A+ A A-

Το νέο brand που επαναπροσδιορίζει το Ελατοχώρι

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, του Συλλόγου Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, των τοπικών φορέων του Ελατοχωρίου και των σπουδαστών του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων», που εκπονείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Rutgers University των Η.Π.Α., διοργανώθηκε το η διημερίδα «Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι» το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου στο Ελατοχώρι Πιερίας.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να παρουσιασθεί στο ευρύ κοινό η προτεινόμενη νέα, ολιστική τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου, που να βασίζεται στο τσάι Oλύμπου (sideritis scardica) που καλλιεργείται στην περιοχή.

Το νέο τουριστικό προϊόν, με έμβλημα το τσάι Ολύμπου, περιλάμβανε οργανωμένες δράσεις σχετικές με τη γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον, βοτανικούς κήπους, επισκέψιμα τουριστικά αγροκτήματα, εικαστικά δρώμενα και εκθέσεις καθώς και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης.

Η σύνδεση όλων των προαναφερομένων δράσεων, όλες βασισμένες στην τοπική παράδοση, δημιούργησε μία ισχυρή και συνεπή ιστορία ικανή να προσελκύει το επιθυμητό προφίλ επισκεπτών και να διαμορφώσει τη νέα εικόνα του Ελατοχωρίου.

 Το εκπονούμενο πρόγραμμα κορυφώθηκε με ένα διήμερο εκδηλώσεων, μέσω του οποίου έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό το νέο σήμα κατατεθέν (brand) του Ελατοχωρίου. Ειδικότερα, το ιστορικό συμπόσιο το βράδυ της 26ης Μαΐου «ταξίδεψε» γαστρονομικά τους συμμετέχοντες στην εποχή του Ομήρου και της Μούσας Καλλιόπης, δίνοντας μια «πρόγευση» για τη νέα  τουριστική ταυτότητα του Ελατοχωρίου.

Ομιλητές ήταν οι:

- Δρ. Νότης Αργυρίου, ερευνητής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ με θέμα:  Οι τροφές της Πιέριας Γης (τσάι, κάστανο, βελανίδι, καρύδι, κεράσι, μαύρος χοίρος)

- Μιλτιάδης Μυτελέτσης, αρχαιολόγος Ε.Φ.Α. Πιερίας με θέμα: Το πολιτισμικό περιβάλλον της Πιερίας κατά την αρχαιότητητα

- Chef Τάσος Χριστόπουλος με θέμα: Προσδιορίζοντας τη γαστρονομική ταυτότητα του Ελατοχωρίου

- Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, δ/ντής Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων και η ομάδα των εκπαιδευτών του προγράμματος Εναλλακτικού Τουρισμού με τους εκπαιδευόμενους με θέμα: Από τη θεωρία στην πράξη: η ιδέα και η εφαρμογή του προγράμματος Εναλλακτικού Τουρισμού στην περίπτωση του Ελατοχωρίου.

- Το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Νικέλλη έγινε το Iστορικό Συμπόσιο και δρώμενο «Νόστιμον ‘Ημαρ».

Νόστιμον Ήμαρ ονομάζει ο Όμηρος την επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Την επιστροφή στον τόπο μας, στις μυρωδιές και στις γεύσεις που με νοσταλγία αναπολούμε.

Τελευταία τροποποίηση στις

Κοτοπουλα Μελικιώτη

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb