ΒΕΓΓΟΣ ΕΝΔΙΑΜ.
A+ A A-

Στραπατσάδα «χωριάτικη»

Δεν πετάμε τίποτα. Ούτε τη χωριάτικη, εννοείται, την οποία μεταποιούμε σε νοστιμότατο καγιανά.

Υλικά

    2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της

    2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

    4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

    λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Μερίδες 2                    Προετοιμασία 5΄                     Μαγείρεμα περίπου 14΄

Διαδικασία: Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε το αγγούρι και τις ελιές και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι (τα τρώμε σκέτα ή συνοδεύουμε τη στραπατσάδα με αυτά). Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.

Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα. Σοτάρουμε για 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά, ένα-ένα και ολόκληρα, ανακατεύοντας για να σπάσουν οι κρόκοι και να αναμειχθεί το ασπράδι με τα υλικά.

Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Μοιράζουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το αγγούρι και τις ελιές που αφήσαμε ή με μια ντοματοσαλάτα και ψωμί ή φρυγανιές.

Συνοδεύουμε με μια κρύα μπίρα lager. 

Συμβουλή

Αν η ποσότητα της σαλάτας είναι λίγη, συμπληρώστε με λίγη κομμένη ντομάτα ή 1 πιπεριά.

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb