A+ A A-

Δράση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourselfwith FLL αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής που σχεδίασε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση). Ο στόχος του προγράμματος είναι να εμπνεύσει παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών να προσεγγίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών με έναν παιγνιώδη τρόπο, βασιζόμενοι στην κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται στα μέρη και τις βασικές αξίες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού FIRST LEGO LEAGUE που διοργανώνεται σε περισσότερες από 80 χώρες, ενώ οφείλει να σημειωθεί πως αποτελεί μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική παρέμβαση που καλλιεργεί ένα εκτενές εύρος δεξιοτήτων στους μαθητές/τριες, όπως ψηφιακές, κοινωνικές, συνεργατικές και δεξιότητες προγραμματισμού και έρευνας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourselfwith FLL Βέροιας, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της eduACT με το VeriaTechLabτης Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης της Βέροιας και την έμπρακτη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Η δομή του εκπαιδευτικού προγράμματος συνίσταται σε δύο φάσεις.

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη φάση, ενήλικες εθελοντές (εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και όσοι/ες ενδιαφέρονται για τη δημιουργική μάθηση των παιδιών) θα καταρτιστούν σε θέματα ρομποτικής, προγραμματισμού και περιεχομένου, με στόχο να αποτελέσουν τους προπονητές-μέντορες των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Η επιμόρφωση των προπονητών-μεντόρων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 17:30-19:30 και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 17:30-19:30 στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Κατόπιν, στη δεύτερη φάση του προγράμματος, τα παιδιά που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα διαμορφώσουν ομάδες, στις οποίες θα κληθούν να εργαστούν σε διάφορες θεματικές, να συνεργαστούν μεταξύ τους και να μάθουν από κοινού, υπό τον συντονισμό των προπονητών. Η διαδικασία διαμόρφωσης ομάδων θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου, ενώ το Σάββατο 04 Νοεμβρίου στις 11:00-13:00 οι ομάδες των παιδιών θα γνωρίσουν τους προπονητές-μέντορες με τους οποίους θα εργαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η συμμετοχή των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις είναι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://eduact.org/el/steam/

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλ.  23310-24494 (Γιώργος Μπίκας),
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  S.T.E.A.M. yourselfwith FLL:

μία Δράση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Εάν:

· είσαι από 9 έως 16 ετών

· σου αρέσει η εκπαιδευτική ρομποτική

· έχεις δημιουργικότητα, όρεξη και φαντασία και

· σου αρέσουν οι προκλήσεις;

τότε δήλωσε, δωρεάν, συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourselfwith FLL Βέροιας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής που σχεδίασε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση).

Ο στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσεις έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών με έναν παιγνιώδη τρόπο, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα ρομπότ με την υπόλοιπη ομάδα σου.

Που;Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις με την ομάδα και τον προπονητή σου θα γίνονται στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του VeriaTechLabτης Βιβλιοθήκης

Πότε;Οι συναντήσεις σας θα γίνονται κάθε εβδομάδα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του χώρου, την ημέρα και την ώρα που θα αποφασίσει από κοινού η ομάδα σου. Το Σάββατο 04 Νοεμβρίου στις 11:00-13:00 θα γνωρίσεις τον προπονητή, αλλά και την υπόλοιπη ομάδα σου στον χώρο της βιβλιοθήκης και…. ξεκινάμε!!!

Η δήλωση συμμετοχής, για νέους 9-16 ετών,  γίνεται στην παρακάτω φόρμα: http://eduact.org/form/view.php?id=74455

 

Επίσης, εάν:

· έχεις πάθος με τη μάθηση και τη τεχνολογία

· είσαι εκπαιδευτικός ή γονιός και

· σου αρέσει να αφιερώνεις χρόνο στα παιδιά;

τότε δήλωσε δωρεάν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourselfwith FLL Βέροιας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής που σχεδίασε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση).

Ο στόχος του προγράμματος είναι η συγκρότηση ομάδων παιδιών που θα προσεγγίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών με έναν παιγνιώδη τρόπο, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα ρομπότ. Η συνεισφορά σου στο πρόγραμμα θα είναι καταλυτική, καθώς ένας προπονητής είναι αυτός που θα συντονίζει και θα υποστηρίζει την ομάδα παιδιών που θα αναλάβει. Δεν χρειάζονται προηγούμενες γνώσεις ρομποτικής, καθώς θα μάθεις όσα χρειάζεσαι σε δύο σεμινάρια που θα υλοποιηθούν στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 17:30-19:30 και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 17:30-19:30.

Που;Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις με την ομάδα σου θα γίνονται στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του VeriaTechLabτης Βιβλιοθήκης.

Πότε;Οι συναντήσεις σας θα γίνονται κάθε εβδομάδα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του χώρου, την ημέρα και την ώρα που θα αποφασίσει από κοινού η ομάδα. Το Σάββατο 04 Νοεμβρίου στις 11:00-13:00 θα γνωρίσεις την ομάδα σου στον χώρο της βιβλιοθήκης και…. ξεκινάμε!!!

Η δήλωση συμμετοχής για τους προπονητές γίνεται στην παρακάτω φόρμα: http://eduact.org/form/view.php?id=73998

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλ.  23310-24494 (Γιώργος Μπίκας),
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb