A+ A A-

ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αλήθεια και έργο για την Ημαθία. Οι δεσμεύσεις μου για την επόμενη μέρα

Σε μία μοναδική σε όγκο και σε παλμό συγκέντρωση, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Απόψε εδώ είναι η Ημαθία. Η Ημαθία που είναι αποφασισμένη όσο ποτέ. Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, στηρίζει την ευθύνη και την αλήθεια. Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω καθαρά πρόσωπα. Καθαρούς ανθρώπους. Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες που πιστεύουν σε αρχές και αξίες, που έχουν μάθει να δίνουν το λόγο τους και να τον κρατάνε. Ανθρώπους δημιουργικούς, ενεργούς πολίτες, ανθρώπους της εργασίας, της αγροτιάς», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μέσα σε ένθερμες εκδηλώσεις από την πλευρά των πολιτών, ο υποψήφιος Βουλευτής, τόνισε με έμφαση ότι «για μένα, η στήριξη, η εμπιστοσύνη και η αγάπη σας είναι το πιο μεγάλο δώρο. Την ζω καθημερινά, την έζησα όλη αυτή την προεκλογική περίοδο. Την Κυριακή η Ημαθία επιλέγει Βουλευτή. Σας ζητώ να είμαι η δική σας επιλογή. Μια επιλογή για την οποία θα είστε περήφανοι, μια επιλογή αλήθειας, ελπίδας και προοπτικής για την επόμενη μέρα. Είμαι εδώ, μαζί σας. Στα δύσκολα δεν έχω κρυφτεί ποτέ μου. Δίνω μαζί σας αυτή τη μάχη για τον τόπο μας, για την Ελλάδα, για τον πολίτη. Έτσι όπως έμαθα, έτσι όπως με ξέρετε.

Με αλήθεια και με έργο για τον πολίτη και την Ημαθία».

Ο κ. Βεσυρόπουλος  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της σημασίας της για την Ελλάδα, τονίζοντας:

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τυπώνει χρήμα, πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2016 και αν χρειαστεί, θα παραταθεί. Το χρήμα αυτό θα διατεθεί για την αγορά κρατικών ομολόγων από τις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα έχουν χρήμα, σημαίνει ότι τα επιτόκια θα πέσουν, σημαίνει ότι θα υπάρχουν φθηνά δάνεια για τις επιχειρήσεις, θα χρηματοδοτηθούν επενδύσεις. Σημαίνει ότι θα αυξηθεί η ζήτηση, θα χαλαρώσει η πολιτική της λιτότητας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 33 δις θα διατεθούν για την αγορά ελληνικών ομολόγων μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει ασφάλεια εξόδου στις αγορές, σταθεροποίηση της οικονομίας για μια χώρα με μεγάλο δημόσιο χρέος όπως εμείς. Ποια είναι όμως η προϋπόθεση. Προϋπόθεση είναι να κλείσουμε την αξιολόγηση, κάτι που ο Σύριζα απορρίπτει. Σημαίνει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία για την προληπτική πιστωτική γραμμή με τους εταίρους μας. Σημαίνει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας ως χώρα. Αυτή τη μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται, με την αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν πρέπει να την χάσουμε. Για αυτό και έχει μεγάλη σημασία η ψήφος σας την Κυριακή».

Ο κ. Βεσυρόπουλος άσκησε έντονη κριτική στο Σύριζα λέγοντας:

«Αυτοί που πιστεύουν ότι θα εκβιάσουν την Ευρώπη σας λένε ψέματα, θέλουν να σύρουν τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια. Αυτοί που λένε ότι δεν θα κλείσουν την αξιολόγηση, δεν θα πάρουν τη δόση των 7,5 δις ευρώ για να πληρωθούν τα ομόλογα του Μαρτίου, δεν είναι μόνο ανεύθυνοι, είναι επικίνδυνοι. Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, να δίνει χρήμα στις τράπεζες και από εκεί στην πραγματική οικονομία.

Δεν γνωρίζουν ότι παραμονή στο ευρώ προϋποθέτει τήρηση των υποχρεώσεων μας και των κανόνων που ισχύουν για όλες τις χώρες».

 

 

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών τις εγγυάται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού διασφαλίστηκαν με τη δανειακή σύμβαση που περιελάμβανε και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη δανειακή σύμβαση που ήθελε να σκίσει ο κ. Τσίπρας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες, όσο η χώρα παραμένει στην ευρωζώνη και έχει τη στήριξη και τη διασφάλιση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Καλώ το Σύριζα να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τις καταθέσεις των πολιτών, γιατί όταν διαρρέουν πληροφορίες είτε ότι θα χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις ή ότι θα επιβάλλουν φόρο σε κάθε συναλλαγή, αυτό κάνουν», επισήμανε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες και ρεαλιστικές δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα αναφερόμενος:

-στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις στο 15%.

-στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα στο 33%.

-στη στήριξη των επιχειρήσεων, των εμπόρων και των επαγγελματιών μέσα από τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε για τους αγρότες και για τους κτηνοτρόφους, χαρακτηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα, ως πυλώνα ανάπτυξης για την Ημαθία.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Πάνω από 20 δις ευρώ είναι διαθέσιμα για τη χώρα μας , μέσα από τους πόρους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία, για να αναδιοργανώσουμε σε νέες, υγιείς βάσεις τη γεωργία και την κτηνοτροφία μας. Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Τα 14 δις ευρώ των ενισχύσεων δεν μπορεί να πηγαίνουν σε αγρότες του καναπέ. Οι ενισχύσεις πρέπει να δίνονται σε αυτούς που πραγματικά καλλιεργούν τη γη, στους πραγματικούς αγρότες. Αυτούς που ματώνουν και ιδρώνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους κτηνοτρόφους. Οι ενισχύσεις θα είναι συνδεδεμένες με το ζωικό τους κεφάλαιο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν 6 δις ευρώ από τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αυξηθεί το αγροτικό εισόδημα, να συσταθούν ομάδες παραγωγών που θα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, προκειμένου οι ίδιοι να μπορούν να προωθούν τα προϊόντα τους. Να μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και μονάδες μεταποίησης αγροτικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων, δίνοντας τους προστιθέμενη αξία. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας έχουν ένα μόνο δρόμο, μία μόνο επιλογή για να αυξήσουν το εισόδημά τους. Να αξιοποιήσουν τους πόρους της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και να προσανατολιστούν οι ίδιοι προς την αγορά, να είναι αυτοί που θα διαθέτουν και θα προωθούν απευθείας τα προϊόντα τους».

 

 

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των πολιτών, έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας:

«Η δική μου δύναμη είστε εσείς, οι πολίτες της Ημαθίας. Την Κυριακή το δικό σας μήνυμα πρέπει να είναι το πιο δυνατό. Η δική σας ψήφος θα κάνει τη διαφορά. Η Ημαθία θα επιλέξει βουλευτή. Με απόλυτο σεβασμό και συναίσθηση, σας ζητάω μια ψήφο καρδιάς και εμπιστοσύνης. Ξέρετε ότι δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Προτιμώ να μιλώ με τα έργα και τις πράξεις. Τη στήριξη σας θα την μετατρέψω σε καθημερινό αγώνα. Σας οφείλω πολλά. Πάντα θα κοιτάζω πίσω μου. Για να θυμάμαι από που ξεκίνησα, για να θυμάμαι ποιοι με στήριξαν και με στηρίζουν. Γιατί όλοι με γνωρίζετε και σας γνωρίζω καλά. Ξέρετε ότι όταν δίνω το λόγο μου, τον κρατώ.

Σήμερα εδώ από τη Βέροια, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της Ημαθίας. Ένα μήνυμα που αποτελεί δέσμευση για την επόμενη μέρα.

Ο Αποστόλης ο Βεσυρόπουλος σας δίνει το λόγο του, ότι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας θα την μετατρέψει σε έργο για την Ημαθία, για τον πολίτη. Έχω σιδερένια θέληση και αποφασιστικότητα. Είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω δυναμικά, να είμαι η δική σας καθαρή και δυνατή φωνή στη Βουλή. Πάμε μαζί. Για την Ημαθία μας. Συνεχίζουμε μαζί. Με αλήθεια και έργο. Με μεγαλύτερη δύναμη. Με χαμόγελο».

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb