A+ A A-

Πρώτη φορά που θα αδικηθούν οι πρωταθλητές!!!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άπαιχτο!!! Δηλαδή αυτοί που το διοικούν είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ!!! στον κόσμο. Κι αυτό φαίνεται με την περίπτωση της αναδιάρθρωσης που (αν, τελικά) θα γίνει. Αφού στην Ελλάδα δεν το έχουμε σε τίποτα, να λέμε και να ξελέμε. Η αλλιώς να κάνουν το όχι, ναι (ο νοών, νοείτω).

Για πρώτη φορά, τουλάχιστον, στην Ελλάδα γίνεται αναδιάρθρωση και ο πρωταθλητής να μην είναι ευνοημένος. Γιατί το λέω αυτό. Η Βέροια αυτήν την στιγμή αγωνίζεται στην FootballLeague2 (Γ΄ Εθνική). Δηλαδή στην 3η τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εάν βγει πρωταθλήτρια ή κερδίσει την άνοδο μέσω των αγώνων μπαράζ των δευτεραθλητών, με την αναδιάρθρωση θα ανέβει στην FootballLeague, η οποία θα είναι και πάλι 3η τη τάξει. Κι αυτό γιατί η 1η κατηγορία θα είναι η σημερινή Superleague, ομάδες που θα υποβιβαστούν και αυτές που θα σωθούν από την σημερινή Football (Β΄ Εθνική) θα κάνουν τη νέα, ενδιάμεση κατηγορία Superleague2  και μετά θα είναι η FootballLeagueπου θα ανέλθει (με το καλό) η Βέροια.

 

Μπορεί με την αναδιάρθρωση που αναμένεται να εφαρμοστεί από το τρέχον πρωτάθλημα, μπορεί να επιφέρει οφέλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αν αλλάξουν νοοτροπία και οι παράγοντες), αλλά οι ομάδες που θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα της σημερινής Γ΄ Εθνικής, θα είναι οι μεγάλες αδικημένες.

 

Και για να πω την …εξυπνάδα μου, κάνω την πρόταση με την οποία θα μετριαστεί η αδικία. Οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων της Γ΄ Εθνικής να δώσουν αγώνες μπαράζ σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου να πάρουν το εισιτήριο για την Superleague2 (εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις να συστήσουν ΠΑΕ με τις οικονομικές προϋποθέσεις της κατηγορίας αυτής) και όλες οι υπόλοιπες μαζί με τους τέσσερις δευτεραθλητές να προβιβαστούν στην νέα FootballLeague.

 

Θα μου πείτε: Καλά που το είδες μια ομάδα να κερδίζει δύο κατηγορίες (σε πακέτο δώρου 1+1) με τη μία; Θα σας πω κι εγώ: Καλά που το είδατε μια ομάδα να παίρνει πρωτάθλημα και να παραμένει στην …ίδια κατηγορία!!!

 

Να μην περιμένουμε πολλά πράγματα από την φετινή ομάδα χάντμπολ ανδρών του Φιλίππου Βέροιας. Βέβαια η προσπάθεια που γίνεται από το τεχνικό τιμ και τους παίκτες (νεαρούς κατά το πλείστον) είναι ενθαρρυντική, ωστόσο η οργάνωση και η στήριξη από τους παράγοντες, είναι πέραν του δέοντος προβληματική.

Ένα παράδειγμα που δείχνει την τραγική εικόνα, υπήρξε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Μία σκηνή την οποία λίγοι την αντιλήφθηκαν ή  γνωρίζουν το περιστατικό.

Όταν το σκορ ήταν 18-16, ο Στηβ Παπαδόπουλος δέχθηκε μια αγκωνιά από αντίπαλο στο φρύδι του, το οποίο σκίστηκε. Τότε βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου για να του κάνουν επιτόπου ράμματα. Δυστυχώς όμως στο φαρμακείο δεν υπήρχε ξυλοκαϊνη, ούτε ψιλή βελόνα. Έτσι έγιναν δύο ράμματα με πόνο και με χοντρή βελόνα!!!

Αλλά Στηβ είναι αυτός. Όλα τα αντέχει!!!   

 

Στην ελληνική Α1 χάντμπολ ανδρών υπάρχουν ομάδες με 200, 300 και 400 χιλιάδες μπάτζετ. Αντίθετα ο φίλιππος Βέροιας έχει μπάτζετ με …5 ευρώ. Οι παίκτες δεν αμείβονται, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για βενζίνη ώστε να πάνε να παίξουν.

Ωραία πράγματα!!!

 

 

Αυτό που γίνεται φέτος με την Αγκαθιά, είναι άξιο μνείας. Όχι για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά για το οργανωτικό. Το αγωνιστικό επηρεάζεται και από εξωγενείς παράγοντες, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι πέτυχαν ή απέτυχα εκ του ασφαλούς, ούτε και από την 2η αγωνιστική ενός δύσκολου πρωταθλήματος.

Γιατί κάνω αναφορά στο οργανωτικό κομμάτι. Η διοίκηση της Αγκαθιάς, με επικεφαλής την οικογένεια Ματσούκα, έχουν μεταμορφώσει το γήπεδο σε στολίδι και να πληροί όλες τις προϋποθέσεις τέλεσης αγώνων αυτής της κατηγορίας.

Μεγάλωσαν οι κερκίδες, έγινε εξωτερική περίφραξη απ΄ όλες τις πλευρές και συντηρείται ένας πολύ καλός αγωνιστικός χώρος. Κι όλα αυτά με ίδια έξοδα. Της οικογένειας Ματσούκα και την συμπαράσταση (όση κι αν είναι αυτή) συνεργατών και φιλάθλων.

 

Στην προσπάθεια αυτή η Τοπική Αυτοδιοίκηση και εν προκειμένω ο Δήμος Αλεξάνδρειας απουσιάζουν παντελώς. Όχι μόνο δεν εξέδωσε ένα συγχαρητήριο για την άνοδο της ομάδας στην Γ΄ Εθνική, δεν συμμετείχε στα έξοδα για υποδομές που έγιναν το καλοκαίρι, αλλά επιπλέον ζήτησε από την διοίκηση της Αγκαθιάς να επενδύσει κι άλλα χρήματα για παρεμβάσεις σ΄ ένα γήπεδο το οποίο είναι Δημοτικό και όχι ιδιωτικό.

Όπως πληροφορήθηκα, Αντιδήμαρχος της Αλεξάνδρειας ζήτησε να διανοιχθεί άλλη μία πόρτα εξόδου. Και όταν ρωτήθηκε «ποιος θα πληρώσει», τότε ο Αντιδήμαρχος έκανε πως …δεν άκουσε!!!

 

Οι αμοιβές των Αξιωματούχων Αγώνων (διαιτητές κ.λ.π.) της Super League και της Football League καταβάλλονται, πλέον, σε μηνιαία βάση, προκαταβολικά, σε ειδικό λογαριασμό της Ε.Π.Ο., προκειμένου να εκδίδονται τα αντίστοιχα εργόσημα από την Ομοσπονδία και στη συνέχεια να εξοφλούνται οι αμοιβές.

Αυτό όμως άρχισε να εφαρμόζεται και στην Γ΄ Εθνική. Προαιρετικά, πιθανόν ακόμα, αφού δεν έχει σχετική ενημέρωση η ΕΠΣ Ημαθίας, αλλά υπάρχουν ομάδες που το εφαρμόζουν. Για παράδειγμα η Αγκαθιά η οποία την Παρασκευή κατέθεσε τις αμοιβές της διαιτησίας του χθεσινού αγώνα, ποσού 320 ευρώ, σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας. Τα υπόλοιπα έξοδα μετακίνησης και παρατηρητών καταβάλλονται στο γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα.

Όλοι το …τομάρι τους κοιτάνε. Τους παράγοντες που «ματώνουν» για να συντηρήσουν ομάδες και να υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο, κανένας υψηλόβαθμος δεν τους υπολογίζει. Ούτε μια οικονομική και υλική βοήθεια… 

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην «Κερκίδα» της Δευτέρας

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb