A+ A A-

Εντυπωσιακή η πρώτη συγκέντρωση και ομιλία της Γεωργίας Μπατσαρά

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Δήμος μας αξίζει καλύτερα» η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά παρουσίασε τον συνδυασμό της «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ», σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα «Sala» του πολυχώρου «Ελιά» στη Βέροια.

Στην ασφυκτιά γεμάτη αίθουσα με δεκάδες όρθιους συμπολίτες, η Γεωργία Μπατσαρά παρουσίασε μεγάλο μέρος του προγράμματός της, ενώ κάλεσε τους κάθε ενεργό πολίτη να συμβάλλει με την άποψή του για την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και λειτουργίας του Δήμου Βέροιας.

«Ο αυτοδιοικητικός, ο δήμαρχος, βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Οφείλουν να τους αφουγκράζονται, να προσπαθούν να δίνουν λύσεις, να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και την ποιότητα της ζωής τους. Ο Δήμαρχος οφείλει να αντιμετωπίζει όλους  τους  πολίτες με πνεύμα δικαίου. Να στέκεται υπεράνω χρωμάτων και κομμάτων. κοινωνικών,  οικονομικών,  επαγγελματικών και φυλετικών διαφορών. Αυτή είναι η άποψή μου, η βαθειά δημοκρατική μου πεποίθηση, αυτή είναι η βασική αρχή του συνδυασμού μας και της παράταξης της Ν.Δ, η οποία μας στηρίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γεωργία Μπατσαρά, δείχνοντας το ύφος με τον οποίο πρόκειται να διοικήσει όταν ο λαός του Δήμου Βέροιας της εμπιστευτεί την διοίκηση.

 

Βελτίωση της καθημερινότητας

Αναφερόμενη στις προοπτικές και στα προβλήματα της καθημερινότητας, η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας επισήμανε πως «το έτος 2019 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έτος εκλογικών αναμετρήσεων, ελπίδων, αλλαγών και ανατροπών. Για μας και την παράταξή μας θα είναι έτος νίκης και επιτυχιών.

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 οι οποίες αγγίζουν τη σφαίρα του ενδιαφέροντος μας, καλούνται να αναδείξουν δημοτικές αρχές, οι οποίες θα οδηγήσουν τους δήμους στην 4ετία μιας νέας εποχής.

Οι δήμοι καλούνται να αναλάβουν νέους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτισμικούς ρόλους, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις της νέας , τρίτης, 10ετίας του 21ου αιώνα» και συμπλήρωσε:

«Προκλήσεις οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές κοινωνικές, δημογραφικές που για την αντιμετώπισή τους απαιτείται ολοκληρωμένη αστική στρατηγική η οποία θα απαρτίζεται  από ένα σύστημα αλληλένδετων δράσεων με στόχο τη μακροχρόνια βελτίωση, εξέλιξη και ανάπτυξη. (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. (Sustainable Urban Development)

Οι νέες δημοτικές αρχές που θα προκύψουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου  του 2019 καλούνται να αναλάβουν πρωτεύοντα και αποφασιστικό ρόλο στον τομέα αυτό.

 Ο δημότης και η δημότισσα ενδιαφέρονται για όλα όσα βελτιώνουν τις συνθήκες της δικής τους καθημερινότητας, των παιδιών τους και της οικογένειάς τους εν γένει. Δηλαδή, την ασφάλεια, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τα αδέσποτα, τους δρόμους, τα πάρκα, τις πλατείες, τους χώρους άθλησης, στάθμευσης, τους παιδικούς σταθμούς, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία».

 

«Δε  μπορούμε όμως να εθελοτυφλούμε…»

Η Γεωργία Μπατσαρά χωρίς να «μηδενίζει» το έργο που πρόσφεραν όσοι υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση, έκανε σκληρή κριτική στην σημερινή διοίκηση του Δήμου Βέροιας επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις της.

«Δεν έχουμε διάθεση να μηδενίσουμε το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, ούτε καν των προηγούμενων. Ο δήμος έχει συνέχεια και η κάθε δημοτική αρχή έχει τα θετικά και αρνητικά της. Άλλωστε η αναμέτρησή μας δεν είναι με το παρελθόν και τα προβλήματα που αυτό συσσώρευσε, αλλά με τις λύσεις τους, τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του παρόντος και πάνω απ’ όλα του μέλλοντος.

Δε  μπορούμε όμως να εθελοτυφλούμε, να στεκόμαστε αδιάφοροι απέναντι στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βέροια κι ο δήμος μας συνολικά, την εποχή που οι συζητήσεις για την Αστική Ανάπτυξη γίνονται με βάση την Ατζέντα του2030» και τόνισε η Υποψήφια Δήμαρχος:

«Έργα δεκαετιών ημιτελή και εγκαταλειμμένα ( Γέφυρα Κούσιου, Δρόμος Σέλι-άνω Σέλι, χώρος στάθμευσης στην κάτω Εληά, ασανσέρ, κυλιόμενες σκάλες, κολυμβητήριο κ.α. ).

Ρύπανση , υποβαθμισμένο περιβάλλον, εγκατάλειψη, συνθέτουν την εικόνα της πόλης. Παντού σκουπίδια, ακαθαρσίες, αδέσποτα περιφερόμενα στους δρόμους, σπασμένα πλακάκια, καμένες λάμπες, ιδιαίτερα σε αθλητικούς χώρους, απουσία χώρων στάθμευσης και πνευμόνων πρασίνου.

Το  σημείο αναφοράς της πόλης η ΕΛΗΑ  εικόνα  απογοήτευσης. Παντού τσιμέντο. Ο κλασικός περίπατος- βόλτα στην ανοίξεως,  εμποδίζεται από το φόβο των περιφερόμενων επικίνδυνων πλέον, αδέσποτων και  τη ρύπανση που προκαλούν.

Οι πλέον τουριστικές και διατηρητέες περιοχές της Βέροιας (Κυριώτισσα, Μπαρμπούτα, Βήμα Απ. Παύλου….) αποτελούν μνημεία αδιαφορίας και χείριστης εικόνας για τους τουρίστες που τις επισκέπτονται. Ακόμα και τα κοιμητήρια , δεν παρουσιάζουν την εικόνα που αρμόζει σε μια πολιτισμένη κοινωνία που σέβεται τους νεκρούς της.

Η  Βέροια πρέπει να αποκτήσει το κύρος που ταιριάζει στην ιστορία της . Ν’ ανθίσουν  λουλούδια στους δρόμους και τις μικρές,  έστω, πλατείες,  στην Εληά, στο Δημαρχείο, στο Ρολόι. Το χρώμα ν’ αντικαταστήσει το γκρίζο. Να γίνει μια πόλη όμορφη, φιλική στον πολίτη, σύγχρονη, ευρωπαϊκή».

 

Γιατί «Βέροια, ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ»

Κατά την ομιλία της, η Γεωργία Μπατσαρά αιτιολόγησε την ονομασία του συνδυασμού της «Βέροια, ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» και παράλληλα αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του τόπου μας.

« Η Βέροια είναι από τις λίγες ελληνικές και όχι μόνο πόλεις με συνεχή παρουσία στην ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στους γεωγραφικούς χάρτες  η Ημαθία παρουσιάζεται αφαιρετικά, ως μια μεγάλη καρδιά. Και σ΄ αυτήν την καρδιά, τον πρωταγωνιστικό, τον πρωτεύοντα ρόλο, τον έχει η ΠΡΩΤεύουσα πόλη, η Βέροια! Η καρδιά της  Μακεδονίας μας, η καρδιά, της καρδιάς  της  Ελλάδας!  Η Βέροια ενώνει. Από τη Βέροια ξεκινούν και στη Βέροια καταλήγουν όλοι οι δρόμοι για το δήμο μας και κατ΄ επέκταση ολόκληρη την Ημαθία, το σταυροδρόμι των οδικών αξόνων της Ελλάδας!» και επισήμανε:

 

 

«Στο δήμο μας βρίσκεται το φράγμα του Αλιάκμονα που αρδεύει τον κάμπο μας και δίνει ζωή και πόρους στους κατοίκους του, και η γέφυρα που ενώνει την Ημαθία. Έργα τεράστιας σημασίας για το δήμο μας που οραματίστηκε και υλοποίησε ο εθνάρχης μας, Κων/νος Καραμανλής τη δεκαετία του 1950.

 Στο δήμο μας αναπτύσσεται ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας, βασικοί πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας.  Στο δήμο μας βρίσκεται η Βεργίνα, η τρανή απόδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Στο δήμο μας βρίσκεται ο προϊστορικός οικισμός της Νικομήδειας και θα μπορούσα να αναφέρω πλείστους άλλους λόγους».

 

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι

Η Γεωργία Μπατσαρά κάτω από τα συνεχή χειροκροτήματα των εκατοντάδων παρευρισκόμενων, ανακοίνωσε και κάποιες από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματός της για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει ο τόπος του Δήμου Βέροιας και θα επιφέρουν την ανάπτυξη.  

Συγκεκριμένα ανέφερε ως άμεσους στόχους:

- στην οριζόντια δημοκρατική παρέμβαση στις δημοτικές υπηρεσίες, με στόχο τη γνωριμία μας, την ενημέρωσή μας, για δημιουργική και αποτελεσματική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού,  με πλήρη σεβασμό στις δυνατότητες και την προσωπικότητα των εργαζόμενων, των άμεσων συνεργατών του δήμου, μέσα από την ανάπτυξη σχέσεων, σεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

- Εκπόνηση σύγχρονου  στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης σε συνεργασία με Πανεπιστημιακή μονάδα  της χώρας.            

- Ενημέρωση για τα οικονομικά του δήμου

- Αξιολόγηση υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών.

- Εσωτερική αξιολόγηση, αναδιάρθρωση δομών, αρμοδιοτήτων  και υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες και βάσει των μελετών, με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του δήμου και σκοπό τις αποδοτικότερες και αποτελεσματικότερες  υπηρεσίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

- Χρησιμοποίηση της κοινωνίας της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών,  ώστε να γίνει η Βέροια « έξυπνη πόλη».

- Ανάπτυξη  δικτύου  Wi fi  σε ολόκληρη  την πόλη και σ’ ολόκληρο το δήμο.

- Προτυποποίηση και πιστοποίηση όλων των συστημάτων του δήμου  με χρήση σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων.

- R&D (Research and Developmen, ΈρευνακαιΑνάπτυξη). Λειτουργία τμήματος στο δήμο , που θα ασχολείται αποκλειστικά με ερευνητικά προγράμματα ανάπτυξης (ευρωπαϊκά και μη),  σε συνεργασία με επιστήμονες και πανεπιστημιακά τμήματα, για τη διασύνδεση έρευνας και αγοράς εργασίας (π.χ. εφαρμογή σε αγροτοδιατροφικό τομέα, ανάπτυξης επιχειρήσεων κλπ).

- Λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής του πολίτη για άμεσες παρεμβάσεις και δημιουργία στα πρότυπα ΚΕΠ με ηλεκτρονικές παρεμβάσεις.

- Ενεργοποίηση και απελευθέρωση,  στο μέγιστο δυνατό των υγιών, δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων των κοινωνικών, επιστημονικών, πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων, σωματείων και φορέων του δήμου, στηρίζοντας τις δράσεις τους και ενισχύοντας την ύπαρξή τους στις τοπικές κοινωνίες.

- Ανάλυση δεδομένων πληθυσμού και

- στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων μέσα από την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων κοινωνικών δομών και την ανάπτυξη νέων βραχυπρόθεσμα.

- Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε πόλη και χωριά, ώστε αυτοί να απολαμβάνουν τη βέλτιστη ποιότητα ζωής μέσα σ’ ένα πολιτισμένο περιβάλλον.

- Προώθηση της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης, με παραχώρηση στις κοινότητες εφοδίων και εργαλείων που  θα τις επιτρέψουν να αναπτύξουν τις δικές τους ιδιαίτερες δυνατότητες.                   

- Καλύτερες υπηρεσίες καθαριότητας σε όλα τα χωριά.

- Φροντίδα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς (κτιριακές φθορές, θέρμανση) συνεχής συντήρηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δήμου.

- Συνεχής συντήρηση και καθαριότητα των παιδικών χαρών.

- Συντήρηση-καθαριότητα των κοιμητηρίων και σχεδιασμός επέκτασης και λειτουργία νέων μακροπρόθεσμα.

- Συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση για θέματα ασφάλειας των πολιτών.

- Συνεργασία με την τροχαία για τη βιώσιμη κινητικότητα.

- Συμμετοχή του δήμου σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων  μας , του πολιτισμού και των προϊόντων  μας.

- Στήριξη και ενίσχυση των αθλητικών σωματείων και διεκδίκηση πανελλήνιων, πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων αθλητικών εκδηλώσεων.

- Αδελφοποιήσεις του δήμου με άλλους δήμους εσωτερικού και εξωτερικού.

- Ανάπτυξη πολιτικών για την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Βραχυπρόθεσμα  - Μεσοπρόθεσμα

Στοχεύουμε στην:

- Εξοικονόμηση και αύξηση πόρων πέρα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τον τακτικό προϋπολογισμό και δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης με αξιοποίηση:

-  1ον. Της ακίνητης περιουσίας του δήμου και

- 2ον.  Όλων των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, με μια νέα λογική, στηρίζοντας ενεργά και αποφασιστικά, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] και αξιοποιώντας διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης όπως ευρωπαϊκά προγράμματα ή χρηματοπιστωτικούς διεθνείς  οργανισμούς που αντιμετωπίζουν την αυτοδιοίκηση με αυξημένο ενδιαφέρον.

- Φυσικό αέριο στη Βέροια …νομίζω ότι η πόλη το δικαιούται και μάλιστα άμεσα.

- Συνεργασία στο βαθμό που μπορεί να εμπλακεί ο δήμος στην προώθηση και υλοποίηση του τεράστιου και μεγαλόπνοου έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας  και της Περιφέρειας «στα βήματα του Παύλου»

- Αξιοποίηση της ένταξης της πόλης στα δίκτυα «πόλεις με ποτάμια», «πόλεις με λίμνες»

- Διεκδίκηση απόκτησης του παλαιού δικαστικού Μεγάρου.

- Παραχώρηση για χρήση δημοτικών κτιρίων, και γενικά δημοτικής περιουσίας όπου υπάρχει δυνατότητα σε πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς ώστε αυτά να αξιοποιούνται δημιουργικά και αποτελεσματικά.

- Λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου.

- Αξιοποίηση επιτέλους  της «Αμάλθειας», στο βαθμό που εμπλέκεται ο δήμος .σε συνεργασία με τους άλλους εταίρους.

Τέλος Μακροπρόθεσμο πρόγραμμά μας είναι

- Αποπεράτωση των ημιτελών έργων στο μέτρο του δυνατού

- Σχεδιασμός και θεμελίωση νέων έργων

-  Δημιουργία χώρων αναψυχής για όλους τους πολίτες.

-  Αξιοποίηση των χώρων των στρατοπέδων που δε φιλοξενούν πρόσφυγες.

- Αξιοποίηση της κοίτης του Τριποτάμου  σ’ όλο της το μήκος και του φράγματος του Αλιάκμονα.

- Ανάδειξη του μνημείου που βρίσκεται στο φράγμα  εις μνήμην του εθνάρχη Καραμανλή καθώς και του τάφου που υπάρχει εκεί.

- Συντήρηση , αναπαλαίωση και ανάδειξη των διατηρητέων στις συνοικίες της  Μπαρμπούτας και της  Κυριώτισσας.

- Κατασκευή έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στις κοινότητες του δήμου μας που δεν υπάρχουν.

- Συνεργασία με την Π.Κ.Μ για την κατασκευή σύγχρονου οδικού δικτύου που θα συνδέει τη Βέροια με τη Βεργίνα

- Την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες  και τους κοινωνικούς φορείς,  με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, η οποία βέβαια πρέπει να εκσυγχρονιστεί.  Παρεμβάσεις στην κεντρική εξουσία με προτάσεις – τροπολογίες  όπου κρίνουμε απαραίτητο ώστε να πάψουν τα αδέσποτα να είναι το μεγάλο πρόβλημα της πόλης. Το πρόβλημα αυτό δε λύνεται από τη μια μέρα στην άλλη . Απαιτεί ευαισθησία και σωστό σχεδιασμό. Έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς και οφείλουμε να σεβαστούμε τις συνθήκες ευζωίας τους. Πάνω από όλα όμως απαιτείται φιλοζωϊκή παιδεία και κουλτούρα. Τα ζώα συντροφιάς δεν είναι παιχνίδια που τα προσφέρουμε ως δωράκι στα παιδιά μας ή και στον εαυτό μας και όταν τα βαρεθούμε τα πετάμε έξω από το σπίτι μας, ως ανεπιθύμητα.

 

Τα πρώτα 18 ονόματα

Πριν ολοκληρώσει την ομιλία της, η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας ανακοίνωσε 17 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι έγιναν 18 με την αυθόρμητη συμμετοχή του Στάθη Κελεσίδη από τη Νικομήδεια.

«Ο συνδυασμός μας αποτελείται από νέα, άφθαρτα, έντιμα άτομα, που διακρίνονται για την ποιότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους, και είναι καταξιωμένα και διακεκριμένα στον επαγγελματικό τους χώρο και στην κοινωνία.

Συνθέτουμε δημιουργικά τη γνώση, την εμπειρία, το ρεαλισμό, την υπομονή και τη «σοφία» των παλαιότερων και μεγαλύτερων, με την ορμή, τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό, το ρομαντισμό της νιότης. Κοινός μας παρανομαστής η αγάπη μας για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Η διάθεση για σκληρή συλλογική δουλειά και προσφορά».

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν οι: Γεροντίδης Σάκης (δάσκαλος καράτε), Λιλιόπουλος Κώστας (επιχειρηματίας- αγρότης), Παπαδόπουλος Κλήμης (δάσκαλος, Διευθυντής του 3ου δημοτικού σχολείου Μακροχωρίου), Παρασκευάς Κώστας (στρατιωτικός), Πυρινός Δημήτρης (δάσκαλος, Διευθυντής δημοτικού σχολείου Βεροίας), Σαββίδης Γιώργος (νοσηλευτής), Σαμαράς  Αντώνης (καρδιοεπεμβατικός γιατρός Νοσοκομείου Βέροιας), Σοφιανίδης Μάνος (δικηγόρος), Τριανταφυλλίδης Νίκος (δικηγόρος), Αλεξίου Κατερίνα (υπάλληλος Ο.Α.Ε.Δ.), Δασκαλοπούλου Ελένη (υπάλληλος Ο.Α.Ε.Δ.), Καρατζιούλα Κατερίνα (επιχειρηματίας), Κασιάρα Ιουλία (επιχειρηματίας), Μουρτζίλα Βασιλική (συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος), Μπάκου Αμαλία (νοσηλεύτρια), Ορταντζόγλου Μιρέλλα (δικηγόρος) και Τζήμα Συρμούλα (δικηγόρος, εκπαιδευτικός).

Στην ομιλία της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Συνδυασμού «Βέροια, ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ», της Υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, οι πολιτευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο πρώην Βουλευτής και Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μιχάλης Χαλκίδης και πολλοί άλλοι.

Τέλος πριν την έναρξη της ομιλίας της Γεωργίας Μπατσαρά, διαβάστηκαν μηνύματα του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, του επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές Νικήτα Κακλαμάνη και του μέλους της κεντρικής επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, βουλευτή Καρδίτσας, Κώστα Τσιάρα.

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb