ΒΕΓΓΟΣ ΕΝΔΙΑΜ.
A+ A A-

Μους σοκολάτας με φράουλες

Θες φράουλες; Ναι. Θες σοκολάτα; Ναι. Σού ’χω γλυκό, και τι γλυκό. Θέλει 20 λεπτά να γίνει και μετά στο ψυγείο να μείνει. Θες; Ναι!

Υλικά

- 300 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος) + λίγες επιπλέον για το γαρνίρισμα, καθαρισμένες και πλυμένες (βλ. συμβουλή)

- 500 γρ. κουβερτούρα, περίπου 55% κακάο

- 500 ml κρέμα γάλακτος, 35 - 36% λιπαρά

Μερίδες 8               Προετοιμασία 20΄               Αναμονή 2 - 3 ώρες

Διαδικασία: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, τα οποία βάζουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια μικρή κατσαρόλα και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Περιχύνουμε με τον καυτό πολτό την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα, ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι). Προσοχή μη σφίξει πολύ και γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα στο μείγμα σοκολάτας - φράουλας, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε τη μους σε 8 μικρά ποτήρια ή μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει, για 2 - 3 ώρες. Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φράουλες και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με άχνη ζάχαρη.

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb