A+ A A-

Ήταν λάθος η επιλογή του Σκουτάρεως σε σχέση με αυτήν της Νίκης Αγκαθιάς;

Για πρώτη φορά φέτος η Βέροια πάει να κάνει το σερί. Βέβαια για να το πετύχει, πρέπει να ξεπεράσει ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο, αυτό του Άρη Παλαιοχωρίου. Μία πολύ καλή ομάδα την οποία είδα προσωπικά στην φιλική αναμέτρηση με τη Βέροια, που έγινε στο ορεινό χωριό Χολομώντα.

Θεωρώ πως τρεις είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν επάξια την πρώτη θέση. Η Βέροια, το Παλαιοχώρι και ο Αγροτικός Αστέρας. Τρεις ομάδες που έχουν δυναμική… Αρχικά φάνηκε πως κάτι μπορεί να κάνει και η Τρίγλια, αλλά άρχισε να χάνει βαθμούς. Επίσης και η Αγκαθιά έχει πολλές δυνατότητες, όμως κάπου τα «χαλάει» στην έδρα της στην οποία δεν πέτυχε νίκη.

 

Ο Σταύρος Κωστογλίδης φαίνεται πως έκανε καλή δουλειά στον σχεδιασμό της ομάδας, αλλά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν πως η Αγκαθιά είναι ικανότερη στους εκτός έδρας αγώνες. Και συνήθως σε μια τέτοια περίπτωση βγαίνει το συμπέρασμα πως έχει πρόβλημα στις κλειστές άμυνες.

Βέβαια όλα αυτά διορθώνονται, αν φυσικά πρέπει να αλλάξει τόσο σημαντικά η αγωνιστική φιλοσοφία…  

 

Εγκρίθηκε από την ΕΠΟ η μετονομασία της Ελπίδας Σκουτάρεως σε Π.Σ. Βέροια. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην ΕΠΣ Ημαθίας, αλλά βάσει άρθρου του ΚΑΠ, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νέο όνομα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Έτσι η νέα «Βέροια» θα μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομά της με όλη την επισημότητα, από τη νέα αγωνιστική περίοδο, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται.

Ωστόσο αυτό αποτελεί το τυπικό μέρος της υπόθεσης, γιατί στο ουσιαστικό μέρος για όλους τους φιλάθλους δεν υπάρχει Ελπίδα Σκουτάρεως, αλλά Βέροια!!!

 

Βέβαια υπάρχουν ακόμα πολλά ανοιχτά ζητήματα μέχρι να «σβήσουν» τα παλαιά και η δομή της Βέροιας να είναι ολοκληρωμένη. Εγγραφή στην ΕΠΣ Ημαθίας και διαγραφή από την αντίστοιχη των Σερρών, παιδικά πρωταθλήματα, κύπελλο κ.λ.π. Για τον λόγο αυτό και ο Κοπανός προκρίνεται άνευ αγώνος.

Είναι τεχνικά ζητήματα τα οποία πρέπει να χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή!!!

 

Με αφορμή τα προαναφερθέντα, φαίνεται πως ήταν λάθος η επιλογή του Σκουτάρεως σε σχέση με αυτήν της Νίκης Αγκαθιάς. Δεν θα υπήρχαν αυτά τα …αγκάθια στην ομαλή λειτουργία της ομάδας.

Όμως με υπομονή και επιμονή και …ροκανίζοντας τον χρόνο, όλα θα ομαλοποιηθούν σύντομα…

 

Δε μπορεί, κάτι φταίει στην Αγία Μαρίνα. Οργάνωση και πολύ δουλειά στις υποδομές, εύρυθμη και χωρίς οικονομικά προβλήματα η λειτουργία του συλλόγου, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκώμενα.

Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο;

 

Τις προάλλες ένας φίλος μου εξέφρασε την απορία γιατί η Αλεξάνδρεια δεν έχει ποδοσφαιρική ομάδα, πέραν του ΠΑΟΚ που εκπροσωπεί, βασικά, μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Πραγματικά δεν μπορώ να δώσω κάποια ιδιαίτερη εξήγηση για το φαινόμενο αυτό. Παρά μόνο προκλητική αδιαφορία απ΄ όλους. Από την Δημοτική Αρχή μέχρι και τον τελευταίο πολίτη που του αρέσει το ποδόσφαιρο και δη ο αθλητισμός.

Και να πεις πως δεν υπάρχουν άλλες αθλητικές δράσεις; Υπάρχουν με το μπάσκετ, τον στίβο, τις πολεμικές τέχνες κ.λ.π.

Είναι απαράδεκτο μια πόλη, μια κοινωνία 15.000 κόσμου, να μην μπορεί να διατηρήσει μια ομάδα, έστω στο τοπικό πρωτάθλημα, αν και στο παρελθόν με τον αείμνηστο Τάσο Τσάρτα μεσουρανούσε στη ισχυρή τότε Γ΄ Εθνική.  

 

Έσπασε ένα εντυπωσιακό σερί που είχε η ομάδα μπάσκετ των Αετών Βέροιας. Από την πρώτη μέρα που συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ, μόλις το Σάββατο γνώρισε την πρώτη ήττα η οποία ήταν και πικρή αφού σημαντικό ρόλο, απ΄ ότι έμαθα, έπαιξε η διαιτησία.

Μια πορεία μόλις 18 μηνών για τους Αετούς Βέροιας, γεμάτη μόνο νίκες, αλλά κάποια στιγμή οι άνθρωποι του Συλλόγου και όλοι οι άλλοι που συμμετείχαν από την πρώτη μέρα, θα ένοιωθαν την στεναχώρια μιας (άδικης) ήττας.

Γι αυτό και γω τους αφιερώνω μια κρητική μαντινάδα:

Ο αετός κι αν πληγωθεί στα ύψη πάντα βγαίνει

είναι πουλί περήφανο γι’ αυτό στη γης δε μένει.  

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην «Κερκίδα» της Δευτέρας

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb