ΒΕΓΓΟΣ ΕΝΔΙΑΜ.
A+ A A-

Κοτόπουλο με μπάμιες στη γάστρα

Οι μπάμιες σε συνδυασμό με το λευκό και ουδέτερο κρέας του κοτόπουλου, και μάλιστα στη γάστρα, μας δίνουν ένα από τα πιο γευστικά πιάτα του καλοκαιριού.

Υλικά
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 
  • 4 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 750 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες και πλυμένες
  • 400 ml  νερό
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη 
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός,ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 4                 Προετοιμασία 15΄                Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα                  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε αρκετό αλατισμένο νερό. Ζεματίζουμε τις μπάμιες για 5 - 6 λεπτά και τις σουρώνουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τις μερίδες κοτόπουλου στο λάδι, γυρίζοντάς τες απ’ όλες τις πλευρές. Τις βάζουμε σε μια γάστρα. Τσιγαρίζουμε και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε και αυτό στη γάστρα.

Τακτοποιούμε και τις μπάμιες στο σκεύος και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Αφήνουμε ναπέσει η θερμοκρασία του φαγητού, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb