριακή 21 Οκτωβρίου2018

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΗΑΣ

11.00π.μ.ARIMA PUPPET THEATRE “Street Variete”

12.00μ    CIA. LANUTTI & CORBO “Zirk Comedy”

13.00      blucinQue & Cirko Vertigo  «Xstream street»

 

11.00π.μ.ARIMA PUPPET THEATRE “Street Variete”

Κουκλοθέατρο Άριμα (Κρήτη)«Κάγκουν»

Τεχνική: Μαριονέτες με νήματα.

Σκηνοθεσία και κατασκευές: Κωστής Ζαϊμάκης

ΤΟ κάγκουν είναι μία παράσταση κουκλοθέατρου δρόμου.  Ένας μικρός κόσμος από μαριονέτες  σαν ενα πλωτό νησάκι απάνου στο πεζοδρόμιο . Θα χωρέσουν όλα τα όνειρα μέσα σε μία βαλίτσα; Όλα τα πράγματα της παράστασης χωράνε σε μία βαλίτσα. Η σκηνή είναι ελαφριά και οι κούκλες δεν είναι πολύ μεγάλες.  Ένα βολικό μέρος και ώρα και η παράσταση αρχίζει.

Οι κούκλες δημιουργούν τον δικό τους κόσμο.  Αν αφήσεις τον εαυτό σου μπορείς να ταξιδέψεις μαζί τους.

Μία παράσταση κουκλοθέατρου δρόμου είναι ένας ελεύθερος κόσμος έκφρασης και επικοινωνίας. Καθε περαστικός με τον τρόπο του αναγνωρίζει  στο κουκλοθέατρο μια ουσιαστική προσφορά... Ένα Κάγκουν καταπληκτικο.

Ο Κωστής Ζαϊμάκης είναι κουκλοπαίχτης και κουκλοποιός, ηθοποιός, μουσικός, κλόουν και καλλιτέχνης του δρόμου. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος από θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Συνεργάστηκε με το θέατρα,  Όμμα Στούντιο, DamietvanDalsum, AngelusNovus, κουκλοθέταρο AYUSAYAκ.α

Ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη το θέατρο Τέχνης Νεύμα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ίδρυσε το κουκλοθέατρο Άριμα. Είναι μέλος του Ελληνικού κέντρου της διεθνούς ένωσης Κουκλοθεάτρου  UNIMAκαι του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

 

12.00μ. CIALANUTTICORBO Zirk Comedy” (οπτικό Θέατρο - κωμωδία)
Κωμικό θέατρο δρόμου με κωμική μαγεία.

Χωρίς λόγια
Ηπαράσταση

Μια παράσταση που περιλαμβάνει κλόουν, μουσική και παράξενη μαγεία.

Ένα μικρό τσίρκο ταξιδεύει στην πόλη. Η σκηνή του έχει μια ποικιλία πράξεων: ξεκαρδιστική, παράλογη, μαγική, ανόητη και ποιητική.

Ένα σουρεαλιστικό, εμπνευσμένο από όνειρο τσίρκο, όπου η κωμωδία και η ποίηση παίρνουν τον έλεγχο και μεταφέρουν το κοινό σε ένα διαχρονικό ταξίδι.

Κατάλληλο για ακροατές όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα για εκείνους που υποφέρουν από έλλειψη γέλιου και απορίας.

 

Ο θίασος

Γεννιέται από τη συνάντηση δύο καλλιτεχνών στη ζωή και στη σκηνή. Domenico Lannutti (Ιταλία) και Gaby Corbo (Αργεντινή), και οι δύο στη σκηνή από το 1995.

Domenico Lannutti: κωμικός, ηθοποιός, μάγος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και δάσκαλος του κωμικού θεάτρου.

Gaby Corbo: ακροβάτης, ηθοποιός και δασκάλα τσίρκο.

Οι παραστάσεις τους συνδυάζουν κωμωδία, μαγεία, ακροβατικά, μεταμφίεση, ποίηση και τρέλα.

Το 2012 ίδρυσαν το «P.I.P.P.U.» Μικρή εταιρεία για την παραγωγή χιούμορ, με σκοπό να συντηρήσει τις τέχνες για να παράγει εκπλήξεις σε 360°.

 

13.00 blucinQue & Cirko Vertigo (Italy)“Xstream”

Ένα έργο της Caterina Mochi Sismondi (διεύθυνση  και χορογραφία)

Σύγχρονο τσίρκο, ακροβατικός χορός, μουσική.

Η παράσταση

Πέντε σώματα, πέντε ιστορίες, πέντε μουσικές τεχνικές. Το Xstream είναι ένα έργο σχετικά με την ακραία ανισορροπία και τη συνεχή ροή, με ζωντανή μουσική.

Ακροβατικές τεχνικές χορού και τσίρκου, σώμα σε συνεχή μετακίνηση. Πέντε εκτελεστές κινούνται σε ένα κενό χώρο, δίνοντας την αντίληψη να είναι σταθερά έτοιμη, ανασταλεί μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας, σε ένα ανεμοστρόβιλο ασταμάτητων ιδεών, λέξεων, μουσικής και κίνησης.

Ο ρυθμός είναι γρήγορος, ο ρυθμός πιέζει, ίσως μια στιγμή παύσης βοηθά την αναπνοή: ένα, δύο, τρία ... ξεκινήστε ξανά! Η επιθυμία να υπερβούμε το όριο, παραμένοντας στη συνεχή ροή του χρόνου και της κίνησης.

Η έννοια των ακραίων είναι έμφυτη με αυτή του ακροβάτη (κρόβατης), της οποίας η ελληνική ετυμολογία μας επιτρέπει να διερευνήσουμε το ύψος, τα άκρα και την κίνηση, έτσι ώστε και τα δύο να περπατούν στα άκρα, στα χέρια και τα πόδια, τόσο στις άκρες, όσο και στην ανοδική κίνηση, να είναι ισορροπημένη στο χαλύβδινο καλώδιο ή σε έναν πόλο που μας δείχνει κατεύθυνση.

Αλλάξτε συνεχώς τα ύψη και τροποποιήστε έτσι την οπτική γωνία. Το Xstream επιλέχθηκε από τον Thou του Μόντρεαλ για την πλατφόρμα "Montréal Complètement Cirque" και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Asti Teatro και Kilowatt 2017.

Με τους Jonnathan Rodriguez Angel, Camilo Jimenez, Federico, Ceragioli, Marco Solis, Ruairi Mooney Cumiskey

Φωτισμός: Massimo Vesco

Μουσική: Monica Olivieri καιRuairi Mooney Cuminskey

Παραγωγή: Qanat σε συμπαραγωγή με blucinQue και Fondazione

Cirko Vertigo

 

Ο θίασος BlucinQue- CIRKO VERTIGO

Το CirkoVertigoείναι ένα διεθνές κεντρικό σημείο δημιουργίας και παραγωγής παραστάσεων και εκδηλώσεων, ένας επαγγελματικός και ερασιτεχνικός εκπαιδευτικός πόλος για τις τέχνες του τσίρκου και εστία νέων καλλιτεχνών.

Σε καλλιτεχνικό και οργανωτικό επίπεδο, ο Σύλλογος εμπνέεται από την ιδέα της καλλιτεχνικής συλλογικότητας που ενσωματώνει διαφορετικές προσεγγίσεις, ανοίγεται σε ποικιλία εκφράσεων και στον επαγγελματισμό. Η Caterina Mochi Sismondi, σκηνοθέτρια και χορογράφος, είναι μέλος από το 2014. Δουλεύει με την προσωπική της διερευνητική οδό, ισορροπώντας μεταξύ παράδοσης και πειραματισμού, λέξης και κίνησης , χρησιμοποιώντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση : σύγχρονο τσίρκο, θέατρο, χορό, λογοτεχνία, εικαστικά, κλασσική και νεότερη μουσική και επιτόπου performance.

 

Κυριακή 21 Οκτωβρίου2018

5.30μ.μ. /  ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ

EL RETRETE DE DORIAN GRAY(Spain)

“El retrete cabarette”

“Retrete Cabarete”

Διάρκεια: 50 λεπτά

Θέατρο με αντικείμενα και δάκτυλο-θέατρο

Για όλες τις ηλικίες + 6

Χωρής λόγια

 

Η παράσταση “RetreteCabarete

"Και, όπως συμβαίνει πάντα με τις παραστάσεις του “Retrete”, οι θεατές μένουν με το στόμα  ανοιχτό βλέποντας την τέχνη αυτών των δύο καλλιτεχνών που με τα ικανά χέρια τους μαγεύουν τα παιδιά και τους ενήλικες …με τις προτάσεις τους, γεμάτες εικόνες και σύνθετες μορφές με στοιχεία τόσο απλά όσο  απλό είναι ενα μπαλόνι, ένα καπέλο και τα χέρια”

Με ρυθμό  και πολύ καλά  επιλεγμένη μουσική, είναι μια παράσταση που ποτέ δεν κοιμάται. Αλλάζει συνεχώς. Μια σκηνή ξεκινά δεμένη στην προηγούμενη… Χορός, μουσική, αντικείμενα… Σε αυτό το μεταλλαγμένο βαριετέ, παρουσιάζουμε τα νέα και τα κλασικά μας πειράματα-  κομμάτια, που επί δέκα χρόνια δημιουργήσαμε, σε 50 λεπτά και χωρίς λέξεις.       

 

Ο θίασος

«ElRetretede Dorian Gray» ξεκίνησε την πορεία του το 2005 στην Βαρκελώνη όταν σμίξανε οι καλλιτέχνεςEzraMorenoEscuderoκαι MarcosPTTCarballido.

Το Ρετρέτε του Δόριαν Γρεϊ, είναι ένα θίασο που κάνει πράγματα επί σκηνής για να αντιδράνε οι θεατές κάνοντας ουαουυ! Οοοο! η χαχαχαχα!

Με αφετηρία το θέατρο με αντικείμενα και την Κωμωδία δημιουργούν μικρές «μεγάλες παραστάσεις» γεμάτες φαντασία, εικαστική ποίηση, με τις οποίες έχουν βραβευτεί με το χειροκρότημα των θεατών σε τρεις ηπείρους

 

Κυριακή 21 Οκτωβρίου2018

7.00μ.μ. /  ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

LURRAK(Spain)

“Lurrak 01”

Ζωντανή μουσική και ακροβατικό τσίρκο

 

Η παράσταση

Εντυπωσιακά ακροβατικά με φόντο την αρχέγονη μουσική των βάσκων για να γιορτάσουμε το κλείσιμο του φετινού φεστιβάλ.

Μια ξεχωριστή πρόταση που πρόκειται να  συνεπάρει  μικρούς και μεγάλους.

Τσαλαπάρτα, είναι ένα κρουστό που υπήρχε στα παλιά χρόνια στην περιοχή των βάσκων που χρησιμοποιούταν για τις γιορτές και για την επικοινωνία. Ήταν ακουστική γλώσσα και ρυθμός για χορό,  ταυτοχρόνως. Ενημέρωνε τον σκόρπιο πληθυσμό για τους κινδύνους και για τα κοινωνικά γεγονότα.

Μουσικοί: Anai Gambra και  Mikel Hernandez      

Ο ακροβάτης Ortzi Acosta

Έχει στο βιογραφικό του περισοτερες από 1500 εμφανίσεις με το CIRQUEDUSOLEIL,  στο LasVegasκαι Ιαπωνία με τις παραστάσεις “Quidam” y“Love”. Ήλθε στον κόσμο του τσίρκου αφού προϋπήρξε   πρωταθλητής στον διεθνή  χώρο τις ενόργανης γυμναστικής. 

 

Δευτέρα 2Οκτωβρίου2018

Πρωινές παραστάσεις για Νηπαιγωγεία /  ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ

GIPSYMOTH (Ελλάδα)

“η Μπουγάδα”

“Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά”

 

Το έργο

Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σε ένα σκοινί.

Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντίλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρεί μια φωλιά.

Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος! '

'Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά' ένα μικρό ταξίδι για παιδάκια και μεγάλους!

 

Η ομάδα

Η ομάδα ''GypsyMoth'' ξεκίνησε το δικό της ταξίδι απο το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών. Πρώτη τους δουλειά είναι η κουκλοθεατρική παράσταση ''Σελανα' (για ενήλικες) με την οποία πήραν μέρος στο ''15ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας'' στο Κιλκίς στην 5η συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών όπου και διακρίθηκαν.

Την ίδια χρόνια επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Unimawomen'scommission, μια συνεργασία νέων κουκλοπαικτριών από πέντε χώρες της Ευρώπης, στην Ισπανία τον Μάρτιο του 2015.

Ο ''γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά'' είναι η πρώτη τους παιδική παράσταση με την οποία πήραν μέρος στην 6η συνάντηση νέων Ελλήνων κουκλοπαικτών, στο'' Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας '' του Κιλκίς τον Οκτώβριο του 2014 όπου και διακρίθηκαν.

 

 

Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

VERIA Puppet ’18 , Συντελεστές

Καλλιτεχνική διεύθυνση Juanjo Corrales

Γενικός Συντονισμός  Γιάννης Καμπούρης

Προγραμματισμός, Οργάν. Παραγωγής ,προβολή

Νανά Καραγιαννίδου

Τεχνική διεύθυνση ΠαναγιώτηςΠελαλίδης

Γραμματεία Δημήτρης Βέρρος

Οικονομική Δ/νση Δημήτρης Ταρατσίδης, Ξένια Πέτρου

Κέντρο Τοπικής Ιστορίας  Ειρήνη Σαββίδου

Ηχοληψία Γιώργος Ανδρεόπουλος

Φωτισμοί Αντώνης Στεφανόπουλος

Παραγωγή Λάζαρος Αβραμίδης

                Στέλλα Χρυσοπούλου

                Κώστας Τυφλίδης

                Ελένη Παλαπανίδου

                Νίκος Νικολόπουλος

                Πόπη Χρυσοπούλου

Εκπαιδευτικό Όλγα Μυλωνά

Γεν. καθηκόντων Γιώργος Νιώπας

Δημοτική Βιβλιοθήκη Βούλα Κοτσάλου           

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   

*η κάρτα ελεύθερης εισόδου θα διατίθεται από τη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών από τη Δευτέρα 30/10. Θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο, ενώ οι πόρτες θα ανοίγουν σαράντα λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη ώρα έναρξης. Δεκαπέντε λεπτά πριν από την έναρξη κάθε παράστασης, θα δίδονται όλες οι κενές θέσεις. Επομένως, η προσέλευση θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα.

** σχετικά με το ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών (2331078100), ενώ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κ.Ε.Π.Α  ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

***ενισχύουμε το κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Βέροιας. Προσφέρουμε ένα τρόφιμο μακράς διαρκείας (αντί εισιτηρίου) ***

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb