A+ A A-

Το ταξίδι της "βασίλισσας" ξεκίνησε...

Η Βέροια ξεκίνησε το ταξίδι της. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής , από το Σάββατο βράδυ είναι και τροπαιούχος καθώς πήρε το κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας. Όπως την αγωνιστική περίοδο 2002-2003 που κατέκτησε το ντάμπλ (και το κύπελλο Ελλάδος ερασιτεχνών), έτσι και φέτος.

Αναγεννιέται από την τέφρα της…

Τότε τα οικονομικά δεδομένα ήταν διαφορετικά. Μια διοίκηση με επικεφαλής τον Κώστα Γκαβαϊσέ που στηριζόταν στην συμμετοχή του κόσμου, καθώς ναι μεν κάποιοι παράγοντες έβαλαν χρήματα, όμως δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα που υπάρχει σήμερα. Κοινό σημείο του τότε και του σήμερα; Η αγάπη για τη «βασίλισσα» του Βορρά…

 

Το Σάββατο έγινε ένας καλός τελικός. Χωρίς ακρότητες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς αντεγκλήσεις στις κερκίδες και κάποιες μεμονωμένες ύβρεις, είναι συγχωρεμένες. Πάντως ο τελικός του Σαββάτου που έγινε στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας, διεξήχθη για πρώτη φορά υπό το φως των προβολέων.

 

Κάτι που προκάλεσε έπαρση και «ένωσε» τους φιλάθλους και των δύο ομάδων, ήταν το εμβατήριο για τη «Μακεδονία ξακουστή…». Όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα του σταδίου, τότε όλοι φίλαθλοι τραγουδούσαν και κτυπούσαν ρυθμικά παλαμάκια…

Δεν ήμουν κοντά για να δω αν κτυπούσε παλαμάκια και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου που ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είμαι βέβαιος όμως πως δεν θεώρησε όλους αυτούς πως είναι …φασιστοειδή(!!!), όπως τους αποκαλεί ο συντοπίτης του Νίκος Καρανίκας και άλλοι Καρανικοπολάκηδες….

 

Ο εκφωνητής των συνθέσεων των δυο φιναλίστ χρεώνεται με …κίτρινη κάρτα. Ανάγνωσε πρώτα την σύνθεση των Τρικάλων και μετά της Βέροιας. Καταλήγοντας ανέφερε: «Προπονητής της ομάδας ΜΑΣ ο Σάκης Θεοδοσιάδης…».

Ρε φιλαράκι διοργανωτής του κυπέλλου είναι η ΕΠΣ Ημαθίας και όχι η Βέροια. Γι αυτό δεν υπάρχουν τα «μας» και τα «σας».

 

Καταλυτικό ρόλο στην φετινή πορεία της Βέροιας έπαιξαν δύο ποδοσφαιριστές. Δύο πραγματικοί αρχηγοί. Πέρα από την αγωνιστική τους συνεισφορά, ο Αλέξανδρος Βεργώνης και ο Στέλιος Μαραγκός ήταν αυτοί που εξέπεμπαν σεβασμό στους υπόλοιπους παίκτες. Δύο παίκτες που «πόνεσαν» για την φανέλα της βασίλισσας.

 

Βαρύ το όνομα της Βέροιας και πολλοί είναι αυτοί που το εκφράζουν δημόσια. Το έζησα σε ολόκληρη την φετινή αγωνιστική περίοδο για το πρωτάθλημα, το ξανάνιωσα στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, κατά την διάρκεια της δεξίωσης της ΕΠΣ στις δύο φιναλίστ του κυπέλλου.

Ο προπονητής των Τρικάλων Δημήτρης Πρίντζιος μίλησε για τη μεγάλη στιγμή της καριέρας του να βρεθεί αντίπαλος με τη Βέροια. Όπως είπε από μικρός ήταν φανατικός φίλαθλος της «βασίλισσας» καθώς ο πατέρας του και οι συγχωριανοί του (Νεοχώρι Αλεξάνδρειας) παρακολουθούσαν ανελλιπώς τις αναμετρήσεις της Βέροιας και μυήθηκε από αυτούς την …βεροιοφροσύνη τους .

 

Μυστικό της φετινής πορείας των κατακτήσεων ήταν το πολύ καλό οικογενειακό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα της Βέροιας. Αυτοί που ήταν κοντά της, όπως ο Αχιλλέας Μπίκας, ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γιώργος Μεταξάς, φρόντισαν να κρατήσουν τις ισορροπίες, και να «φλτράρουν» τα καλά και τα στραβά, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανισότητες μεταξύ των παικτών. Παράλληλα και ο Σάκης Θεοδοσιάδης και ο προκάτοχός του Νίκος Παπανώτας, ήταν δίκαιοι με τις επιλογές τους ή αν θέλετε μπορεί να έκαναν και λανθασμένες επιλογές, αλλά όχι με σκοπιμότητα ώστε να προκαλέσουν αισθήματα αδικίας.

 

Το αναφέρω ως είδηση για όσους δεν το γνωρίζουν. Από την συμμετοχή τους στον τελικό με αντίπαλο τη Βέροια, τα Τρίκαλα δεν βγήκαν χαμένα. Μπορεί να μην κατέκτησαν το τρόπαιο, πήραν όμως το «εισιτήριο» για τον θεσμό του κυπέλλου ως εκπρόσωπος της Ημαθίας σε πανελλήνιο επίπεδο.

Επειδή η Βέροια θα συμμετάσχει στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς θα γίνει ΠΑΕ, στο ερασιτεχνικό κύπελλο Ελλάδος την ΕΠΣ Ημαθίας θα εκπροσωπήσει ο Μέγας Αλέξανδρος ως φιναλίστ.

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην «Κερκίδα» της Δευτέρας 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb