A+ A A-

Ωραία γιορτή, αλλά να τιμηθούν παράγοντες που "μάτωσαν" για τις ομάδες μας

Την προηγούμενη Κυριακή έγινε η 1η Γιορτή Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Ημαθίας. Μια γιορτή η οποία είχε απόλυτη επιτυχία και στην οργάνωση και σε προσέλευση κόσμου.

Όμως έχω να κάνω και μερικές παρατηρήσεις, χωρίς αυτό να αποτελεί υποβάθμιση της πετυχημένης προσπάθειας από την διοίκηση της ΕΠΣ.

Οι παρατηρήσεις μου έχουν να κάνουν μόνο για πρόσωπα τα οποία στην 1η Γιορτή θα έπρεπε να τιμηθούν. Θα αναφέρω κάποιους επιγραμματικά:

Ο παλαιός Πρόεδρος της Βέροιας, ο Κώστας Γκαβαϊσές, ο οποίος επί θητείας του έφερε με τη «βασίλισσα» του βορρά το πρώτο κύπελλο Ελλάδος ερασιτεχνών.

Κοντά στον Κώστα Γκαβαϊσέ, νομίζω ότι έπρεπε να τιμηθούν παράγοντες οι οποίοι κυριολεκτικά «μάτωσαν» οικονομικά προσφέροντας μέσω των ομάδων τους, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Τέτοιοι παράγοντες είναι ο Αριστείδης Ματσούκας (Αγκαθιά), ο Διονύσης Βούλγαρης (Μακροχώρι), ο Στέργιος Μπούθας (Νεόκαστρο), ο Τάκης Παπαδόπουλος (Τρίκαλα) και ο Απόστολος Μπέκας (Νάουσας). Παράγοντες που κράτησαν ψηλά το ποδόσφαιρό μας με τις ομάδες τους που αγωνίστηκαν στα πρωταθλήματα της Δ΄ Εθνικής.

Όμως για να γινόταν κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ξεπεραστούν προσωπικές …αγκυλώσεις κάποιων παραγόντων που βρίσκονται εντός της διοίκησης της ΕΠΣ.

 

Και για να μην βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα, επαναλαμβάνω. Σε γενικές γραμμές η γιορτή πήγε πολύ καλά. Και εύχομαι την επόμενη χρονιά και με την γνώση του χθες, να διοργανωθεί μια άψογη σε όλα τα επίπεδα εκδήλωση.

 

Η διοίκηση της Αγκαθιάς έκανε φάουλ και παίρνει κίτρινη κάρτα. Στην 1η Γιορτή ποδοσφαίρου οι διοργανωτές είχαν ρεζερβέ πρώτο τραπέζι πίστα, για τους εκπροσώπους της Νίκης. Όμως κανένας εκπρόσωπος της ομάδας του Ρουμπλουκιού δεν εμφανίστηκε και έτσι μετά από ώρες το τραπέζι δόθηκε σε άλλους επισκέπτες.

Να διευκρινίσω πάντως πως οι άνθρωποι της Αγκαθιάς αγόρασαν έναν αριθμό προσκλήσεων ενισχύοντας οικονομικά την εκδήλωση.

 

Επιχειρήσεις της Βέροιας και όχι μόνο, με διάφορες χορηγίες βρίσκονται κοντά στις ομάδες μας. Πρόσφατα διάβασα πως οι ιδιοκτήτες του Φροντιστηρίου «ΕΝΑ» Βασίλης Πετρομελίδης και Λάζαρος Γιοπλάκης πρόσφεραν καινούργιες στολές στα τμήματα της ΓΕΒ 2011.

Μπράβο τους και μπράβο σε όσους κάνουν ανάλογες χορηγίες στα σωματεία της Ημαθίας.

 

Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση με τη κοπή της πίτας των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΓΑΣ-ΠΑΕ Βέροια. Η προσέλευση των «αστέρων» του παρελθόντος ήταν μεγάλη και η ατμόσφαιρα ζεστή. Εάν κάποιος θα ήθελε να καταγράψει μια παρατήρηση, θα έλεγε πως έπρεπε στην εκδήλωση να είναι παρούσα και μια αντιπροσωπεία παικτών της «βασίλισσας» και όχι μόνο η διοίκησή της.

Ήταν ευκαιρία ποδοσφαιριστές που δεν κατάγονται από την Ημαθία, να γνωρίσουν ανθρώπους, ποδοσφαιριστές, που δημιούργησαν το μεγάλο όνομα της «βασίλισσας» του βορρά.

 

Ένας παλαιός ποδοσφαιριστής της Βέροιας ο οποίος κατάγεται από την Κόρινθο, δεν ξεχνάει τα χρόνια που πέρασε στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Ο λόγος για τον Σάκη Περαχωρίτη ο οποίος μάλιστα θα έστελνε 30 κιλά λάδι για να μπουν στην κλήρωση των δώρων, αλλά λόγω πολλών επαγγελματικών ασχολιών, τελικά δεν πρόλαβε να στείλει.

Σάκη στείλε εσύ το λάδι και ο Παπατζίκος θα βρει τον τρόπο να το αξιοποιήσει σε μια προσεχή εκδήλωση. Άλλωστε δεν χαλάει!!!

 

Ένας καλός φίλος των παλαιμάχων της Βέροιας θεωρείται ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο «αρχηγός» έστειλε τα χαιρετίσματά του στους παλαίμαχους της «βασίλισσας», με την ευκαιρία της εκδήλωσής τους.

Άλλωστε βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο Θοδωρής θα ξαναζητήσει την ψήφο του λαού για να επανεκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Γι αυτό δηλώνει παρόν, έστω και τηλεγραφικά!!!

 

Συναντήσεις της στιγμής και άκρως ποδοσφαιρικές, «βαμμένες» στα …rossoblu. Βύλλης Γαλανομάτης, Δημήτρης Τουτουτζίδης, Παναγιώτης Τσίρης, Τόλης Τσαμήτρος και Γιώργος Χατζάρας.

Ο καθένας από το δικό του μετερίζι πρόσφερε και προσφέρει στη Βέροια.

 

Έναν 22χρονο πανύψηλο τερματοφύλακα απόκτησε η Βέροια. Τον Γιάννη Πάντο ο οποίος ήρθε στη Βέροια μετά από συστάσεις του παλαιού τερματοφύλακα της «βασίλισσας» Κυριάκου Μιχαηλίδη.

Και όταν οι εισηγήσεις γίνονται από «ειδικούς», θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως πρόκειται για μια καλή μεταγραφή που σύντομα θα φανεί στους αγωνιστικούς χώρους.

Υ.Γ.: Περιπίπτοντος να ευχηθώ στον Κυριάκο Μιχαηλίδη καλή επιτυχία στις εκλογές του Μαΐου, καθώς θέτει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Κοζάνης.

 

Διεθνή φιλικό αγώνα θα δώσουν τον άλλο μήνα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Βέροιας. Όπως πληροφορήθηκα, στις 11 ή 18 Μαρτίου θα επισκεφθούν την περιοχή μας, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της περιοχής του Δήμου Δερύνειας Κύπρου. Έτσι θα αξιοποιήσουν την παρουσία τους στη Βέροια με ποδόσφαιρο και ξεναγήσεις στη Βεργίνα και στα μνημεία της πρωτεύουσας της Ημαθίας.

Υ.Γ: Να υπενθυμίσω πως στην Δερύνεια δολοφονήθηκε στις 14 Αυγούστου 1996 από τους «Γκρίζους Λύκους» της Τουρκίας ο Σολωμός Σολωμού.

Το "Κοκτέιλ" δημοσιεύτηκε στην "Κερκίδα" της Δευτέρας

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb