A+ A A-

Να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι παλαίμαχοι για τη "Βασίλισσα" του βορρά

Καλή Μεγάλη Βδομάδα, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Από σήμερα ξεκινά η εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού. Μια εβδομάδα ψυχικής κατάνυξης και περισυλλογής για ολόκληρο τον κόσμο, που ολοκληρώνεται με την Ανάσταση του Κυρίου.

Αυτή η εβδομάδα καθώς και οι αμέσως επόμενες που ακολουθούν είναι καθοριστικές για την ομάδα της Βέροιας η οποία περιμένει την δικής της «ανάσταση». Και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο για να υπάρχει χρόνος να ξεπεραστούν εμπόδια που τυχόν προκύψουν, για να μπουν δυνατές βάσεις.

 

Ήδη διάφορες συζητήσεις γίνονται σε πολύ περιορισμένο κύκλο και χωρίς να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την μεθόδευση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν. Ναι ρωτούν αρκετοί για το τι πρέπει να γίνει, δίνονται κάποιες απαντήσεις, κατατίθενται προτάσεις, αλλά μέχρι εκεί… Δεν υπάρχει ο άνθρωπος που εν ονόματι κάποιων θα «τρέξουν» για να βάλουν …το νερό στο αυλάκι.

 

Με πρόσφατο άρθρο του ο καλός φίλος και συνάδελφος Νίκος Καμπούρης πρότεινε κάτι πολύ καλό. Να αναλάβει ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΓΑΣ-ΠΑΕ Βέροια αυτήν την πρωτοβουλία και να παίξει έναν συντονιστικό ρόλο, να κάνει επαφές και μέχρι να υπάρξει μια ξεκάθαρη οντότητα, να έχει τον πρώτο λόγο.

Άλλωστε οι πρώτοι και οι τελευταίοι που θα πρέπει να σηκώσουν τον …Σταυρό του Μαρτυρίου είναι ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» που έγραψαν με χρυσά γράμματα την ένδοξη ιστορία της.

 

Συμφωνώ επίσης με την άποψη του Νίκου Καμπούρη που λέει πως δεν είναι απαραίτητο να είναι και διοίκηση στον ΓΑΣ Βέροια. Δεν είναι ανάγκη να έχουν διοικητικές ευθύνες και να δαπανήσουν χρήματα, που άλλοι έχουν και άλλοι όχι.

Απλά να τραβήξουν μπροστά και οι παράγοντες, ο φίλαθλος κόσμος θα συσπειρωθεί δίπλα τους.

 

Τάκη Παπατζίκο, Γιώργο Χατζάρα, Θωμά Τρούπκο και τα άλλα τα «παιδιά» πάρτε άμεσα πρωτοβουλίες. Θα είμαστε κοντά σας από την πρώτη στιγμή. Στην φάση αυτή μην περιμένετε να εμφανιστούν ξαφνικά οι οικονομικοί παράγοντες. Θα έρθει η ώρα τους στην συνέχεια και θα πράξουν αυτό που πρέπει. Μην περιμένετε να οργανώσουν μια έκτακτη ή τακτική γενική συνέλευση του ΓΑΣ Βέροια για να εξεταστεί η επόμενη μέρα της ομάδας.

Και είμαι βέβαιος πως αν χρειαστούν κάποια πρώτα έξοδα (δικηγόρος κ.λ.π.) για το ξεκαθάρισμα της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στον ΓΑΣ, τα χρήματα αυτά θα βρεθούν και δοθούν.

 

 

Τον πάντα αεικίνητο Τάκη Γιαβάλκα τον γνωρίζουμε χρόνια τώρα για την αγάπη του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τον μεγάλο του έρωτα, τον ΦΑΣ Νάουσα. Παρά τα «χρονάκια» του συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος της Νάουσας προσφέροντας ποικιλοτρόπως.

Όμως η καλή του διάθεση δεν προσφέρεται μόνο στα του ποδοσφαίρου. Όποτε χρειαστεί βοήθεια κάποιος και μπορεί να την προσφέρει, ο Τάκης Γιαβάλκας γίνει και …καφετζής!!!

     

Το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η ποδοσφαιρική Βέροια στην προβολή της πόλης, δεν περιγράφεται. Googlάρεται την λέξη Βέροια και αναζητείστε βίντεο. Θα δείτε από μόνοι σας πως οι πρώτες δέκα σελίδες στο Google αφορούν την ομάδα της Βέροιας και μετά ακολουθεί ο …Ευτύχης Μπλέτσας με το HappyTraveller.

Για να δουν κάποιοι πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη της ιστορικής ομάδας της Βέροιας.

 

Το έγραψα και την άλλη φορά πως οι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων που έχει η ΠΑΕ Βέροια κινδυνεύουν να χαλάσουν. Όμως παρέλειψα να πω πως μεγάλο κίνδυνο κλοπής διατρέχουν οι λαμπτήρες των προβολέων στο Δημοτικό στάδιο.

Δεκάδες είναι οι συγκεκριμένες λάμπες οι οποίες, απ΄ όσο γνωρίζω, είναι και πολύ ακριβές.

Υ.Γ.: Η σκέψη αυτή μου ήρθε διαβάζοντας δελτίο τύπου της Αστυνομίας που έλεγε πως «άγνωστοι έκλεψαν καλώδια της ΔΕΗ…». 

 

Απέχει από τις δραστηριότητές του με την ΕΠΣ Ημαθίας ο Πρόεδρός της Βασίλης Φωτιάδης. Όμως πληροφορήθηκα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, και νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Όλα όμως πήγαν καλά καθώς μετά από επέμβαση που έκανε, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.

Το «Κοκτέιλ» και εκ μέρους ολόκληρου του επιτελείου της εφημερίδας μας, ευχόμαστε στον Βασίλη Φωτιάδη υγεία και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του…

 

 Με αφορμή την αναφορά μου στον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας Βασίλη Φωτιάδη, θέλω να σχολιάσω δύο πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την διαιτησία. Απομένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην Α1, ενώ ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα στις μικρότερες κατηγορίες. Κοινό συμπέρασμα όλων πως φέτος δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα με τα «σφυρίγματα», αν εξαιρέσουμε μία, δύο, περιπτώσεις, όπως αυτήν στην Επισκοπή.

Πιστεύω πως σημαντικό ρόλο στην πετυχημένη παρουσία της διαιτησίας στα φετινά πρωταθλήματα, έπαιξε ο τρόπος διοίκησης και διαχείρισης των διαιτητών από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Κώστα Μαστοροδήμο.

Και δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε το αδέκαστο της διαιτησίας τόσο στις εναπομείνασες αγωνιστικές, όσο και στους αγώνες playoffκαι playout.

 

«Η Μεγάλη Επιστροφή…» θα μπορεί να τιτλοφορηθεί η αναμενόμενη επιστροφή του Αριστείδη Ματσούκα στην διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας. Νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως θα γίνει δεκτή η προσβολή της απόφασης μομφής που πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΠΣ Ημαθίας κατά του Αριστείδη Ματσούκα. 

Όπως είπαν, η απόφαση μομφής είναι «διάτρητη» καθώς δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους αποπέμπεται ο Αριστείδης Ματσούκας. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μετά το Πάσχα και ευχόμαστε να ξεπεραστούν οι όποιες αντιπαραθέσεις υπήρχαν και προφανώς γιγαντώθηκαν από την αυτήν την κόντρα, για το καλό του ποδοσφαίρου της Ημαθίας.  

ΥΓ: Τόσο μείζον θέμα ήταν η επιθυμία του Αριστείδη Ματσούκα να αποκατασταθεί το όνομά του και η διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας έβαλε δικηγόρο τον γνώστη της ποδοσφαιρικής νομοθεσίας Νίκο Κυρκούδη ο οποίος αναλαμβάνει υποθέσεις ΠΑΕ, όπως της Βέροιας και άλλων ομάδων κατά περίπτωση όπως του ΠΑΟΚ;

Το «Κοκτέιλ» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Δευτέρας

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb