A+ A A-

Στα χέρια ιδιωτών το αποκριάτικο κλίμα στη Βέροια

Η ΚΕΠΑ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ

Άνοιξε χθες Κυριακή το Τριώδιο με την πρώτη Κυριακή να είναι Τελώνου και Φαρισαίου και αποτελεί την αρχή της Αποκριάς. Γι αυτό το λόγο σε πολλές περιοχές της χώρας μας ξεκινούν διάφορες αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Σε ρυθμούς Αποκριάς θα «χορέψουν» οι πολίτες από την Τσικνοπέμπτη (20 Φεβρουαρίου) και όσο πλησιάζει η Κυριακής της Αποκριάς Μαρτίου, οι σερπαντίνες και τα κομφετί θα έχουν την τιμητική τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μασκαράδες προετοιμάζονται για ξέφρενο ξεφάντωμα και συμμετοχή σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, κυρίως των σχολείων τους.

Η Βέροια δεν φημίζεται για τις καρναβαλικές της παρελάσεις καθώς η Δημοτική Αρχή και ο φορέας πολιτισμού, η ΚΕΠΑ, δεν έχουν ψηλά στην ατζέντα τέτοιου είδους δραστηριότητες. Άλλωστε όταν επί θητείας Δημάρχου Ανδρέα Βλαζάκη επιχειρήθηκε να γίνει για δύο χρόνια παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων καρναβαλικών τμημάτων, δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση του κόσμου, ούτε και αποτέλεσε έρεισμα για προσέλκυση επισκεπτών. Προφανώς ο βεροιώτης δεν το έχει στο «αίμα» του…

 

Με ιδιωτική πρωτοβουλία. Απών ο Δήμος

Ωστόσο όμως η κοινωνία της Βέροιας «ζει» την αποκριάτικη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Τα τελευταία χρόνια την δημιουργία εορταστικού κλίματος ανέλαβε οικειοθελώς το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών - Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας, με την οργάνωση ενός προγράμματος εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μια πρωτοβουλία ιδιωτών οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν αποκριάτικο κλίμα στην πόλη της Βέροιας, έχοντας φέτος την στήριξη του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Αντίθετα ο Δήμος Βέροιας, για την ώρα, φαίνεται αδρανής, καθώς ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν και σε ποιο βαθμό θα διοργανώσει αποκριάτικες εκδηλώσεις. Φαίνεται πως στον φορέα πολιτισμού της Βέροιας, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και εκδηλώσεις για τις οποίες υπήρξαν παράπονα από τους κατοίκους και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, που έχουν λαϊκή και παιδική χροιά, δεν συγκαταλέγονται στην «πρώτη» γραμμή. 

 

Ψητά, μασκέ πάρτι και χάλκινα

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών - Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας, λοιπόν, ανέλαβε χωρίς την στήριξη του Δήμου να διοργανώσει κάποιες αποκριάτικες και να δώσει γιορταστικό κλίμα στην πόλη. Εκτός από τα τσικνίσματα που θα διοργανώσουν οι καταστηματάρχες σε διάφορα σημεία της πόλης, το Σωματείο θα διοργανώσει το 13ο Φεστιβάλ Καρναβαλιού, στην οδό Έλλης, αλλά και στο εμπορικό κέντρο.

Ήδη από την Πέμπτη ξεκίνησε τον στολισμό κεντρικών δρόμων της πόλης και στην συνέχεια του εμπορικού κέντρου, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει μπάρμπεκιου, μασκέ πάρτι, βραβεύσεις καρναβαλιών και πολύ πολύ παραδοσιακή μουσική. Συγκεκριμένα:

Την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην οδό Έλλης θα υπάρχουν ψησίματα και συγκρότημα με χάλκινα, με το βεροιώτικο σχήμα «BalkanMelody».

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην οδό Έλλης θα γίνει Μασκέ Πάρτι και βραβεύσεις του καλύτερου ατομικού και ομαδικού καρναβαλιού.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου στην οδό Έλλης, θα γίνουν και πάλι ψησίματα, μασκέ πάρτι, γιορτή μπύρας και βέβαια τα χάλκινα «BalkanMelody», τα οποία και τις τρεις μέρες θα περιοδεύσουν μουσικά και από το εμπορικό κέντρο της Βέροιας.     

Βέβαια οι εκδηλώσεις αυτές φαίνονται ως σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σ΄ αυτές που διοργανώνουν άλλες πόλεις και χωριά της Ημαθίας και γενικότερα. Όμως χωρίς την συμμετοχή και την στήριξη του Δήμου, δεν μπορεί κανένας να περιμένει κάτι περισσότερο.

 

Κώστας Σαμανίδης: Είναι μέρες χαράς και κεφιού…

Ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θα μείνουν …εν δήμω, απευθύνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών - Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Βέροιας Κώστας Σαμανίδης.

«Το σωματείο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πιστό  στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης ! Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το Επιμελητήριο Ημαθίας και τους χορηγούς μας που και φέτος βρίσκονται κοντά σε αυτήν την προσπάθεια!

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων θα στολιστούν σημεία της πόλης (οδός Ελιάς, πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο, οδός Κοντογεωργάκη, οδός Έλλης). Χάλκινα συγκροτήματα θα βρίσκονται την Τσικνοπέμπτη και την Κυριακή της αποκριάς στο κέντρο της πόλης για να μεταφέρουν το αποκριάτικο κλίμα!!!» και πρόσθεσε:

«Το επίκεντρο το εκδηλώσεων θα είναι στον οδό Έλλης με πολλές εκπλήξεις. Καλούμε τον κόσμο να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις, όχι μόνο με την συμμετοχή του, αλλά και με την κατάλληλη αποκριάτικη εμφάνιση. Να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτές τις μέρες χαράς και κεφιού».

Τελευταία τροποποίηση στις

Copyright © 2013 24oresnews.gr - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος - Ανάπτυξη & υποστήριξη ιστοσελίδας: LEONweb